Ε3 2009: Microsoft

Games αποκλειστικά, games αναμενόμενα

Μπορεί η σημαντικότερη είδηση που προέκυψε από την παρουσία της Microsoft στην πρόσφατη έκθεση της Ε3 να ήταν το Project Natal και το προϊόν που θα προκύψει από αυτό κάποια στιγμή το επόμενο καλοκαίρι, όμως... στο μεσοδιάστημα; Η αμερικανική εταιρεία αντιλαμβάνεται φυσικά τη σημασία κάθε Χριστουγεννιάτικης περιόδου, δεν απογοήτευσε λοιπόν και στα υπόλοιπα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της η οποία είχε πρακτικά "απ' όλα": ανακοινώσεις αναμενόμενες αλλά επιθυμητές, εκπλήξεις μεγάλες και μικρές, αποκλειστικότητες και... celebrities.

Αναφερόμενοι πρώτα στα τυπικά: το Rock Band αποκτά έκδοση The Beatles (και κυκλοφορεί το Σεπτέμβριο), το άκρως εντυπωσιακό Forza 3 επιβεβαιώνεται και επίσημα (και κυκλοφορεί τον Οκτώβριο), το Halo ODST δείχνει εκπληκτικό (και κυκλοφορεί το Σεπτέμβριο), τα Left for Dead 2 και Splinter Cell Conviction θα κυκλοφορήσουν για Xbox 360 και όχι για PS3, τα Alan Wake και το Final Fantasy XIII θα κυκλοφορήσουν την άνοιξη του 2008, το Crackdown 2 επιβεβαιώθηκε και θα είναι προφανώς επίσης αποκλειστικό στο Xbox 360. Ως εδώ, όλα πολύ ευχάριστα μα τίποτε συγκλονιστικό.

Στο... επόμενο επίπεδο, λοιπόν. Το επόμενο Metal Gear Solid, με τον υπότιτλο Rising και πρωταγωνιστή τον Raiden, θα κυκλοφορήσει και για Xbox 360 (και για PS3 και PC) κάποια στιγμή στο μέλλον. To Shadow Complex είναι ένας 2D τίτλος της Epic που θυμίζει συνδυασμό από 8-bit Metroid και Bionic Commando και θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά μέσω Xbox Live Arcade. Και το Halo Reach είναι το πολυσυζητημένο "άλλο" project της Bungie για το οποίο όλοι περιμέναμε να ακούσουμε - το μόνο που εισπράξαμε βέβαια ήταν η... χρονιά της κυκλοφορίας του (2010), αλλά ακόμη κι έτσι το πιστό κοινό των Halo σαφώς και θα πρέπει να αισθάνεται ικανοποιημένο γνωρίζοντας ότι μετά το ODST υπάρχει σύντομα συνέχεια για το αγαπημένο τους franchise.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ