Fuser: γίνε επιτέλους DJ, έστω και... εικονικά

O νέος μουσικός τίτλος της Harmonix καθ' οδόν για κυκλοφορία το φθινόπωρο: τα πρώτα στοιχεία

Οποιοσδήποτε ασχολείται για αρκετό καιρό με τα video games αγαπά ορισμένες κατηγορίες τους περισσότερο από άλλες και, αναπόφευκτα, ορισμένες εταιρείες ανάπτυξης περισσότερο από άλλες - και για όσους αγαπούν τα "μουσικά" games, η Harmonix είναι η εταιρεία με το μεγαλύτερο "ειδικό βάρος", έχοντας προσφέρει στο παρελθόν megahits όπως τα Guitar Hero και Rock Band. Η αλήθεια είναι πως η Harmonix είχε "σιωπήσει" για μεγάλο διάστημα, όμως πρόσφατα αποκάλυψε τί ανέπτυσσε μυστικά για να παρουσιάσει στο κοινό και... είμαστε ενθουσιασμένοι: η εταιρεία με τον νέο της τίτλο, το Fuser, θα προσφέρει σε εκατομμύρια gamers - και πάρα πολλές χιλιάδες Έλληνες, αν κρίνουμε από τα social media την τελευταία δεκαετία - την ευκαιρία να νοιώσουν επιτέλους... κορυφαίοι DJ!

Πράγματι: στο Fuser ο παίκτης αναλαμβάνει τον ρόλο ενός επαγγελματία δισκοπαίκτη ο οποίος επιδιώκει να... "ξεσηκώσει τα πλήθη" μέσα σε μεγάλα club ή συναυλιακούς χώρους και να κρατήσει αμείωτη την δίψα τους για χορό για όσο το δυνατόν πιο πολύ. Οι βασικοί μηχανισμοί παιχνιδιού θυμίζουν τους αντίστοιχους των Guitar Hero ή Rockband, με την έννοια πως ο παίκτης πρέπει να ακολουθεί επιτυχώς "τα βήματα του ρυθμού" και να κάνει γοργούς συνδυασμούς που θα αποφέρουν υψηλότερα bonus, όμως - επειδή μιλάμε για DJing - στο Fuser έχει τεράστια σημασία και το ταίριασμα των μουσικών κομματιών και το ομαλό "πέρασμα" από το ένα στο άλλο. Για να επιτευχθεί αυτό ο παίκτης θα πρέπει να κάνει βασικού επιπέδου "remix" των κομματιών που προσφέρονται στην βιβλιοθήκη του τίτλου, αλλάζοντας το tempo, τα κύρια beats και τα φωνητικά ώστε η συνολική μουσική του προσπάθεια να έχει ροή και ποικιλία.

Η Harmonix υπόσχεται περισσότερα από 100 διαφορετικά τραγούδια στην "δισκοθήκη" του Fuser, έτσι ώστε ο παίκτης να μπορεί από την πρώτη μέρα να κάνει αμέτρητους συνδυασμούς (εννοείται πάντως ότι θα υπάρξουν και έξτρα τραγούδια ως εμπορικό υλικό DLC αργότερα). Τα πρώτα που αναφέρθηκαν είναι τα 50 Cent - In Da Club, Smash Mouth - All-Star, Lil Nas X - Old Town Road, Blue Oyster Cult - The Reaper, Post Malone - Better Now, Warren G and Nate Dog - Regulate, Lady Gaga - Born This Way, Lizzo - Good as Hell, Billie Ellish - Βad Guy και The Clash - Rock The Casbah, αλλά είναι πρακτικά βέβαιο πως επόμενες προσθήκες που θα ανακοινωθούν θα περιέχουν περισσότερα δείγματα μουσικής electronica, dance και trance για να... διευκολύνουν την φασντασίωση των εικονικών DJ ανάμεσά μας, αν μη τί άλλο!

Πέρα από το τμήμα του τίτλου για έναν παίκτη, το Fuser θα περιέχει και τμήμα συμμετοχής πολλών παικτών μέσω Internet - ανταγωνιστικό και συνεργατικό ταυτόχρονα! Στην ανταγωνιστική επιλογή παιχνιδιού ένας DJ θα αντιμετωπίζει έναν άλλο DJ σε πραγματικό χρόνο με σκοπό να αναδειχθεί νικητής αυτός που θα "κάνει το καλύτερο πρόγραμμα" live. Αυτή η επιλογή μπορεί να αξιοποιηθεί και ανάμεσα σε... ομάδες παικτών-DJ. Στην συνεργατική (κατά μία έννοια) επιλογή ο παίκτης θα μπορεί να αξιοποιήσει στο δικό του set τα remix που άλλοι παίκτες έχουν "δημοσιεύσει" online και κάνει διαθέσιμα σε όλους, μέσα από την ειδική υπηρεσία της Harmonix.

Το Fuser θα κυκλοφορήσει στο 3ο τρίμηνο της χρονιάς για PlayStation4, Xbox One, Switch και προσωπικούς υπολογιστές. Δεν έχει επιβεβαιωθεί συμβατότητα ανάμεσα σε διαφορετικά φορμά - αν π.χ. θα μπορούσε να παίζει κανείς στο σπίτι το Fuser με PS4 και να το συνεχίζει "εκτός" με Switch - πόσο μάλλον δυνατότητα crossplay ανάμεσα σε κατόχους διαφορετικών οικιακών συστημάτων. Δεν έχει επίσης γίνει αναφορά για τυχόν ειδικά περιφερειακά που μπορούν να αξιοποιηθούν με το Fuser, όπως συνέβαινε π.χ. με τα πλαστικά δημοφιλέστατα μουσικά όργανα των Guitar Hero και Rockband. Έχει επιβεβαιωθεί, πάντως, πως ο τίτλος παίζεται κανονικά τόσο με τυπικά χειριστήρια στα συστήματα των Sony, Microsoft και Nintendo, όσο και με πληκτρολόγιο/mouse σε PC. Πιο πολλές πληροφορίες για το Fuser η Harmonix θα δημοσιοποιεί τακτικά μέχρι τον φθινόπωρο και θα επανέλθουμε με τις πλέον ενδιαφέρουσες από αυτές. Έως τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ