Game On 2.0: Από το παρελθόν, στο μέλλον

Εντυπωσιακή έκθεση στο Γκάζι, σύντομα

Η Game On διακρίνεται σε 10 θεματικές ενότητες, κάθε μία τις οποίες προφέρει στους επισκέπτες διαφορετικές διαδραστικές εμπειρίες και εντυπώσεις. Το ταξίδι στην ιστορία του gaming ξεκινά, για παράδειγμα, με σπάνια ιστορικά ηλεκτρονικά παιχνίδια όπως το Pac-Man και το Asteroids, και συνεχίζει με οικιακά πρώιμα games με διάσημους πρωταγωνιστές, όπως τον Sonic και τον Mario. Αυτοί οι δύο αγαπημένοι χαρακτήρες, με δεκαετίες... υπηρεσίας στην αγορά, "ξεναγούν" το κοινό και στο Top 10 των σημαντικότερων video games μέχρι σήμερα.

Στη συνέχεια ο επισκέπτης μεταβαίνει στη σύγχρονη εποχή για να δοκιμάσει τις ικανότητές του σε μία πλειάδα τίτλων από διαφορετικά στυλ - σκέψης, δράσης, αντανακλαστικών - και να εξερευνήσει το Top 5 των δημοφιλέστερων παιχνιδιών του σήμερα. Το σήμερα δεν θα μπορούσε παρά να περιλαμβάνει και την Ιαπωνία, της οποίας η κουλτούρα συνεχίζει να επηρεάζει την ηλεκτρονική διασκέδαση με πολλαπλούς τρόπους, από τα anime μέχρι τα dating games.

Επόμενη στάση του ταξιδιού: Hollywood. Η σχέση του σινεμά με τα games είναι πασίγνωστη και πολύπλοκη, άκρως ενδιαφέρον λοιπόν το θέμα των κινηματογραφικών ταινιών που ενέπνευσαν ή μετετράπησαν σε video games και το αντίθετο. Εκεί δίνουν το παρόν διάσημοι εκπρόσωποι, από τα Tomb Raider μέχρι το Tron. Ο επισκέπτης ολοκληρώνει το ταξίδι του στο παρόν, όπου επικρατούν ολοφάνερα τάσεις όπως η εκτενής χρήση του Internet στα games, οι δυνατότητες διαμόρφωσης του πρωταγωνιστικού χαρακτήρα τους σύμφωνα με τις προτιμήσεις του παίκτη και η προβολή των γραφικών με εικόνα 3D.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ