"Link": Νέο και ενδιαφέρον μπαρ στο Παγκράτι

Ένα όμορφα φτιαγμένο σε κάθε του πτυχή all day bar έρχεται να εμπλουτίσει την ανανεωμένη πιάτσα της πλατείας Προφήτου Ηλία.

Link © Λεωνίδας Τούμπανος

Ανοιχτόχρωμο και ανοιχτόκαρδο, με φροντισμένο εσωτερικό και απλωμένα τραπέζια στο μάλλον πιο προνομιακό σημείο της πλατείας Προφήτου Ηλία, το "Link" αποτελεί τον πιο πρόσφατο κρίκο στην αλυσίδα αυτής της ρετουσαρισμένης παγκρατιώτικης πιάτσας - περιμετρικά της, συναντάς μεταξύ άλλων τα γνωστά "Monsieur Cannibale" και "Rabbit Punch" καθώς και τα σχετικά φρέσκα "Π=3.14" και "RAW Street Burger".

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο Δημήτρης Μαλάμος (που πιθανόν τον γνωρίζεις από το "Odori", το "Dalliance House" ή το γαλατσιώτικο σουξέ που ακούει στο όνομα "Μolliz"), έχοντας περάσει σχεδόν από κάθε πόστο της επαγγελματικής εστίασης, έκανε ένα μεγάλο του όνειρο πραγματικότητα, μετά από αρκετό καιρό αναζήτησης και σκέψεων: Να φτιάξει ένα ζωντανό all day bar, ακριβώς όπως το είχε φανταστεί.

Link
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η αρχή γίνεται εδώ νωρίς το πρωί με εξαιρετικά ποιοτικό καφέ: Έχει επενδυθεί μεγάλη προσοχή στο εν λόγω κομμάτι, με μικρά speciality batches και χαρμάνια που θα ανανεώνονται κάθε φορά που αυτό κρίνεται απαραίτητο, πάντοτε υπό όρους ποιότητας και σταθερότητας. Αξίζει κάπου εδώ να αναφερθεί πως το "Link" είναι εξαιρετικά φιλικό (και) για εκείνους που επιθυμούν να εργαστούν με το laptop τους εκτός γραφείου ή σπιτιού.

Link
© Λεωνίδας Τούμπανος

Προχωρώντας στα του φαγητού, η σεφ Αφροδίτη Κοκόγια είναι εκείνη που έχει επιμεληθεί ένα περιεκτικό μενού στη λογική του street bar, που φροντίζει όμως να καλύπτει όλες τις χρονικές ζώνες της ημέρας. Η κάρτα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων Black Forest pancakes, French toast με σοκολάτα και φράουλα και matcha bowl με φρούτα του δάσους και μπανάνα για τους πρωινούς, καθώς και μπόλικα φαβορί για εκείνους που αρέσκονται να τσιμπούν επί της μπάρας: Burger με χειροποίητο μοσχαρίσιο μπιφτέκι και σος ταρτάρ, μπριοσένιο hot dog με λουκάνικο, αγιολί βασιλικού-λεμονιού και τουρσί κάπαρης-αγγουριού, sando club sandwich με φιλέτο κοτόπουλο και σος μαγιονέζας, καθώς και μπόλικες ακόμη προτάσεις. Προσεχώς, θα ντεμπουτάρει και η πίτσα.

Link
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ο Αντώνης Δεδούσης (με θητεία στις μπάρες των "Bootleg", και "Παλιάτσου") από την πλευρά του έχει φροντίσει για όλα όσα θα πιεις εδώ. Μπόλικες οι επιλογές στο non και low alcoholic drinks, πολύ ενδιαφέροντα twisted classics (όπως το εξόχως μεσογειακό και ομώνυμο με το μαγαζί Negroni), φροντισμένα highballs καθώς και λίγα αλλά ποτά-statements τα signatures. Στα plus, η ιδιαίτερη διαλογή ελληνικών ετικετών για την μικρή wine list του "Link".

Link
© Λεωνίδας Τούμπανος


Info

Ευφράνορος 35, Παγκράτι

Τηλ. 210 7564469

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Τα πιο δημοφιλή ποτά του πλανήτη αυτή τη στιγμή

Όλα όσα έδειξε η έγκριτη λίστα του Drinks International για το 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Monkey Shoulder αναζητά τους καλύτερους bartenders

Το Ultimate Bartender Championship έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Oliver Hunteman και Νick Warren έρχονται αυτό το ΣΚ στο "Bolivar"

Ο Μάης ξεκινά γεμάτος χορό στην παραλιακή.

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.