Ε3 2011: Εντυπώσεις από το Wipeout Vita

Φορητό, πανέμορφο, υπερηχητικό!

Μία δυνατότητα που θα προσφέρει το καινούργιο Wipeout στο PS Vita, την οποία δεν έχουμε συναντήσει ποτέ σε άλλο μέλος της σειράς είναι αυτή του ταυτόχρονου παιχνιδιού ανάμεσα σε κατόχους Vita και... PlayStation3! Πράγματι, το Studio Liverpool είχε προς επίδειξη μία αγωνιστική πίστα που είχαμε συναντήσει στο Wipeout HD του PS3: αυτή ήταν ενεργή και στο οικιακό και στο νέο φορητό σύστημα και οι δύο παίκτες μπορούσαν να συναγωνιστούν στην ίδια αυτή πίστα ο ένας τον άλλο, μέσω σύνδεσης Wi-Fi, ομαλότατα κι απροβλημάτιστα. Θα υπάρχει διαθέσιμος ένας αριθμός από τέτοιες αγωνιστικές πίστες στο Wipeout 2048 - στο Wipeout HD/Fury του PS3 θα γίνουν διαθέσιμες μέσω του PlayStation Store - οπότε δύο παίκτες με τα αντίστοιχα αντίτυπα του των τίτλων θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν ο ένας τον άλλο σε πλήρη οθόνη, σε πλήρη ταχύτητα.

Εννοείται, βέβαια, πως... κάτι άλλο που δεν είχαμε ποτέ σε κανένα άλλο Wipeout είναι τα απλώς απίστευτα γραφικά του 2048! Όταν η Sony μιλούσε για "games οικιακού επιπέδου σε φορητό σύστημα", δεν υπερέβαλλε: το καινούργιο Wipeout δείχνει, αν μη τί άλλο, ακόμη πιο εντυπωσιακό από το HD/Fury στο PS3, λόγω της εξαιρετικής οθόνης και της μικρότερης διαγωνίου της σε σχέση με μία μεγάλη τηλεόραση. Τα γραφικά είναι συμπαγή, λεπτομερή, κινούνται στις γνωστές ιλλιγιώδεις ταχύτητες ομαλότατα (για κώδικα που δεν έχει ολοκληρωθεί) και χαρακτηρίζονται από οποιοδήποτε ειδικό εφέ και τεχνική φωτισμού έχουμε δει ποτέ σε κορυφαία games του PS3. Είναι ένα αληθινά next-gen Wipeout, έτοιμο όμως να παιχθεί οπουδήποτε - και χάρις στις Δικτυακές επιλογές του, όχι μοναχικά.

Όπως προαναφέραμε, στόχος της Sony και του Studio Liverpool είναι το Wipeout 2048 να αποτελεί μία από τις επιλογές τίτλων που θα έχουν στη διάθεσή τους οι πρώτοι κάτοχοι του PS Vita, όταν αυτό κυκλοφορήσει. Υπάρχουν ακόμη πολλά που δεν ξέρουμε για τον τίτλο, από τις επιλογές παιχνιδιού (οι παραγωγοί υπόσχονται νέους τρόπους συναγωνισμού πέραν των ήδη γνωστών) μέχρι το... υποχρεωτικό, αγαπημένο track list με χορευτική μουσική που θα συνοδεύει τη δράση στις αγωνιστικές πίστες (ο επικεφαλής παραγωγής μάς ανέφερε ενθουσιασμένος τους Orbital και θα τους υποδεχόμασταν πίσω στον κόσμο των Wipeout με ιδιαίτερη χαρά). Είναι σίγουρο ότι τους επόμενους μήνες θα έχουμε ξανά την ευκαιρία επαφής μαζί του πριν κυκλοφορήσει - καλώς εχόντων των πραγμάτων μαζί με το Vita - στα καταστήματα, οπότε... μείνετε συντονισμένοι!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ