Ε3 2009: Φήμες, συναρπαστικές

Και οι προβλέψεις μας σε... ποσοστά!

Η μεγαλύτερη έκθεση με αντικείμενο το gaming, η Electronic Entertainment Expo, βρίσκεται μερικές ημέρες μακριά και η φημολογία σχετικά με το τί θα αποκαλυφθεί από τις πρωταγωνίστριες εταιρείες του χώρου είναι εξαιρετικά έντονη φέτος. Ίίσως λόγω της ξηρασίας σε ΑΑΑ games εδώ και μήνες ή της οικονομικής "κρίσης" που δημιουργεί επιθυμία για αλλαγές, η φημολογία όχι μόνο είναι εντονότερη απ' ότι τα προηγούμενα χρόνια, αλλά ανάμεσα στις πιθανές ανακοινώσεις που συζητούνται συγκαταλέγονται και μερικές άκρως ενδιαφέρουσες. Αναφερόμαστε κυρίως σε αυτές που αφορούν όχι σε νέα games, αλλά σε νέο hardware: είτε ανανεωμένες εκδόσεις των γνωστών μας οικιακών και φορητών συστημάτων ψυχαγωγίας, είτε σε εντελώς νέα περιφερειακά και συσκευές. Χωρίς καμία ιδιαίτερη "σειρά προτεραιότητας", λοιπόν, καταγράφουμε οι φήμες που θεωρούμε περισσότερο ενδιαφέρουσες, αλλά και τα... ποσοστά σε πιθανότητες που τούς αποδίδουμε να επαληθευτούν!

Sony PSP Go: To εδώ και μήνες πολυσυζητημένο PlayStation Portable χωρίς δίσκο UMD, με σημαντικό ποσό αποθηκευτικής μνήμης και ελαφρώς (ή... και πολύ) διαφορετικό σχεδιασμό, είναι όντως το επόμενο λογικό βήμα για το φορητό σύστημα της Sony. Πολλά είναι τα σημάδια που φυσιολογικά οδηγούν στην εμφάνισή του στα καταστήματα και οι λόγοι για τους οποίους η ιαπωνική εταιρεία θα ήθελε κάτι τέτοιο σύντομα (η ευρύτατη κυκλοφορία κλεψίτυπων games για το παρόν PSP μόνο ένας από αυτούς). Το θέμα είναι αν το "PSP Go" θα υποστηριχθεί εγκαίρως και από πλευράς περιεχομένου, ώστε να μπορούν οι κάτοχοί του να αγοράζουν games, μουσική και ταινίες απευθείας από το PlayStation Store. Φέτος. Αν ναι, πρόκειται όντως για βήμα σημαντικό. Πιθανότητες να επιβεβαιωθεί; 9/10.

Sony PlayStation3 Slim: Μετά και από την αναταραχή που δημιουργήθηκε από τη διαρροή μιας σχετικής φωτογραφίας της συσκευασίας του στο Web (και την επικοινωνία που είχαν νομικά τμήματα με sites για να την αφαιρέσουν από τις σελίδες τους), είναι πιθανότερο από ποτέ να αποκαλυφθεί αυτή η περίφημη "δεύτερη έκδοση" του PS3. Αυτό θα βοηθούσε σημαντικά τη Sony καθώς, με τις οικονομίες κλίμακος από την κατασκευή του, θα μπορούσε να το προσφέρει σε μειωμένη τιμή, να διευρύνει έτσι την πελατειακή της βάση και να μην αιμορραγεί οικονομικά όπως με το παρόν μοντέλο. Το θέλουμε. Τα Χριστούγεννα. Πιθανότητες να επιβεβαιωθεί; 7/10.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ