Δωρεάν το Gran Turismo PSP

...σε όσους τιμήσουν το PSPgo τις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας του

Θα πρέπει να το αναγνωρίσει κανείς στη Sony: μπορεί το PSPGo να είναι ακριβότερο από το παρόν μοντέλο PlayStation Portable, όμως η ιαπωνική εταιρεία έχει όλη την καλή θέληση να αποζημιώσει (και με το παραπάνω) όσους και όσες τιμήσουν το νέο αυτό μοντέλο τον Οκτώβριο. Σε μία σχεδόν ανέλπιστα γενναιόδωρη κίνηση, η Sony ανακοίνωσε στο πλαίσιο της έκθεσης GamesCom στην Κολωνία ότι θα προσφέρει στους πρώτους κατόχους του PSPGo το επερχόμενο Gran Turismo PSP, εντελώς δωρεάν! Ναι, δεν πρόκειται για... τυπογραφικό λάθος: ο πλήρης τίτλος της Polyphony Digital - που αποτελεί λόγο αγοράς ενός PSP από μόνος του και σε UMD θα κοστίζει 40 ευρώ - θα είναι διαθέσιμος σε μορφή αρχείου από τo PlayStation Store, χωρίς κανένα απολύτως κόστος για τους καταναλωτές που θα αγοράσουν το PSPgo μέσα στις πρώτες 10 ημέρες της κυκλοφορίας του. Με αυτόν τον τρόπο το κόστος του PSPgo σχεδόν εξισώνεται με αυτό του παρόντος PSP, αφού... δεν λογίζεται κάτοχος PlayStation Portable χωρίς αντίτυπο του Gran Turismo, σωστά;

H διαδικασία με την οποία οι νέοι κάτοχοι PSPgo μπορούν να αποκτήσουν δωρεάν το Gran Turismo δεν είναι δύσκολη, είναι όμως συγκεκριμένη. Θα πρέπει να συνδεθούν στο PlayStation Network απευθείας από το PSPgo μέσω ασύρματου δικτύου (αν δεν έχουν ήδη λογαριασμό στο PlayStation Network αυτή είναι φυσικά η καλύτερη αιτία για να το κάνουν!) και να μεταβούν στο PlayStation Store. Eκεί, στην ενότητα Latest, θα βρίσκεται ένα ειδικό "θέμα" (theme) του Gran Turismo, το οποίο θα πρέπει να "κατεβάσουν" στο PSPgo τους. Προσοχή: αυτή η διαδικασία πρέπει να έχει γίνει έως τα μεσάνυχτα της 10/10/09, ειδάλλως οι ενδιαφερόμενοι θα χάσουν το δικαίωμα συμμετοχής στην προωθητική αυτή ενέργεια της Sony.

Από τη στιγμή που θα γίνουν τα παραπάνω, ο κάτοχος του PSPgo θα λάβει από το PlayStation Network ένα e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει. Αυτό το mail θα περιέχει έναν "κωδικό προώθησης" (promotional code), τον οποίο οι χρήστες μπορούν να εισάγουν με τη σχετική επιλογή του PlayStation Network και να λάβουν επιτόπου το πλήρες Gran Turismo. Βήμα προς βήμα τη διαδικασία για την καταχώρηση του κωδικού προώθησης, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει σε αυτή τη σελίδα. Σύμφωνα με τη Sony, αυτό το απαραίτητο e-mail μπορεί να σταλεί έως και 30 ημέρες μετά τη λήψη του Gran Turismo theme, αν και το πιθανότερο είναι οι κάτοχοι PSPgo να το λάβουν μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα (πρόκειται για νομική δικλείδα ασφαλείας που πρακτικά δεν πιστεύουμε πως θα ισχύσει).

Αξιοσημείωτο πάντως, θα καταθέσουμε εμείς, είναι το γεγονός ότι η προσφορά αυτή εκ μέρους της Sony δεν ισχύει για Αμερική και Ιαπωνία, αλλά μόνο για τις χώρες της PAL περιοχής (Ευρώπη και Αυστραλία). Ε, ας τύχουμε κι εμείς προνομιακής μεταχείρισης μια φορά!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ