Το 'Beauty Killed the Beast' σε ενδιαφέρον update

Το θεατράλε hit του Κεραμεικού κλείνει 6 χρόνια ζωής και ανανεώνεται σημαντικά, με σοβαρό focus στην μπάρα του.

Το μπαρ Beauty Killed the Beast στον Κεραμεικό © Λεωνίδας Τούμπανος

Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως όταν το "Beauty Killed the Beast" άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά -περίπου 6 χρόνια πριν- συνέβαλλε ουσιαστικά και καθοριστικά ώστε να στηθεί μία καινούρια πιάτσα στον Κεραμεικό με επίκεντρο το πεζοδρομημένο κομμάτι της οδού Παραμυθιάς

Το μπαρ Beauty Killed the Beast

Το μπαρ Beauty Killed the Beast στον Κεραμεικό 8
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το μπαρ Beauty Killed the Beast στον Κεραμεικό 3
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το πανέμορφο κτίριο της δεκαετίας του 1930 στο οποίο στεγάζεται, το ιδιαίτερο όνομά του, το χαλαρό attitude, οι πολυσυλλεκτικές ψηλοτάβανες σάλες με το γοητευτικό ντιζάιν-πάτσγουορκ που είναι γεμάτες social media friendly γωνίες και ο γενικότερα easy-going χαρακτήρας του υπήρξαν σαγηνευτικοί παράγοντες στην αστραπιαία εξέλιξή του σε ένα πολύ αγαπητό στα της πόλης δρώμενα σποτ. Κάτι που εξακολουθεί να ισχύει, με μία νέα ομάδα να φροντίζει πλέον για τη φήμη του και το μέλλον αυτής. 

Focus στην μπάρα

Οι Πέτρος Μυτιληναίος (που ίσως γνωρίζεις από το hit του Κουκακίου που ακούει στο όνομα 'Μπελ Ρέυ' και τα πειραιώτικα σουξέ 'Che' και 'Uncle Tans') και Χρήστος Πίσκοπος (που συναντούσες στο 'The Speakeasy Athens') φροντίζουν πια για όσα θα πιεις εδώ, με μία λίστα προσωπική και καλλιτεχνική ταυτόχρονα, ευκολόπιοτη και κατανοητή. Το αλκοολικό rebranding τους τρέχει περίπου 1,5 μήνα, με μία κάρτα που χωρίζεται σε Early Sin και Signature ποτά. 

Το μπαρ Beauty Killed the Beast στον Κεραμεικό 12
© Λεωνίδας Τούμπανος

Στην πρώτη, βρίσκεις μεταξύ άλλων μία φροντισμένη εκδοχή του Garibaldi με δικό τους ξύδι από καλαμάνσι, ένα εσπρεσιέρα-less Cold Brew Martini με τεκίλα, σύκο και bitters φουντουκιού και ένα παραλλαγμένο Sbagliato με ελληνικό twist. Στο πεδίο των signatures συναντάς 9 επιλογές. Το πρώτο cocktail που ουσιαστικά δημιούργησε το προαναφερθέν δίδυμο των bartenders είναι το First Blood, με βάση το bourbon και ένα ενδιαφέρον combo κερασιού με πικραμύγδαλο.

Το μπαρ Beauty Killed the Beast στον Κεραμεικό 9
© Λεωνίδας Τούμπανος

Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι και η συνύπαρξη gin και μαστίχας με πράσινο μήλο και περγαμόντο στο Barber's Choice ενώ οι Zombie enthusiasts θα ικανοποιηθούν και με το παραπάνω με τη βερσιόν που σερβίρεται εδώ και κατορθώνει να πατά τόσο στις κλασικές απαρχές του ρουμένιου cocktail όσο και σε μια πιο μοντέρνα προσέγγιση.

Το μπαρ Beauty Killed the Beast στον Κεραμεικό 11
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το μπαρ Beauty Killed the Beast στον Κεραμεικό 13
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το Vanilla Ice από την πλευρά του κινείται στα σίγουρα με βανίλια και βότκα αλλά και με μία αίσθηση λευκής σοκολάτας (συν μία υπόνοια πικράδας) στο φινίρισμα, το Caribbean Fizz είναι η επιτομή της sweet & sour απλότητας και το -ιντριγκαδόρικο άμα το άκουσμά του- Hotter Than Your Ex ενδείκνυται για spicy καταστάσεις, με reposado τεκίλα και πιπεριά pimento.

Στο boozy Pandan Fashion θα βρεις μία ενδιαφέρουσα προοπτική του rum fashioned, με το έντονο παντάν να επιδρά στη γενικότερη φυσιογνωμία του ποτού και μέσω του Midsummer Night's Dream (με βάση το O/PURIST) θα ανατρέξεις σε κάποιο χαλαρό βράδυ του καλοκαιριού.

Το μπαρ Beauty Killed the Beast στον Κεραμεικό 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η κουζίνα σιγοντάρει διακριτικά και νόστιμα, με τον Γιάννη Γιόβα να δημιουργεί ένα comfort μενού, ιδανικό για bar food καταστάσεις που περιλαμβάνει από bao buns και τάκος μέχρι mini burgers και πίτσα - ειδική μνεία στην καλοφτιαγμένη σαλάτα Caesar's. Τέλος, το brunch του παραμένει ένα από τα καλύτερα της Αθήνας.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Beauty Killed the Beast

Παραμυθιάς 14, Κεραμεικός
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
24/04/2024

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.