E3 2010: Οι εκτιμήσεις

Τι περιμένουμε από τους 3 πρωταγωνιστές;

Η φετινή E3 (Electronic Entertainment Expo) που θα διεξαχθεί από τις 15 έως τις 17 Ιουνίου στο Los Angeles της California θεωρείται ήδη η ίσως πιο ενδιαφέρουσα των τελευταίων ετών, κυρίως γιατί όλες οι μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία του gaming αναμένεται να παρουσιάσουν πολλά και σημαντικά προϊόντα. Το Αθηνόραμα Digital έχει εδώ και ημέρες ξεκινήσει τη σχετική προετοιμασία και να μπαίνει σιγά-σιγά στους ρυθμούς της μεγάλης έκθεσης, όπου και θα παραβρεθεί για να καλύψει όσο το δυνατόν αρτιότερα όσα θα μας απασχολήσουν μέσα στον επόμενο χρόνο.

Στο πλαίσιο αυτό, και... προετοιμάζοντας το έδαφος κατά κάποιον τρόπο, παραθέτουμε τις εκτιμήσεις μας για τα όσα θα επιδείξουν οι τρεις εταιρείες με τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά του gaming σήμερα: οι Sony, Microsoft και Nintendo. Έχουμε, δε, ήδη μία αίσθηση σχετικά με τους τίτλους που έχουν την μεγαλύτερη πιθανότητα να εντυπωσιάσουν. Για να δούμε τί... περιμένουμε να δούμε, λοιπόν!

Sony
Η φετινή παρουσία της Sony είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα. Το μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξης Τύπου που θα δώσει το μεσημέρι της Τρίτης (12.00 τοπική ώρα) θα καλυφθεί από το PlayStation Move και τα games που θα συνοδεύσουν την κυκλοφορία του νέου χειριστηρίου, που θα τοποθετηθεί λογικά στα μέσα ή τέλη Σεπτεμβρίου. Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μάθουμε την τιμή πώλησης που θα υιοθετηθεί και - αν μας επιτρεπόταν μία τολμηρή πρόβλεψη - πολύ θα θέλαμε να μην ξεπεράσει τα €79.99 - €99.99 ευρώ σ' ένα πακέτο που θα περιελάμβανε το χειριστήριο, το PlayStation Eye και ίσως κάποιον τίτλο.

Πέραν του Move, υπάρχει πιθανότητα να αποκαλυφθεί η νέα έκδοση του φορητού συστήματος PSP, η οποία θα ακολουθήσει τη λογική του PSPgo όσον αφορά στην διάθεση των games αποκλειστικά μέσω PlayStation Network. Η φημολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από το σύστημα αυτό είναι μεγάλη και απομένει να διαπιστώσουμε αν θα επαληθευτεί ή όχι (αν και πολλοί υποστηρίζουν ότι η Sony θα κρατήσει αυτήν την ανακοίνωση για το Tokyo Game Show και όχι την Ε3). Ψίθυροι έχουν αρχίσει να ακούγονται και για πιθανή μείωση τιμής του PlayStation 3, αλλά θα μας προκαλέσει έκπληξη αν η Sony προχωρήσει σε τέτοια κίνηση σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, μετά την αντίστοιχη το καλοκαίρι του 2009.

Σχεδόν βέβαιο είναι ότι η Sony στο πλαίσιο της Ε3 θα επιβεβαιώσει την έναρξη της υπηρεσίας PSN Plus, η οποία θα ζητά μεν αντίτιμο συνδρομής α λα Xbox Live, αλλά θα προσφέρει αξιόλογες extra παροχές (χωρίς να στερεί από την free εκδοχή της κανένα παρόν χαρακτηριστικό). Όσον αφορά στο νέα games, περιμένουμε πληροφορίες για τα Infamous 2, Resistance 3, Killzone 3, LittleBigPlanet 2 και Gran Turismo 5 - δεν θα μας εκπλήξει, πάντως, και κάποια αναφορά σ' ένα νέο Twisted Metal ή/και μία βελτιωμένη έκδοση του Warhawk.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ