Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

L’ Alchimiste

Στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από τον μινιμαλισμό, το "L’ Alchimiste" θα μπορούσε άνετα να ισχυριστεί ότι στο χώρο του τελικά βρίσκεται η πλατφόρμα 9 3/4 από την οποία έπαιρνε το μαγικό τρένο ο Χάρυ Ποτερ. Αρκεί να κατέβεις στο υπόγειο των W.C. για να πάθεις πλάκα με το απίστευτο σκηνικό που είναι στημένο∙ ένας χώρος άκρως θεατρικός, σουρεαλιστικά καλλιτεχνημένος, που δεν προδίδω λεπτομέρειές του για να εξάψω ακόμη περισσότερο την περιέργειά σας. Αλλά και στη σάλα το μπαρόκ του εντυπωσιάζει με κοντράστ του πορτοκαλόχρυσου απέναντι από το μπλε του κοβαλτίου: το πρώτο βάφει την εντυπωσιακή σύνθεση πίσω από τη μπάρα με το καμπύλο της επίπεδο γεμάτο φιάλες ως βιβλιοθήκη ποτών∙ στο δεύτερο το μπλε του γράφει πάνω σε καπιτονέ καναπέδες και τοίχους στολισμένους με μια μεγάλη ποικιλία από ταιριαστά ετερόκλητες κορνίζες. Το "L’ Alchimiste" είναι το αλλιώτικο bistrot - cocktail bar του γνωστού σεφ Jean Yves Carattoni (με Χρυσό Σκούφο στη δεκαετία του 1990), και τους mixologists Mathieu και Melina που είναι παιδιά του. Βγάζει τα τραπεζάκια του στην πλατεία Καρύτση, όπου βλέπουν και τα σκαμπό στη μπάρα του ανοιχτού παραθύρου, γεμίζουν νεολαία και ηθοποιούς από τα γύρω θέατρα που έρχονται για χαλάρωση μετά την παράσταση.

L’ Alchimiste

Τα κοκτέιλ που πίνεις εδώ είναι περίπτωση με τον μπαρόκ τρόπο που σερβίρονται, μέσα σε σκεύη χημικού εργαστηρίου, φιάλες αρωμάτων, περίεργα ποτήρια ή συνδυασμούς ποτηριών μ' ένα ντεκόρ (παλιά βιβλία, κλαδιά δέντρων, καπέλα, κ.α.) που θα το ζήλευε και σκηνογράφος. Είναι ψαγμένα και ουσιαστικά κινούμενα ανάμεσα σε γνωστά αρώματα (Coco Mademoiselle), πειράματα αλλαγής χρώματος (Heterochromia), ή σαν την απόλαυση δύο ξεχωριστών κοκτέιλ που στη συνέχεια τα ανακατεύεις όπως το Double Echo (το ένα με τζιν και λεμόνι και το άλλο με Campari, γλυκό βερμούτ και ασπράδι αυγού που καταλήγουν σ' ένα ωραιότατο ορεκτικό, πικρόξυνο και λίγο γλυκό ποτό). Υπάρχουν βέβαια και κάποιες αφαιρετικές προτάσεις σαν το λιτό, κρυστάλλινο Transparency, μια διάφανη Margarita με άρωμα πεπονιού.

L’ Alchimiste
© Δημήτρης Αντωνόπουλος

Σημειώστε το καλό σέρβις, καθώς με κάθε ποτό θα σου φέρουν οπωσδήποτε μια ωραία μπουκιά. Ο Carattoni επιμελείται επίσης ένα μικρό αλλά πολύ ενδιαφέρον μενού με γαλλικές σπεσιαλιτέ. Γεύεσαι ας πούμε τίμια και νόστιμα κλασικά quiche Lorraine, μοσχαράκι bourguinon με τρουφάτο πουρέ σε κόκκινα μαρμιτόνια, κοτόπουλο με φουαγκρά σε τραγανιστό vol – au – vent, πλούσιο croque madame, ενδιαφέρουσα tarte Tatin, αλλά και ασυνήθιστη τριπλέτα  macaron  με καπνιστό σολομό, κρέμα τρούφας, και ανθότυρο – σύκο. Γι' αυτά όμως που θα μπορούσα να έρχομαι και κάθε μέρα, είναι το απίθανο βελούδο τη αλμυρής crème brûlée με παρμεζάνα και τρούφα, και την κρακελαριστή φινέτσα της γλυκιάς κλασικής αδελφής της.

Περισσότερες πληροφορίες

L’Alchimiste Bistrot

Χρήστου Λαδά 1, Πλ. Καρύτση
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.