Facebook και στο PS3

Σύντομα, με την αναβάθμιση 3.10 του λογισμικού λειτουργίας του

Όλοι είμασταν... ενήμεροι βέβαια για την δημοτικότητα του πιο δημοφιλούς πια "κοινωνικού δικτύου", του Facebook - όμως τα πράγματα δείχνουν ότι η ύπαρξή του και μόνο είναι αρκετή για να κάνει εταιρείες όπως η Sony και η Microsoft να επανεξετάσουν το ρόλο συγκεκριμένων προϊόντων τους, όπως τα PS3 και Xbox 360. Σήμερα ενεργοποιήθηκε στο δεύτερο η extra λειτουργία του Dashboard, μέσω της οποίας οι κάτοχοι του συστήματος της αμερικανικής εταιρείας έχουν πρόσβαση στο Facebook και τις βασικές του δυνατότητες. Και η Sony, από την πλευρά της, επέδειξε πώς το PS3 θα είναι σε θέση να κάνει κάτι αντίστοιχο, με το firmware update 3.10 που αναμένεται μέχρι το τέλος του χρόνου.

Για να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, η υλοποίηση του Facebook στο PS3 σε πρώτη φάση δεν θα είναι του ίδιου επιπέδου με αυτήν του Xbox 360: οι χρήστες δεν θα είναι σε θέση να αλλάζουν το status τους, να αποδέχονται ή να κάνουν Friends Request κ.α., αλλά απλώς να διοχετέουν πληροφορίες από τις δραστηριότητές τους στο PS3, στο προφίλ τους στο Facebook. Παραδείγματα που επέδειξε η Sony στο σχετικό video περιλαμβάνουν την "κατάκτηση" Trophies σε games ή την αγορά extra περιεχομένου για τίτλους από το PlayStation Store, τα οποία θα εμφανίζονται στο News Feed του χρήστη. Όχι κάτι συγκλονιστικό, η ιαπωνική εταιρεία διευκρίνισε όμως ότι η ενσωμάτωση αυτή του Facebook στο XMB του PlayStation3 είναι "ένα πρώτο βήμα" μόνο και ότι, σε βάθος χρόνου, θα προσθέσει πολύ περισσότερες δυνατότητες στη λειτουργία αυτή (που κατά πάσα πιθανότητα θα την εξισώνουν με την αντίστοιχη του Xbox 360).

Το firmware update 3.10, πάντως, θα φέρνει και κάποιες ακόμη βελτιώσεις και προσθήκες για τους χρήστες του PS3 που δεν ενδιαφέρονται και τόσο για το Facebook - ανάμεσα σε αυτές κι έναν νέο τρόπο παρουσίασης φωτογραφιών, καθώς και βελτιωμένο τρόπο παρουσίασης της Friends List του παίκτη. Όπως σε... κάθε firmware update, φημολογείται ξανά η υλοποίηση της φωνητικής επικοινωνίας ανάμεσα σε χρήστες, αλλά στο πλαίσιο οποιουδήποτε video game του PS3 και όχι μόνο όσων το προβλέπουν, όμως η Sony δεν επιβεβαιώνει τίποτε τέτοιο. Υποθέτουμε πως, σε μερικές εβδομάδες το αργότερο, θα ξέρουμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ