Ε3 2011: Εντυπώσεις από το Uncharted Vita

Ποιός στρίμωξε ένα... PS3 στην τσέπη μου;

Με δεδομένη την ισχύ του PlayStation3 και των όσων εξαιρετικά εντυπωσιακών έχουμε δει σε αυτό μέχρι στιγμής, το να υποστηρίζει μια εταιρεία - ακόμη κι αν αυτή είναι η Sony - πως με ένα νέο της προϊόν θα προσφέρει games επιπέδου PS3, αλλά σε φορητή μορφή... ε, ας το παραδεχτούμε. Αρχικά ακούγεται όπως αυτές οι γνωστές υπερβολές του marketing. Το γνωρίζαμε ότι το PlayStation Vita θα ήταν ισχυρότατο - με δεδομένα τα υποσυστήματα που είχαν ανακοινωθεί πως θα είχε στην αρχή της χρονιάς - όμως, ετοιμάζοντας βαλίτσες για το Los Angeles και τη φετινή έκθεση της Ε3, διατηρούσαμε αμφιβολίες για το αν και κατά πόσο είναι ρεαλιστικά εφικτό, τελικά, να έχει κανείς games τόσο λεπτομερή όσο αυτά του PS3... στην τσέπη του.

Και μετά είδαμε το Uncharted στο PlayStation Vita.

Σε αυτό το σημείο - ακριβώς επειδή υπάρχει το θέμα της... αντιπαραβολής που αναφέραμε μόλις - το Αθηνόραμα Digital θα θεωρήσει ότι ένα μεγάλο ποσοστό του κοινού που διαβάζει το παρόν άρθρο έχει παίξει ή έστω δει τα δύο Uncharted του PlayStation3, ειδικά το δεύτερο. Ε, αυτό είναι ένα καλό σημείο αναφοράς γιατί το πόσο απίθανα πολύ μοιάζει το Uncharted του PS Vita με το δεύτερο του PS3 είναι απλώς... δύσκολο να το πιστέψει κανείς στην αρχή! Είναι σαν να πήρε κάποιος μία τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας συνδεδεμένη με ένα PS3 και, με κάποιο μαγικό τρόπο, να την σμίκρυνε τόσο, ώστε να χωρέσει στην 5ιντση οθόνη του Vita. Και ο παίκτης απλώς να πήρε στα χέρια του τη συσκευή για να παίξει το Among Thieves!

Ναι, τα γραφικά είναι το ίδιο πλούσια, το ίδιο λεπτομερή, το ίδιο όμορφα φωτισμένα. Το ίδιο "εκεί". Ναι, ο Nathan Drake απεικονίζεται το ίδιο επιτυχημένα, κινείται με τον ίδιο ομαλό τρόπο, αλληλεπιδρά με το περιβάλλον το ίδιο ποικιλλότροπα. Αυτό εκτείνεται προς όλες τις κατευθύνσεις με τον ίδιο πειστικό τρόπο και διανθίζεται από το ίδιο πλήθος μικρών αλλά σημαντικών στοιχείων που "ζωντανεύουν" τους χώρους και τις τοποθεσίες. Το Uncharted Gοlden Abyss είναι - ακόμη και σε αυτό το στάδιο ανάπτυξης, μακριά ακόμη από την ολοκλήρωση - ό,τι κοντινότερο έχουμε δει σε... φορητό φωτορεαλισμό, διατηρώντας παράλληλα το χαρακτήρα και την αισθητική των οικιακών εκδόσεων. Αν αυτός ο τίτλος δεν χρησιμεύσει ως... διαφήμιση κι επιχείρημα για την απόκτηση ενός PS Vita, τότε αληθινά δεν ξέρουμε τί θα μπορούσε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ