E3 2011: Ποιός ήταν ο... νικητής, λοιπόν;

Sony, Microsoft ή Nintendo; Και γιατί;

Η Nintendo, επιπλέον, προχώρησε σε κινήσεις που θεωρούμε αρνητικές ή και προσβλητικές για το κοινό - όπως την πρακτική ευθανασία του Wii και μάλιστα με τυπικές διαδικασίες - ενώ δεν έπεισε καθόλου σε άλλα φλέγοντα ζητήματα, όπως την υποστήριξη του 3DS από τις ανεξάρτητες εταιρείες παραγωγής games. Από την άλλη, η ίδια έδειξε εντυπωσιακή κι αμέριστη υποστήριξη στο φορητό της σύστημα, με πληθώρα ΑΑΑ τίτλων. Μία άνιση, αγχωμένη παρουσία λοιπόν, που έγινε υπό το βάρος αναγκαστικών επιλογών και δεν θεωρούμε ότι μπορεί να διεκδικήσει εν τέλει τη διάκριση του "νικητή", ακόμη και με το Wii U στην όλη εξίσωση.

Η παρουσία της Microsoft, από την άλλη πλευρά, μόνο αγχωμένη δεν ήταν: η αμερικανική εταιρεία κατέδειξε με αυτοπεποίθηση προς τα πού σκοπεύει να κινηθεί και ποιό είναι το σχέδιό της για το Xbox 360 τα επόμενα χρόνια, έστω κι αν ο διάδοχός του έχει αρχίσει σιγά-σιγά να εμφανίζεται κάπου στον ορίζοντα. Το περιφερειακό ανίχνευσης κίνησης για το παρόν της σύστημα, το Kinect, συνεχίζει να αποτελεί ισχυρό πλεονέκτημα για τη Microsoft, αν και παραμένει η αίσθηση ότι τις πραγματικές του δυνατότητες ακόμη δεν τις έχουμε δει (κάτι όχι πολύ καλό όμως μετά από 12 μήνες στην αγορά το χειμώνα...). Κάτι στο οποίο έχουμε καταλήξει, ωστόσο; Το Kinect δεν έχει να προσφέρει πολλά στους αφοσιωμένους gamers, αναλογικά με το ευρύ, lifestyle, οικογενειακό και παιδικό κοινό. Απλώς... είναι έτσι.

Από την άλλη, με τη Microsoft σε τέτοια... κέφια όσον αφορά τα games για gamers, αυτοί ίσως δεν χρειάζονται καν το Kinect. Φέτος η αμερικανική εταιρεία καταμετρά στις αποκλειστικότητες του Xbox 360 τίτλους όχι απλώς ΑΑΑ, αλλά... Hollywood διαμετρήματος, όπως το άκρως εντυπωσιακό Gears of War 3 και το ποιοτικό Forza MotorSport 4. Αν προσθέσει κανείς όλες τις μεγάλες εμπορικές σειρές τίτλων όπου το Xbox 360 έχει εξέχουσα παρουσία, από το Call of Duty Modern Warfare 3 και το FIFA 12, μέχρι το Assassin's Creed Brotherhood και το Pro Evolution Soccer 2012, έχει σαφή ιδέα του γιατί η Microsoft βλέπει με αισιοδοξία να πλησιάζουν τα Χριστούγεννα. Κατά τα άλλα... business as usual, με συνέχειες περυσινών επιτυχιών και επιβεβαίωση για μελλοντικές, όχι όμως κάτι τόσο ενδιαφέρον, που θα δικαιολογούσε το χαρακτηρισμό του "νικητή της Ε3" φέτος.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ