Καινούργιες... γροθιές στις 30/4

Το Super Street Fighter IV σε τρεις μήνες εδώ

Ελάχιστοι τίτλοι από τη... Νεολιθική περίοδο των video games (με άλλα λόγια τη δεκαετία του '80) εκσυγχρονίζονται επιτυχημένα με τα δεδομένα του 21ου αιώνα - το Street Fighter IV ωστόσο κατάφερε ακριβώς αυτό, βοηθώντας σχεδόν από μόνο του την κατηγορία των fighting games να κάνει ένα εντυπωσιακό comeback στα μάτια του ευρύτερου κοινού πέρυσι. Οι δύο εκδόσεις του - για PS3/Xbox 360 και PC - ήταν εξαιρετικές και όχι άδικα οι gamers τις τίμησαν δεόντως, τόσο αυτές όσο και το extra περιεχόμενο που διέθεσε η Capcom μέσω Internet στη συνέχεια. Η ιαπωνική εταιρεία ωστόσο δεν... ξέχασε την προσφιλή της συνήθεια για Super, Extra, Turbo κλπ. εκδόσεις των Street Fighter, εξ ου και το νέο Super Street Fighter IV, που θα βρίσκεται στα καταστήματα μόλις 14 μήνες μετά από την ημερομηνία κυκλοφορίας του προκατόχου του. Ευτυχείς; Ω, ναι... είμαστε!

Το Super Street Fighter IV (όπως και η ίδια η Capcom είχε αποσαφηνίσει όταν το ανακοίνωσε για πρώτη φορά το Σεπτέμβριο) δεν είναι μία παραγωγή που αναπτύσσεται από το μηδέν, αλλά μία ανασχεδιασμένη και σημαντικά εμπλουτισμένη σε περιεχόμενο και επιλογές έκδοση του αρχικού SFIV. Ειδικό βάρος έχει δοθεί στους νέους χαρακτήρες που θα κάνουν την εμφάνισή τους - έχουν ξεχωριστά αποκαλυφθεί ήδη τρεις, περιμένουμε τουλάχιστον τρεις ακόμη για εννέα συνολικά - αλλά και σε νέες επιλογές παιχνιδιού, τόσο online όσο και... offline. Η ιαπωνική εταιρεία έχει επίσης προσθέσει νέες κινήσεις σε όλους τους υπάρχοντες μαχητές, νέα περιβάλλοντα για τις συγκρούσεις των χαρακτήρων, καθώς και νέα κινούμενα σχέδια που επεξηγούν το σενάριο, ποιοτικότερα από αυτά του αρχικού SFIV.

Αναγνωρίζοντας η Capcom ότι το Super SFIV δεν είναι τίτλος που έχει περάσει από πλήρη διαδικασία ανάπτυξης - και άρα ήταν δικαιότερο να διατεθεί σε χαμηλότερη τιμή - το έχει τιμολογήσει σε επίπεδα που κινούνται ανάμεσα σε αυτά κανονικού και budget τίτλου: η προτεινόμενη τιμή λιανικής του έχει οριστεί στα 39.99 ευρώ, λογική για τα όσα προσφέρει. Θα βρίσκεται στα καταστήματα από τις 30 Απριλίου για PlayStation3 και Xbox 360 - η έκδοση για PC δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί και η... τύχη της σχετίζεται άμεσα με το αν και κατά πόσο το Super Street Fighter IV θα διαμορφωθεί και σε έκδοση για coin-op - και εννοείται πως ήδη μετράμε τις μέρες. Εννενηντατέσσερις και σήμερα!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ