Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

Για bar hopping στη Λευκωσία @barsouvenir.hnw

"Φαγητό στην μπάρα μαζί με cocktails. Και πάρτι. Αυτά είναι τα στοιχεία που στην παρούσα φάση χαρακτηρίζουν την μπαρ σκηνή της Λευκωσίας. Τουλάχιστον τα τελευταία τρία χρόνια αυτό αντιλαμβανόμαστε", μου λέει ο Ντίνος Κωνσταντινίδης. Ο ίδιος πριν από έντεκα χρόνια ουσιαστικά έβαζε την πρωτεύουσα της Κύπρου στο παγκόσμιο bartending ραντάρ όταν δημιουργούσε το 'Lost & Found' (Λόρδου Βύρωνος 38), που έκτοτε κοσμεί συχνά τις λίστες των The World's 50 Best Bars. Παραμένει ένα high volume street cocktail bar, με μια πληθωρική λίστα ποτών – πολλά εξ αυτών, μάλιστα, σερβίρονται και σε άλλα μαγαζιά του ίδιου ομίλου, όπως στο πολύ αξιόλογο bar-restaurant 'Tocayo' (Πρεβέζης 10). Εδώ και έναν χρόνο, στον επάνω όροφο του 'Lost & Found', λειτουργεί και ένα Cigar Lounge, ενώ προσφέρονται επίσης και άλλες πολύ ενδιαφέρουσες εμπειρίες, όπως οι δίσκοι με μικρά pairings (π.χ. ρούμι με σοκολάτες ή τεκίλα με χαβιάρι).

Σε παρόμοιο στιλ αλλά με λίγο πιο industrial αισθητική, το 'Notes And Spirits' (Ευαγόρου 33) ποντάρει σε εκλεπτυσμένα ποτά –με σποραδικές θεματικές δημιουργίες αναλόγως περίστασης– και ωραίες μουσικές, και με φροντισμένη πίτσα στο ενδιάμεσο. Σε απόσταση αναπνοής από εκεί, το 'Ukiyo' (Βασ. Φρειδερίκης 11) μετρά περίπου δύο χρόνια ζωής, αλλά δείχνει σαν να βρισκόταν στο ίδιο σημείο από πάντα.

Κάπου ανάμεσα σε listening bar (εδώ θα ακούσεις υπέροχες μουσικές από βινύλια) και izakaya, προσφέρει μοναδική αίσθηση φιλοξενίας στην μπάρα του, την οποία πλαισιώνει με ιαπωνικά ουίσκι, yakitori και kushiyaki. Δε λείπουν τα events με guest chefs.

Από τις πιο πρόσφατες προσθήκες στο κέντρο της Λευκωσίας, το 'Bar Souvenir' (Λ. Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ' 43) που μετακόμισε τον περασμένο Δεκέμβριο στο πιο φρέσκο κομμάτι της πόλης, από τον Στρόβολο. Σε αυτό, ο Κωνσταντίνος Χειμώνας, ο Γιώργος Φιλίππου, ο προαναφερθείς Ντίνος Κωνσταντινίδης και η ομάδα τους έχουν στήσει ένα πανέμορφο σκηνικό-συνώνυμο της ονομασίας του μαγαζιού, που αποτελεί το ιδανικό τερέν για να ξεδιπλωθεί μια πολύ ενδιαφέρουσα cocktail list, μαζί με πιάτα στη λογική του μοιράσματος και ιδανικά για τσιμπολόγημα στην μπάρα του.

Μπαρ Σουβενίρ Λευκωσία

Όταν ο καιρός ανοίγει, η δράση από εδώ μεταφέρεται στο open air 'Taratsa by High&Wet' (Γράμμου 19) που υπόσχεται και πραγματοποιεί αυτό ακριβώς που αντιλαμβάνεσαι από το όνομά του: Πρόκειται για το πιο feelgood μέρος της καλοκαιρινής Λευκωσίας, στη μίνιμαλ ταράτσα ενός κτιρίου της παλιάς πόλης, με το δίπολο προσεγμένο ποτό-γρήγορο φαγητό να έχει την τιμητική του.

Επίσης τον Νοέμβριο του 2023 έκανε πρεμιέρα και το 'Picnic' (Ασκληπιού 36). Τα ψηλοτάβανα δωμάτια, το ξεχωριστό πάτωμα, η τεράστια καμάρα που διχοτομεί το χώρο και το μεγάλο μπαρ ντύνονται μουσικά με δυνατά house και ηλεκτρονικά beats. Το 'Γρανάζι' (Αγίων Ομολογητών 14) συστήνεται σαν ένα contemporary liquor bar, στεγασμένο σε ένα παλιό σπίτι από τις αρχές του 20ού αιώνα, στην καρδιά της Λευκωσίας.

Διαβάστε Επίσης

Τα μίνιμαλ ποτά του είναι προϊόντα αρκετού πειραματισμού και συνήθως ακολουθούν την εποχικότητα. Τα ματσάρεις με μικρά πιάτα σε παρεμφερές στιλ. Για τους πιο εναλλακτικούς, ενδείκνυται το 'Swimming Birds' (Παλιάς Ηλεκτρικής 5), που εκτός από τη λιτή του μπάρα, απλώνει τραπεζάκια και στο απέναντι πεζοδρόμιο, δίπλα ακριβώς από τα φωτισμένα αρχαιολογικά ευρήματα του νέου δημαρχείου Λευκωσίας.

Κι έπειτα απ’ όλα αυτά; Πού γίνεται το σβήσιμο; Αν μπορούμε να κάνουμε την (αδόκιμη) σύγκριση, το κάτι σαν '7 Jokers' της Λευκωσίας είναι το 'Volver' (Λήδρας 67). Χώρος μικρός και σέξι, ερυθρών αποχρώσεων, με ψαγμένο soundtrack, μια δημιουργία του Κωνσταντίνου Φιλιππίδη, ενός εκ των πιο παλιών και εμβληματικών bartenders της πόλης. Εκείνο ακριβώς το καταφύγιο που αναζητά κανείς για μια τελευταία μπίρα.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.