Game On 2.0: Από το παρελθόν, στο μέλλον

Εντυπωσιακή έκθεση στο Γκάζι, σύντομα

To γεγονός ότι τα video games έχουν αναδειχθεί σε αναπόσπαστο, σημαντικό στην επιρροή του και την εμπορική του αξία, μέρος της σύγχρονης ψηφιακής κουτλούρας, δεν είναι ακριβώς... υπό συζήτηση πια. Στο πλαίσιο αυτό, το gaming αξίζει τις εκδηλώσεις και τις εκθέσεις του όπως οποιοδήποτε άλλη μορφή ψυχαγωγίας ή καλλιτεχνικής έκφρασης. Και καμία άλλη έκθεση στον κόσμο δεν έχει τη φήμη ή το ειδικό βάρος της Game On 2.0, η οποία απολαμβάνει παγκόσμιας αποδοχής έχοντας ήδη προσελκύσει εκατομμύρια επισκέπτες σε πόλεις όπως η Μελβούρνη, το Λονδίνο, το Σιάτλ, το Τελ Αβίβ, το Σικάγο, το Ελσίνκι και το Εδιμβούργο. Αυτή ακριβώς η έκθεση αυτή θα λάβει χώρα, εγκαίρως για την εορταστική περίοδο - όπου τα games είναι στο δικό τους ετήσιο... highlight! - και στην Αθήνα, σύντομα.

Η έκθεση Game On 2.0 φιλοξενείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και το αντικείμενό της είναι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον των ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Στο πλαίσιό της παρουσιάζονται δεκάδες διαφορετικά, αντιπροσωπευτικά video games, από εκπροσώπους της προϊστορίας τους - Pong, Αsteroids, Pac-man - έως της σύγχρονης εποχής, τα οποία αξιοποιούν το Internet και την εικόνα 3D, αλλά και του μέλλοντος, όπου η εικονική πραγματικότητα... περιμένει υπομονετικά!

Από την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι, οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να περιπλανηθούν στον διαδραστικό κόσμο της ηλεκτρονικής διασκέδασης, όπως αυτός αποδίδεται με τη χρήση των νέων τεχνολογιών. Θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία δημοφιλών video games από τις αρχές της δεκαετίας του '60, σε υπολογιστές ή συστήματα οικιακής ψυχαγωγίας - Atari, Nintendo, Sony, Microsoft, Sega - ώστε να συνδέσουν το χθες με το σήμερα και να θαυμάσουν την πρόοδο που η ηλεκτρονική διασκέδαση έχει σημειώσει όλα αυτά τα χρόνια με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ