Kinect for Xbox 360: Πρακτικά, Νο 1

Η πορεία ως το ράφι, η λειτουργία στο σαλόνι

Το περιφερειακό του Xbox 360 χαρακτηρίζεται από το μαύρο χρώμα που κυριαρχεί σε όλο το εξωτερικό του περίβλημα, αλλά και από το γυαλιστερό φινίρισμα - το οποίο ταιριάζει μεν περισσότερο στο καινούργιο Xbox 360 απ' ότι στα παλαιότερα, όμως σε κάθε περίπτωση κάνει το προϊόν να δείχνει φροντισμένο και... ακριβό στην όψη. Και με τα δύο μοντέλα Xbox το Kinect συνδέεται εύκολα - σε ειδική θύρα στο νέο, σε USB στο παλαιότερο - και στη συνέχεια πρέπει να ολοκληρωθεί μία διαδικασία αναγνώρισης και ρύθμισης, ώστε να είναι έτοιμο προς χρήση.

Ένα σημαντικό στοιχείο που πρέπει να έχει στα υπόψιν οποιοσδήποτε φίλος και φίλη ενδιαφέρεται να αποκτήσει το Kinect, είναι πως αυτό απαιτεί το λιγότερο 2.5 ή 3 μέτρα απόσταση από το σημείο που στέκεται ο παίκτης, ώστε να "διαβάσει" το σώμα του σωστά. Άλλα σαλόνια έχουν διαθέσιμο αυτό το χώρο μπροστά στην τηλεόραση, αλλά όχι - αυτό σημαίνει ότι στη δεύτερη περίπτωση θα απαιτείται πιθανότατα μια μικρή... μετακόμιση του τραπεζιού στο καθιστικό, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με τη λειτουργία του Kinect. Δεν είναι κάτι που θα αποτρέψει τη χρήση του, φυσικά, αλλά δεν μπορεί να υποτιμηθεί και ως παράμετρος στη χρήση του προϊόντος.

Είναι, για να είμαστε ειλικρινείς, κάτι που περιμέναμε από τις επαφές που είχαμε με το Kinect στις διάφορες εκθέσεις. Στην εποχή του gesture gaming, της ενασχόλησης δηλαδή με video games που χρησιμοποιούν κινήσεις των χεριών ή και όλου του σώματος για να κατευθύνουν τη δράση, λογικό είναι ο χώρος που χρειάζεται πλέον από τον παίκτη να είναι σημαντικά μεγαλύτερος και να προσφέρει περιθώριο για άνετη κίνηση. Στην περίπτωση του Kinect, επειδή οι εντολές δίνονται από το ίδιο το σώμα και όχι μόνο με κινήσεις των χεριών - όπως συμβαίνει στο Wii Remote και το PlayStation Move - η άνεση στη μετακίνηση έχει όντως μεγάλη σημασία. Το διαπιστώσαμε πρακτικά αμέτρητες φορές. Όπως προαναφέραμε, λοιπόν, στα υπόψιν.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ