"Lowkey": Ένα νέο, early μπαρ στη σκιά του Πύργου Αθηνών

Το φρέσκο σποτ ενδείκνυται για lunch break ή για κάποιο ποτό νωρίς, δίχως όμως να περιορίζεται εκεί.

3 στάσεις στον Πύργο Αθηνών: Μια ψησταριά με ονομασία προέλευσης, ένα όμορφο off Broadway μπαρ και μια κρητική... izakaya συνθέτουν ένα νόστιμο μπουκέτο εξόδου στους Αμπελόκηπους.

Σε περίπτωση που δεν είχε υποπέσει -ή δεν είχε χρειαστεί έως τώρα- η λέξη "lowkey” ερμηνεύεται από την αγγλική slang για κάτι που συμβαίνει ή ισχύει σε χαμηλή ένταση, διακριτικά ή χωρίς να το τονίζει κανείς ιδιαίτερα. Μπορεί να σημαίνει ότι κάποιος νιώθει κάτι "λίγο” ή "κάπως”, χωρίς να είναι απόλυτος ή έντονος αλλά και ότι έχει μια κρυφή σκέψη ή επιθυμία που δεν εκφράζει ανοιχτά. Χρησιμοποιείται επίσης για να δηλώσει κάτι που κάνει τη δουλειά του χωρίς να κραυγάζει. 

Από αυτή τη λέξη λοιπόν βαπτίζεται το "Lowkey Athens", ένα ακόμη νέο μέρος που εμπλουτίζει την αθηναϊκή μπαρογραφία. Έκανε την εμφάνισή του τους τελευταίους μήνες (άνοιξε τις πόρτες του στις αρχές Μαρτίου), στην πολύ ενδιαφέρουσα γειτονιά που έχει σχηματιστεί στη σκιά του Πύργου Αθηνών και συστήνεται σαν early μπαρ, με χαλαρή ατμόσφαιρα, ωραία ποτά και φροντισμένες επιλογές για φαγητό. 

Το μπαρ Lowkey Athens στους Αμπελόκηπους 5
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το μπαρ Lowkey Athens στους Αμπελόκηπους 3
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το μπαρ Lowkey Athens στους Αμπελόκηπους 6
© Λεωνίδας Τούμπανος

Με χώρο άνετο και οικείο, ξύλο να κυριαρχεί και μια όμορφη μπάρα (συν τραπεζάκια έξω), το "Lowkey" κρατά χαμηλά την μπάλα όσον αφορά την εξωστρέφειά του αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για την ποιότητα των όσων σερβίρει, είτε το επιλέξει κανείς για lunch break, είτε για κάποιο ποτό νωρίς - συστήνεται ανεπιφύλακτα και για τις δύο συνθήκες.

Το μπαρ Lowkey Athens στους Αμπελόκηπους 8
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το μπαρ Lowkey Athens στους Αμπελόκηπους 10
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το μπαρ Lowkey Athens στους Αμπελόκηπους 9
© Λεωνίδας Τούμπανος

Εδώ πίνεις προσεγμένα on tap cocktails σε δικές τους εκδοχές -Negroni, Spritz, Espresso Martini- και twisted classics (με τα Ramos Gin Fizz και το Garibaldi να ξεχωρίζουν). Στο πεδίο του "τι τρώμε;" οι απαντήσεις περικλείονται στους όρους "πίτσα" και "bar bites". Με κλασική ιταλική ζύμη η πρώτη, καταφθάνει σε 4 εκδοχές ενώ στη δεύτερη περίπτωση παίζεις με sando, γλυκοπατάτες με μαγιονέζα τρούφας, wrap με γαρίδα καθώς και πλατό.

Το μπαρ Lowkey Athens στους Αμπελόκηπους 11
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το μπαρ Lowkey Athens στους Αμπελόκηπους 12
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το μπαρ Lowkey Athens στους Αμπελόκηπους 13
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το μπαρ Lowkey Athens στους Αμπελόκηπους 15
© Λεωνίδας Τούμπανος

Στο τερέν της μουσικής, τα πανέμορφα ροζ αυτάκια σου θα ακούσουν τζαζ, φανκ, σόουλ και ποπ, δίχως αυτά τα είδη να είναι απολύτως δεσμευτικά. 


Info

Χαλκηδόνος 3, Αθήνα
Τηλ. 216 8092482
Ανοιχτά Δευτ. - Παρ. από 14.30, Σαβ. από 17.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook, Tik Tok και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Το Upupa Epops κλείνει 10 χρόνια και στήνει μεγάλο πάρτι στα Πετράλωνα

Το Upupa Epops γιορτάζει 10 χρόνια ζωής με ένα μεγάλο birthday party στα Πετράλωνα, μουσική, ποτά και ειδικό menu από το Kuchisabishii Sakaba.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
28/09/2026

Ένα καφέ-βαριετέ ανοίγει σύντομα στην Κυψέλη

Το "Mon Senier" φιλοδοξεί να φέρει πίσω λίγη από τη διασκέδαση του παρελθόντος στην Κυψέλη.

Για τον Ago Perrone, το Martini είναι απόσταξη της φιλοξενίας

Ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους bartenders του πλανήτη θεωρεί πως πίσω από ένα σπουδαίο μπαρ κρύβονται πολλά περισσότερα από ένα καλό ποτό, ακόμη κι αν αυτό είναι ένα από τα φημισμένα Martinis του. Από το Connaught μέχρι τις μπάρες του κόσμου, ο Ago Perrone μιλά στο "α" για τη γεύση, τη λεπτομέρεια, την ατμόσφαιρα και, πάνω απ’ όλα, την τέχνη της φιλοξενίας.

Τι παίζει στο BAR 2046, το πρώτο μπαρ της Αθήνας μέσα σε κινηματογράφο

Μπήκαμε στο BAR 2046, το νέο μυστικοπαθές μπαρ του Cinobo Όπερα, και δοκιμάσαμε πρώτοι τα signature cocktails και τα sandos του μενού του.

Τα καλύτερα μπαρ του κόσμου: Η λίστα 51-100 των The 50 Best Bars 2026

Δύο αθηναϊκά μπαρ ανάμεσά τους, λίγο πριν την ανακοίνωση της πρώτης 50άδας, σε δύο εβδομάδες, στο Μιλάνο.

Τι δουλειά έχουν τα δύο καλύτερα μπαρ της Ευρώπης σε μια αθηναϊκή ταράτσα;

Η Αθηναϊκή Ταράτσα γιορτάζει δύο χρόνια με ένα ξεχωριστό birthday party και, αν μη τι άλλο, εκλεκτούς καλεσμένους.

Ωραία αθηναϊκά μπαρ για να πιεις το Negroni σου αυτή την εβδομάδα

Η πόλη κινείται στους γλυκόπικρους ρυθμούς της Negroni Week 2026 και εμείς ξεχωρίσουμε μερικά στέκια για να πιεις το κόκκινο κλασικό όπως του αρμόζει.