Games gia PS3... και δώρο μια ταινία

Όταν, πριν από 18 μήνες, η σύγκρουση ανάμεσα στα δύο φορμά υψηλής ευκρίνειας (το HD-DVD και το Blu-ray) δεν είχε ακόμη κριθεί, το στρατόπεδο της Sony είχε κατ' επανάληψη χαρακτηρίσει το PlayStation3 ως "Δούρειο Ίππο" για το δικό της φορμά. Με άλλα λόγια, ήλπιζε πως επειδή το PS3 θα αγοραστεί από πολύ κόσμο για τα games του, ο κόσμος αυτός θα ενδιαφερθεί - αργά ή γρήγορα - και για ταινίες σε Blu-ray. Σήμερα, με το Blu-ray νικητή, είμαστε σε θέση να ξέρουμε ότι όντως το PS3 επηρέασε σημαντικά τα πράγματα (έστω κι αν οι πωλήσεις των ταινιών αυτές καθ' αυτές είναι ακόμη χαμηλά), γι' αυτό και η Sony σκοπεύει να "ξαναπαίξει αυτό το χαρτί". Συνδυαστικά, αυτή τη φορά!

Πιο συγκεκριμένα: επειδή οι δίσκοι Blu-ray (στους οποίους διατίθενται τα games για PS3) έχουν χωρητικότητα ίση με 50 GB δεδομένων, αλλά τα ίδια τα games δεν ξεπερνούν στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων τα 20 ή 30 GB, η Sony είχε την ιδέα να χρησιμοποιήσει τα υπόλοιπα για την αποθήκευση μιας ολόκληρης... ταινίας σε αυτά! Φυσικά, όλο αυτό έχει νόημα όταν το video game και η ταινία σχετίζονται - το πιο πιθανό όταν το ένα βασίζεται στην άλλη ή αντίστροφα - και οι ιδέες για την εμπορική εκμετάλλευση αυτής της συνέργειας είναι ήδη αρκετές. Κάποιες από αυτές ενδιαφέρουσες, ειδικά αν ισχύει και το ενδεχόμενο διάθεσης στον ίδιο δίσκο και μιας έκδοσης "φορητής", που θα μπορούσε να μεταφερθεί και να αναπαραχθεί π.χ. στο PSP.

Η Sony φιλοδοξεί να έχει στα ράφια των καταστημάτων ένα ή δύο τέτοια πραραδείγματα "υβριδικών" τίτλων μέχρι το τέλος του 2009, αν μη τί άλλο για να μπορέσει στην εορταστική περίοδο να "μετρήσει" τις πρώτες αντιδράσεις του καταναλωτικού κοινού στην ιδέα αυτή. Φυσικά, δεν είναι λίγοι αυτοί που σημειώνουν πως σε αληθινά blockbuster κάτι τέτοιο δεν θα είναι εφικτό, γιατί π.χ. η Warner αποκλείεται να δεχθεί να συμπεριλάβει αντίτυπο του επόμενου κινηματογραφικού Harry Potter στο αντίστοιχο video game της Electronic Arts, όταν το δεύτερο θα συμπέσει χρονικά με την προβολή της ταινίας στα σινεμά. Η Sony, όμως, που έχει το πλεονέκτημα να βρίσκεται και στη βιομηχανία του σινεμά, και του gaming, ίσως βρει κάτι συμφέρον για αμφότερες τις δραστηριότητές της. Spiderman 4, κανείς;

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ