3D games και στο Xbox 360

Μέσα από συνεργασία των Microsoft και LG

Η Sony είναι βέβαια το είδος της πολυεθνικής που έχει να ωφεληθεί τα μέγιστα από την εικόνα 3D, σε πολλαπλά επίπεδα - ταινίες, συσκευές, games κλπ. - όμως η Microsoft εννοεί να μην αφήσει κανένα πεδίο μάχης στη μεγάλη της αντίπαλο χωρίς αγώνα, έστω κι αν έχει λιγότερα μέσα στη διάθεσή της. Στελέχη της αμερικανικής εταιρείας έχουν δηλώσει κατ' επανάληψη ότι αν το κοινό ενδιαφερθεί για την εικόνα 3D, το Xbox 360 θα την υποστηρίξει στα games του. Όπως δείχνουν τα πράγματα η Microsoft έχει διακρίνει "ρεύμα" αρκετά ισχυρό ώστε η σχετική επένδυση να αξίζει τον κόπο, αν βασιστεί κανείς στην χθεσινή της ανακοίνωση συνεργασίας με την LG. Η κορεάτικη εταιρεία θα προωθήσει στα... πάτρια εδάφη τις νέες τηλεοράσεις 3D της, σε "πακέτο" με Xbox 360 και 3D τίτλους. Πότε; Μέσα στον Ιούνιο!

Η είδηση είναι σε έναν βαθμό... παράξενη, καθώς από την έκθεση CES στις αρχές της χρονιάς η Microsoft δεν έχει γνωστοποιήσει απολύτως τίποτε απτό όσον αφορά τα 3D games στο Xbox 360. Ας μην ξεχνάμε ότι στο PS3 έχουμε μέχρι στιγμής μόνο τέσσερις 3D τίτλους επιβεβαιωμένους για το καλοκαίρι, και αυτούς σε ανάλυση 720p (ή και χαμηλότερη), από υπάρχοντα games και ενεργοποιημένα από σχετική αναβάθμιση λογισμικού. Η Microsoft δεν έχει ανακοινώσει τίποτε αντίστοιχο, κάτι που σημαίνει πως είτε δούλευε μυστικά όλο αυτό το διάστημα προκειμένου να "κάνει την έκπληξη", είτε είναι ευκολότερο στο Xbox 360 να αποδώσει games του με σάρωση στα 120 Ηz χωρίς απώλειες στην ποιότητα ή στην ταχύτητα απεικόνισης.

Ο,τιδήποτε κι αν συμβαίνει στην πραγματικότητα, το μόνο βέβαιο είναι ότι η Microsoft δεν έχει νόημα να κρατήσει μυστικές τις προθέσεις της όσον αφορά στην εικόνα 3D - τίτλοι, προδιαγραφές, περιορισμοί κλπ. - πέρα από την έκθεση Ε3 2010. Αυτή ξεκινά στα μέσα Ιουνίου, οπότε το αργότερο εκεί θα γνωστοποιηθούν όλα τα στοιχεία της συνεργασίας αυτής. Την πρωτοβουλία για προώθηση των 3D τηλεοράσεων LG με games και συστήματα ψυχαγωγίας της Microsoft οι δύο εταιρείες θα εξετάσουν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα και, αν κριθεί επιτυχημένη η όλη ενέργεια, θα επεκταθεί και σε άλλες αγορές. Για να δούμε τί... 3D θα δούμε, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ