Games: το σαλόνι, το mobile και... ένα Vita

Μια γενιά τελειώνει, μία έρχεται, μία... θέλει να είναι παντού!

Για τα video games το 2011 ήταν χρονιά... περιπετειώδης: όλα τα είχε! Και κυκλοφορίες ή ανακοινώσεις νέων συστημάτων διασκέδασης, και σασπένς, απογοητεύσεις κι ανατροπές, και πολλά ΑΑΑ games όλων των ειδών... Το σημαντικότερο, ωστόσο, ήταν το γεγονός πως αυτή η χρονιά ήταν πιθανώς η καλύτερη συνολικά γι' αυτή τη γενιά συστημάτων οικιακής ψυχαγωγίας. Το ζενίθ τους. Από δω και πέρα, τα δημιουργικά όρια του τί είναι εφικτό στο gaming, θα κληθούν να "σπάσουν" οι διάδοχοι των PlayStation3 και Xbox 360. Ποιοτικά games θα έχουμε πολλά από τα δύο συστήματα τα επόμενα χρόνια, αλλά τα... wow games υποψιαζόμαστε ότι χρειάζονται πλέον νέο hardware.

Σε κάθε περίπτωση, τα highlights: κυκλοφόρησε το Nintendo 3DS, αρχικά με θετική - όπως κάθε καινούργιο προϊόν της διάσημης εταιρείας - στη συνέχεια όμως... αφλογιστία. Κάτι τα πρακτικά προβλήματα της εικόνας 3D που προβάλλει, κάτι η ελλειπής Δικτυακή υποδομή της Nintendo, αλλά κυρίως η έλλειψη καλών games για υπερβολικά πολύ, οδήγησαν το κοινό σε μερική... αδιαφορία για το 3DS. Η μεγάλη μείωση τιμής του το καλοκαίρι βοήθησε, όμως το νέο φορητό σύστημα δεν δείχνει ιδιαίτερη δυναμική στην αγορά - σίγουρα όχι αυτή που είχε δείξει το "απλό" DS. Ας ελπίσουμε πως το 2012 η πορεία του θα είναι καλύτερη - ειδάλλως όλα δείχνουν πως θα χρειαστεί "διάδοχός" του, σύντομα. Πολύ σύντομα.



H Sony, από την άλλη πλευρά, δείχνει έτοιμη να επανέλθει... "με φόρα" στην κατηγορία των φορητών συστημάτων με τον διάδοχο του PSP. Το PlayStation Vita παρουσιάστηκε λεπτομερώς στην έκθεση της Ε3 τον Ιούνιο και είναι εντυπωσιακά ισχυρό, έχει δε να επιδείξει ολοδικά του στοιχεία χωρίς να... ντρέπεται να "δανειστεί" τα σωστά από άλλες κατηγορίες προϊόντων. Τυγχάνει μέχρι στιγμής της αμέριστης υποστήριξης όλων σχεδόν των δημιουργών games και έχει συγκεντρώσει για το ξεκίνημά του πάνω από 35 ή 40 τίτλους, πολλοί εξ αυτών αληθινά ΑΑΑ. Στη χώρα μας κυκλοφορεί στις 22 Φεβρουαρίου και απομένει να δούμε αν η Sony έχει μεριμνήσει, ώστε την άνοιξη και το καλοκαίρι να μην υποπέσει στο ίδιο φάουλ με την ανταγωνίστρια Nintendo. Για να δούμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ