Ε3 2009: Φήμες, συναρπαστικές

Και οι προβλέψεις μας σε... ποσοστά!

Microsoft Xbox 360 Motion Camera: Φωτογραφίες μιας άγνωστης κάμερας συνδεδεμένης σε σύστημα της Microsoft (όχι της υπάρχουσας δηλαδή) έχουν ήδη διαρρεύσει - και η αμερικανική εταιρεία χρειάζεται να αποσπάσει τμήμα του mainstream κοινού αν θέλει να μεγαλώσει το μερίδιο αγοράς της. Το δικό της "αντι-Wii" φημολογείται πως μπορεί να αναγνωρίσει την κίνηση ολόκληρου του σώματος του παίκτη, όχι μόνο χειρονομιών, και ότι λειτουργεί στα 720p/1080p και όχι στα 480p. Aν η Microsoft έχει ήδη τελειοποιήσει αυτήν την τεχνολογία και μπορεί να τη συνοδεύσει με ενδιαφέρον software στα καταστήματα σύντομα, το Xbox 360 θα ωφεληθεί σημαντικά σε βάθος χρόνου. Πιθανότητες να επιβεβαιωθεί; 6/10.

Sony PlayStation3 Motion Camera: Φυσικά, η ίδια φήμη για αντίστοιχων δυνατοτήτων περιφερειακό κυκλοφορεί και για το PS3 από τότε που... το Wii άρχισε να σημειώνει ρεκόρ πωλήσεων το ένα μετά το άλλο και αποδείχθηκε ότι το PlayStation Eye δεν ήταν τόσο μεγάλο βήμα μπροστά. Ο αισθητήρας στο υπάρχον περιφερειακό δεν είναι αρκετά υψηλής ανάλυσης ώστε να παρακολουθήσει σωστά λεπτομερή κίνηση, θα ήταν όμως ριψοκίνδυνο εκ μέρους της Sony να προωθήσει δεύτερο τέτοιο περιφερειακό χωρίς να το δικαιολογήσει με πραγματικά εξαιρετικό συνοδευτικό software την ύπαρξη του. Θα ήταν έκπληξη λοιπόν... αν και φυσικά ευχάριστη! Πιθανότητες να επιβεβαιωθεί; 3/10.

Microsoft ZuneHD: Όλα ξεκίνησαν από ένα post υπαλλήλων της αμερικανικής εταιρείας στο Twitter σχετικό με την αποκάλυψη στην Ε3 κάποιου προϊόντος ανταγωνιστικού του iPhone, όσο περνούν ωστόσο οι μέρες φαίνεται πως μάλλον τον... iPod Τοuch εννοούσαν. Η Microsoft όντως είναι πιθανό να παρουσιάσει ένα portable player με εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά και ικανό για ποιοτικά games, όμως είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν και κατά πόσο θα ενσωματώνει λειτουργίες κινητού τηλεφώνου. Όπως και να έχει το πράγμα, θα συνέπιπτε ιδανικά η κυκλοφορία μίας τέτοιας συσκευή με το Δικτυακό κατάστημα πώλησης mobile εφαρμογών (αντίστοιχο του App Store) της Microsoft που ξεκινά σύντομα. Πιθανότητες να επιβεβαιωθεί; 9/10.

Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα, λοιπόν, με τις... απαντήσεις και τα σχόλια. Μέχρι τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ