Η under the radar μπάρα του "Rumble Fish"

Στη Μαυρομιχάλη και τα χαμηλά των Εξαρχείων, κάπου ανάμεσα σε jazz και dive bar, συναντάς ένα από εκείνα τα μέρη που γίνονται εύκολα στέκια.

Rumble Fish μπαρ Εξάρχεια © Λεωνίδας Τούμπανος

Πίσω στο 1983, ο μεγαλειότατος του νέου αμερικανικού σινεμά Francis Ford Coppola τοποθετούσε μπροστά στον φακό της κάμεράς του τους Matt Dillon, Mickey Rourke, Diane Lane, Dennis Hopper και Nicolas Cage για να παρουσιάσει το εξαιρετικό "Rumble Fish" (που στα ελληνικά μεταφράστηκε ως "Ο Αταίριαστος"). Η ταινία-ύμνος στη χαμένη αθωότητα, την πληγωμένη εφηβεία και το τέλος των ψευδαισθήσεων της αμερικανικής νεολαίας υπό τον μανδύα μίας ποπ (σχεδόν) αρχαίας τραγωδίας, σε ένα μέρος που δεν πατά σε χώρο και χρόνο, θεωρείται μία από τις κορυφαίες και πιο ελεγειακές δουλειές του 84χρονου σήμερα σκηνοθέτη.

Πριν από οτιδήποτε άλλο, να πέσει το trailer:

Ωραία, προχωράμε. Η εν λόγω ταινία είναι ακριβώς αυτή (μαζί με το χαρακτηριστικό ψάρι-μονομάχο και τη γοητεία που ασκεί η Άπω Ανατολή) που έδωσε έμπνευση στον (ιδιοκτήτη) Παναγιώτη να δημιουργήσει το μπαρ του. 

Rumble Fish μπαρ Εξάρχεια 7
© Λεωνίδας Τούμπανος

Rumble Fish μπαρ Εξάρχεια 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Rumble Fish μπαρ Εξάρχεια 6
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το "Rumble Fish" κολυμπά εδώ και περίπου 3 χρόνια στη (δημοφιλή το τελευταίο διάστημα) Μαυρομιχάλη και τα χαμηλότερα των Εξαρχείων. Πρόκειται για ένα καθαρόαιμο jazz bar, που μάλιστα άργησε λίγο να αποκαλυφθεί στο κοινό. Βλέπεις, επρόκειτο αρχικά να ανοίξει στις 22 Μαρτίου του 2020. Αν σου θυμίζει κάτι η ημερομηνία, η μνήμη σου λειτουργεί πραγματικά καλά: Ήταν η ημέρα που ανακοινώθηκε το πρώτο lockdown - η ημερομηνία, δηλαδή, που έκλεισαν τα πάντα. 

Διαβάστε Επίσης

Ο δρόμος της αναβολής ωστόσο δεν οδήγησε στη Χώρα του Ποτέ και το άνετο σποτ με τους μαύρους τοίχους, τα props που παραπέμπουν σε Ιαπωνία και την μπάρα με πράσινο μάρμαρο (από εκείνες που σε βάζουν αμέσως στο κλίμα και αποτελούν σχεδόν μονόδρομο από την πρώτη στιγμή που θα περάσεις την πόρτα του εκάστοτε μέρους) πήρε τη θέση του παλιού βιβλιοπωλείου που βρισκόταν εδώ.

Rumble Fish μπαρ Εξάρχεια 14
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το "Rumble Fish" δε φλυαρεί περαιτέρω όσον αφορά το κόνσεπτ του και φροντίζει να επενδύει διαρκώς σε εκείνα ακριβώς τα πράγματα που το κάνουν να ξεχωρίζει στην απλότητά του: Μία ενδιαφέρουσα γκάμα από ουίσκι, focus σε κλασικά ποτά, τζαζ μουσική και όλα τα παρακλάδια της -καθώς επίσης και κομμάτια που πλησιάζουν τη ροκ- συν τις φιλικές τιμές και ένα ανόθευτο feeling φιλοξενίας. Ό,τι δηλαδή αναζητά κανείς από ένα μπαρ, για να το κάνει στέκι. FYI, εδώ και μερικές εβδομάδες ανοίγει από το πρωί και για καφέ.

Rumble Fish μπαρ Εξάρχεια 10
© Λεωνίδας Τούμπανος

Rumble Fish μπαρ Εξάρχεια 9
© Λεωνίδας Τούμπανος


Info

Μαυρομιχάλη 15, Εξάρχεια

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
24/04/2024

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.