Πού θα βρεις κάποια από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου στην Αθήνα

Η Athens Bar Week είναι εδώ και μερικά από τα πιο φημισμένα σποτ του πλανήτη καταλαμβάνουν με guests τις αθηναϊκές μπάρες. Τι θα παίξει, πότε και πού

Πού θα βρεις κάποια από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου στην Αθήνα

Όπως κάθε χρόνο κατά τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου, η Αθήνα γίνεται μία τεράστια μπάρα και αιτία είναι ασφαλώς το Athens Bar Show. Για ακόμη μία χρονιά, η γιορτή δεν περιορίζεται στις δύο ημέρες της έκθεσης και την Τεχνόπολη αλλά επεκτείνεται και, μέσω της Athens Bar Week 2024, φέρνει κάποια από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου -πέρα από τα ελληνικά- σε δημοφιλείς μπάρες της πρωτεύουσας. Ορίστε λοιπόν τι θα παίξει, πότε και πού.

Σάββατο 2 Νοεμβρίου

> Το "Barro Negro" (νο.68 στην κατάταξη 51-100 των The World's 50 Best Bars 2024) ανοίγει για μία ακόμη χρονιά τη mezcaleria του. Στο υπόγειο της πρεσβείας της αγαύης θα σερβίρονται αντίστοιχα αποστάγματα και θα πλαισιώνονται με ωραίες μουσικές, έως και την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου.

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου

> Το ολοκαίνουριο "Subject" των Δημήτρη Ρούσσου και Κωνσταντίνου Βασιλακόπουλου στην πλατεία Κοτζιά συστήνεται στο κοινό και παράλληλα φιλοξενεί το λονδρέζικο "Little Mercies". 

> Στο "The Clumsies" θα υπάρξει διπλή εκπροσώπηση από την Αυστραλία και πιο συγκεκριμένα από τη μπαρ σκηνή του Σίδνεϊ: Στο ground floor θα σερβίρει το "Maybe Sammy" (νο.26 στα φετινά The World's 50 Best Bars) ενώ στον επάνω όροφο το "Dean & Nancy".

> Nicola Ria και Leo Robitschek εκπροσωπούν το λονδρέζικο "Side Hustle" στη μπάρα του "Barro Negro".

> Στο "The Bar in Front of the Bar" θα έχεις την ευκαιρία να πάρεις μια γεύση από το παριζιάνικο "De Vie", το "Drink Kong" (Ρώμη) και τα "Jigger & Pony" και "Neon Pigeon" (Σιγκαπούρη).

> Μετά τις 23.00, στην μπάρα του "7 Jokers" θα εμφανιστούν οι Γιώργος Κομνινάκης και Alberto Pevarello από το "Τwo Schmucks" της Βαρκελώνης.

> Στην "Ταράτσα" θα... ανέβουν τα "Danico" (Παρίσι) και "Wax On" (Βερολίνο).

> Στον Κεραμεικό και το "Beauty Killed the Beast" θα δώσουν το παρών οι Brand Ambassadors της Patron.

Διαβάστε Επίσης

Τρίτη 5 Νοεμβρίου

> Ξεκινώντας χωροταξικά από τα κάτω προς τα πάνω στο "The Clumsies" συναντάς κατά σειρά το παριζιάνικο "Le Syndicat", το "Bar Leone" (Χονγκ Κονγκ, νο.2 στα The World's 50 Best Bars 2024), το "Freni e Frizioni" από τη Ρώμη και το λονδρέζικο "American Bar" του "Savoy". 

> Στο τίκι σύμπαν του, το "Tiki Bar Athens" θα γίνει ακόμη πιο τίκι, υποδεχόμενο το "Rita’s Tiki Room" από το Μιλάνο.

> Το ολοκαίνουριο "Subject" των Δημήτρη Ρούσσου και Κωνσταντίνου Βασιλακόπουλου στην πλατεία Κοτζιά παραδίδει την μπάρα του στο "Salmon Guru" της Μαδρίτης.

> To "Avra" του "Four Seasons Astir Palace Hotel Athens"  μεταμορφώνει το περίφημο The Great Sunday Club του σε The Great Tuesday Club και το μεταφέρει στο κέντρο της πόλης και το πάντοτε ιντριγκαδόρικο σύμπαν του "Noel". Για δεύτερη συνεχή χρονιά συγκεντρώνει ταλαντούχους ανθρώπους από κάθε γωνιά του κόσμου και από τα ξενοδοχειακά μπαρ της δημοφιλούς αλυσίδας, κάποια εκ των οποίων πρωταγωνιστούν στα The World's 50 Best Bars. Από τις 20.00 έως και λίγο μετά τα μεσάνυχτα θα πιεις ποτά στην Κολοκοτρώνη από τους Philip Bischoff ("BKK Social Club", Four Seasons Hotel Bangkok at Chao Phraya River), Keith Motsi ("Virtu", Four Seasons Hotel Tokyo at Otemachi), Hadi Ktiri  ("Chandelier Bar", Four Seasons Hotel New Orleans), Νίκο Ταχμάζη ("Stilla", Four Seasons Hotel Milano), Edoardo Felsini ("Atrium Bar", Four Seasons Hotel Firenze), Ádám Rédli ("Múzsa", Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest) και, ασφαλώς από την ταλαντούχα Manon Kapfer του "Avra".

> Απευθείας από τα Τίρανα και το εξαιρετικό "Nouvelle Vague" (νο.95 στην κατάταξη 51-100 των The World's 50 Best Bars 2024), oι Έλβις και Σοφοκλής Κάλι σερβίρουν στο "Barro Negro".

> Τα "Ruby" από την Κοπεγχάγη, "Mirror" από τη Μπρατισλάβα, "Paradiso" από την Βαρκελώνη και "Red Frog" από τη Λισαβόνα θα βρεθούν στο "The Bar in Front of the Bar".

> Eddie Rudzinskas, "el Tato Bar" (Μόναχο), "Jing Jing" (Αμβούργο) και Thomas Henry δημιουργούν ένα πολύ ενδιαφέρον blend στο "7 Jokers" (από τις 23.00).

> Στο "Coterie", o Dennis Tamse θα φτιάχνει cocktails με βότκα Ketel One.

> To "Bar Bello" από το Μόντρεαλ και το "Viajante87" θα φτιάχνουν κοκτέιλ με θέα Ακρόπολη στην "Ταράτσα".

> Δύο μπαρ από το Ρέθυμνο, τα "Home Seaside" και "Bora Bora" θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με το "Beauty Killed the Beast".

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου

> Οι Eric van Beek και Melissa Iturbide από το καλύτερο μπαρ του κόσμου για το 2024 σύμφωνα με τα The World's 50 Best Bars, "Handshake Speakeasy" θα βρεθούν στο "Line Athens", από τις 20.30.

> Στο "Feelin' Good", στο Κουκάκι, υποδέχονται το μιλανέζικο "Officina" (22.00 - 00.00).

> "Overstory", "Nubeluz" και "Sip & Guzzle" (Νέα Υόρκη), "Happy Accidents" (Αλμπουκέρκι), "Yacht Club" (Ντένβερ), "Hecate" (Βοστώνη), "Zaytinya" και "Press Club" (Ουάσινγκτον) θα δώσουν μία γερή δόση από την αμερικανική μπαρ σκηνή σε όποιον περάσει μια βόλτα από το "The Bar in Front of the Bar".

> Στο Παγκράτι και το φρέσκο σποτ "Coterie", ένα από τα κορυφαία μπαρ του Καναδά, το "Bisou Bisou" από το Μόντρεαλ θα προσφέρει εμπνευσμένα ποτά με Campari.

> Στο "Walk In Athens" (λίγο μετά τις 21.00) θα σερβίρουν ξεχωριστά cocktails οι Maros Dzurus και Paul Voza από το "Himkok" του Όσλο. 

> "Overstory" (Νέα Υόρκη, νο.15 στα φετινά The World's 50 Best Bars) και Mario Farulla θα παίξουν στους χώρους του "The Clumsies".

> Ένα από τα καλύτερα μπαρ της Αφρικής, το "Hero Bar" από το Ναϊρόμπι της Κένυας (νο.75 στην κατάταξη 51-100 των The World's 50 Best Bars 2024) θα εμφανιστεί και θα φτιάξει ποτά στο "Barro Negro".

> Σειρά του μιλανέζικου "1930" (νο.50 στην κορυφαία 50άδα των μπαρ του κόσμου για φέτος) και του "Tjoget" από τη Στοκχόλμη να ανηφορίσουν στην "Ταράτσα".

> Κάποια πολύ ενδιαφέροντα ελληνικά μπαρ θα κάνουν guest στο "Beauty Killed the Beast". Πιο συγκεκριμένα τα "Grey Sky" από τη Λιβαδειά, "Xartes Cocktail Bar" από τη Λευκάδα, το "Jar Bar" από την 'Ίο καθώς και τα "Bootleg" και "White Monkey" από Χολαργό και Χαλάνδρι αντίστοιχα.

Διαβάστε Επίσης

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου

> "Satan's Whiskers" (Λονδίνο, νο.29 στα The World's 50 Best Bars 2024), "Viajante87" (επίσης από Λονδίνο) και "Spybar" (Βοστώνη) περνούν μια βόλτα από το "The Bar in Front of the Bar".

> Στο "Coterie" του Παγκρατίου θα φιλοξενηθεί πίσω από την μπάρα (από τις 20.00) ο Αdrian Μichalcik, νικητής του παγκόσμιου διαγωνισμού World Class 2022. 

> Επιμένοντας ελληνικά για αυτή την Bar Week, το "Beauty Killed the Beast" φιλοξενεί στον Κεραμεικό το υπέροχο "Three Donkeys" από την Τήνο.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Tiki Bar Αthens

Φαλήρου 15, Κουκάκι
  • Bars

Baba Au Rum

Κλειτίου 6, κέντρο
  • Bars

Clumsies (The)

Πραξιτέλους 30, κέντρο
  • Bars

Noel

Κολοκοτρώνη 59Β, κέντρο
  • Bars

Beauty Killed the Beast

Παραμυθιάς 14, Κεραμεικός
  • Bars

Barro Negro

Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 15, κέντρο
  • Bars

Line Athens

Αγαθοδαίμονος 37, Kάτω Πετράλωνα
  • Bars

Bar in Front of the Bar (The)

Πετράκη 1, Αθήνα
  • Bars

Avra Bar

Ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Bars

Walk In Athens

Μαυρομιχάλη 56, Εξάρχεια
  • Bars

Ταράτσα Athens

Regal Hotel, Μητροπόλεως 60, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Ευ πίνειν με θέα: 16 μπαρ σε ταράτσες της Αθήνας

Κάποιες από τις πιο όμορφες ταράτσες της Αθήνας σε περιμένουν για cocktails, φαγητό και καφέ με θέα που κόβει την ανάσα. Από την Ακρόπολη μέχρι τον Σαρωνικό, το καλοκαίρι ζει λίγους ορόφους πιο ψηλά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
07/07/2026

Νέα διεύθυνση για το Gamay στην καρδιά της Αθήνας

Το Gamay αλλάζει διεύθυνση, όχι όμως και χαρακτήρα.

Τα αθηναϊκά μπαρ που το καλοκαίρι βγάζουν τον καλύτερό τους εαυτό

Το καλοκαίρι στην Αθήνα γράφεται σε αυλές, πεζοδρόμια και πλατείες. Αυτά είναι τα μπαρ που απλώνουν τα τραπεζάκια τους έξω και γίνονται οι πιο αγαπημένες στάσεις της σεζόν.

Τα tiki bars των Αθηνών σε στέλνουν στην εξωτίκ πλευρά της μπάρας

Cocktails στα πιο φανταχτερά ποτήρια που υπάρχουν, φοίνικες και καρύδες, ανεμελιά και τροπικά στοιχεία, ακόμη και πίτσα με ανανά. Τα tiki bars της Αθήνας είναι κατάλληλα για τη συγκεκριμένη χρονική συνθήκη στην πόλη.

Πώς και γιατί η Αθήνα έγινε η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα των μπαρ

Μερικές σκέψεις πίσω από τη διαρκή άνοδο της αθηναϊκής μπαρ σκηνής αλλά και τον θρίαμβο των ελληνικών μπαρ στη λίστα των Europe's 50 Best Bars.

Sip & Blossom by MONIN: Το low-alcohol aperitivo κατακτά 19 bars σε όλη την Ελλάδα

Το καλοκαίρι πίνεται αλλιώς για μια εβδομάδα με low-alcohol aperitivo cocktails σε 19 επιλεγμένα bars σε όλη την Ελλάδα, μέσα από το Sip & Blossom by MONIN.

Κόκορας: Ένα μπαρ με urban vibes στην Κυψέλη

Είναι το rooftop για aperitifs, cocktails, craft μπίρες και DJ sets με θέα στο αθηναϊκό skyline. Pet-friendly, ιδανικό για κάθε βραδινή έξοδο.