Βόλτα στα νέα hip καφέ της Κυψέλης

Η μποέμ Κυψέλη ανανεώνεται με όμορφα καφέ και νέους σε ηλικία επιχειρηματίες που τολμούν να επενδύσουν.

Williwaw cafe © Λεωνίδας Τούμπανος


Η Κυψέλη διαχρονικά είχε καλή σχέση με τον καφέ, μία παράδοση που κρατάει ως σήμερα. Μποέμ και καλλιτεχνική περιοχή, με μία ιντελεκτουέλ αύρα στον αέρα, ο καφές πάντα συνόδευε μία κουβέντα ή ακόμα και μία λεκτική διαμάχη. Από τα ζαχαροπλαστεία και καφενεία της παλιάς Αθήνας, τις καφετέριες της δεκαετίας του ’80, μέχρι τα πιο σύγχρονα καφέ, η Κυψέλη ήταν και παραμένει σημείο συνάντησης.

Η περίοδος της πανδημίας, έδωσε το έναυσμα σε νέους σε ηλικία επιχειρηματίες να τολμήσουν και να επενδύσουν στην περιοχή (ενώ θα περίμενες το αντίθετο), ανοίγοντας νέα μαγαζιά, ανάμεσά τους και πολλά όμορφα καφέ, το κάθε ένα με τον δικό του χαρακτήρα και ξεχωριστές προτάσεις.

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε 8 νέα καφέ στην Κυψέλη, κάποια από αυτά άνοιξαν πριν από μόλις λίγους μήνες, το παλαιότερο το 2020. Δεν θα σας λείψει ο καλός και λαχταριστός καφές στην Κυψέλη, αυτό είναι σίγουρο.

Morning Sweetie
Morning Sweetie © Λεωνίδας Τούμπανος
morning sweetie
Morning Sweetie © Λεωνίδας Τούμπανος


Morning Sweetie
 


"Καλημέρα, γλυκιά μου" ή "ένα πρωινό γλυκό"; Έτσι θα μεταφράζαμε το Morning Sweetie; Σε κάθε περίπτωση, οι άνθρωποι του καφέ επί της οδού Ζακύνθου, μια πραγματική γειτονιά, μας υποδέχονται εγκάρδια και μας γλυκαίνουν τις ημέρες. Μας κάνουν και οι δύο μεταφράσεις και εκδοχές. Με μοντέρνα και λιτή διακόσμηση, "πατροπαράδοτο" αθηναϊκό πάτωμα και καθόλου φορτωμένο, στο Morning Sweetie μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας, τσάι ή σοκολάτα γάλακτος και να απολαύσετε μία σειρά από γλυκές ή αλμυρές δημιουργίες, snacks, γλυκά και vegan επιλογές (cheesecakes και κάθε λογής cakes, μηλόπιτα, cookies και σάντουιτς).

Info: Ζακύνθου 13, τηλ. 211 7354924

kapu
Kapu
kapu
Kapu

Kapu


Δεν γίνεται να το προσπεράσεις χωρίς να το προσέξεις και δεν είναι μόνο το εξωτικό και ιδιαίτερο χρώμα με το οποίο είναι βαμμένο αυτό το πολύ όμορφο μικρό καφέ. Άλλωστε, τα neon γράμματα σε ένα κεντρικό σημείο του, το γράφουν ξεκάθαρα, "Forget the maps. Follow your instincts". "Ξέχνα τους χάρτες. Ακολούθα τα ένστικτά σου". Αν το δικό σου ένστικτο λέει ναι στον καλό καφέ, στα νόστιμα snacks και στις χειροποίητες λιχουδιές για να τον συνοδεύσουν (muffins, cakes, cookies), τo Kapu είναι το σημείο που θα βάλεις pin την επόμενη φορά που θα βρεθείς στην Κυψέλη.


Info: Ζακύνθου 9, τηλ. 211 0134307

Cultivos
Cultivos
Cultivos
Cultivos

Cultivos


Φαίνεται πως η οδός Ζακύνθου, με την μικροσκοπική και χαρακτηριστική τριγωνική πλατεία, έχει την τιμητική της στο αφιέρωμα. Ένας δρόμος που κρατάει ακόμα τον χαρακτήρα της γειτονιάς, τη ζεστασιά αλλά ταυτόχρονα εξελίσσεται σε σημείο με νέα καφέ και επιχειρήσεις. Ευτυχώς, καθόλου απότομα και ξαφνικά. Νέο location στην Κυψέλη και για τα καφέ Cultivos, που τα βρίσκουμε και σε άλλα σημεία της Αθήνας, με μία μεγάλη έκπληξη να μας περιμένει: μία πολύ όμορφη αυλή στο βάθος. Από μόνο του αυτό, μαζί με την premium ποιότητα των καφέ Cultivos και της taf, μπορεί να το αναδείξει σαν το νέο ιδανικό μέρος για brunch και χαλάρωση, απέναντι στη φασαρία και τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης

Info: Ζακύνθου 4, τηλ. 213 0994738

Kick
Kick © Λεωνίδας Τούμπανος
Kick
Kick © Λεωνίδας Τούμπανος

Kick


Άνοιξε στα μέσα του 2020, πάνω στα lockdown και την πανδημία, αλλά κατάφερε -με το καλημέρα- να γίνει αγαπημένο all-day στέκι. Συνδυάζει τον καλό καφέ, τα νόστιμα χειροποίητα snacks και τις τέχνες, στο υπόγειο του Kick -και σε άλλους χώρους του- μπορείτε να απολαύσετε εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, όπως και να αγοράσετε ρούχα και αντικείμενα από ανεξάρτητα fashion brands και designers.

Δικό τους παιδί τα urban ρούχα INDIEGO. Ιδανικό και για remote δουλειά, άνοιξε το laptop σου, παράγγειλε καφέ και ίσως η δουλειά σου στο Kick βγει πιο εύκολα και με μεγαλύτερη έμπνευση. Ναι, είναι και ψηλοτάβανο, μας αρέσει.

Info: Σποράδων 26, τηλ. 211 1190369

Dope Roasting Co.
Dope Roasting Co. © Λεωνίδας Τούμπανος
Dope Roasting Co.
Dope Roasting Co. © Λεωνίδας Τούμπανος

Dope Roasting Co.


Είχαμε πρωτογνωρίσει το Dope στο Μοναστηράκι και την οδό Βύσσης (δίπλα στην busy Αθηνάς), από εκεί παίρνω πολλές φορές τον καφέ μου για να ξεκινήσει η μέρα στο γραφείο (ή όπου αλλού με βγάλει). Dope και στην Κυψέλη, γιατί όχι; "Dope", θα απαντούσε κάποιος ("τέλεια" σε ελεύθερη μετάφραση, όχι κάτι άλλο…). Στη Φωκίωνος Νέγρη το Dope είναι λιλιπούτειο, σαν να έχει ξεπεταχτεί από κάποια καρτ ποστάλ από το Παρίσι, ξεχωρίζει από τα κίτρινα χρώματά του και κυρίως για τον καλό καφέ (από εκεί απέκτησε φήμη), τις χειροποίητες λιχουδιές και τις πολλές επιλογές σε ψωμί, με συνταγές από τον φημισμένο Γάλλο αρτοποιό Kamel Saci.

Info: Φωκίωνος Νέγρη 49, τηλ. 210 8659368
 

Williwaw
Williwaw © Λεωνίδας Τούμπανος
Williwaw
Williwaw © Λεωνίδας Τούμπανος

Williwaw


"Δυνατός βουνίσιος άνεμος" διαβάζουμε ότι σημαίνει το Williwaw. Ίσως στα ψηλά της Κυψέλης, στις ανηφοριές της, να πνέουν τέτοιοι άνεμοι, ποτέ δεν ξέρεις. Μοντέρνο, σε minimal γραμμές, ψηλοτάβανο, στεγάζεται σε μία πολυκατοικία του ’60, με μωσαϊκό που αγαπάμε (να μισούμε; μάλλον να αγαπάμε παράφορα), το Williwaw δεν άργησε να γίνει το νέο αγαπημένο στέκι για τους κατοίκους της περιοχής (και όχι μόνο). Αν ψάχνεις και για καλό καφέ (αφού αυτό είναι το θέμα μας), τότε ο άνεμος σε φέρνει στο σωστό σημείο. Αν θέλετε να ρίξετε και κάτι στο στομάχι σας, πολλές οι αλμυρές και γλυκές επιλογές.

Info: Κερκύρας 69, τηλ. 210 8220745

Let It Bee
Let It Bee © Λεωνίδας Τούμπανος
Let It Bee
Let It Bee © Λεωνίδας Τούμπανος

Let It Bee


Με όνομα εμπνευσμένο από το διάσημο τραγούδι των The Beatles και λίγο από μέλισσες (μιας και βρισκόμαστε στην Κυψέλη των Αθηνών…), το Let It Bee είναι ένα κουκλίστικο μικρό καφέ στην πολύ ζωντανή πλατεία Αγίου Γεωργίου. Ιδανικό για take away ή για εκείνες τις μικρές στιγμές που θες να ξαποστάσεις στις όμορφες retro καρέκλες και τραπέζια του (σε γυρνάνε σε άλλες εποχές), ο καφές στο Let It Bee είναι πραγματικά απολαυστικός. Το βράδυ μπορείς να απολαύσεις το κοκτέιλ ή την μπύρα σου, ενώ τα πρωινά δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις από τις πολλές χειροποίητες γλυκές και αλμυρές επιλογές (και για vegan).

Info: Επτανήσου 13, τηλ. 210 8257110

Santo Belto
Santo Belto
Santo Belto
Santo Belto

Santo Belto

Στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης, από εκεί πήρε και το όνομά του, το Santo Belto είναι ο νέος concept προορισμός για brunch (ιδιαίτερα αν ο καιρός είναι ηλιόλουστος και κάθεσαι έξω), καφέ, τσάι και γενικότερα good times. Ανοιχτό μέχρι τα μεσάνυχτα, μπορείτε να δοκιμάσετε ποικιλίες φυσικών κρασιών, μπύρες και Spritz κοκτέιλ. Παράλληλα, μπορείς να αγοράσεις και διάφορα χρηστικά και design αντικείμενα από Έλληνες σχεδιαστές και μικρά ανεξάρτητα brands, σουβέρ, ρούχα και οικολογικά σαπούνια. Ναι, εδώ σερβίρουν τραχανά με μέλι, ταχίνι, καφέ Underdog και ξηρούς καρπούς, όπως και pancake… μπομπότα με φέτα, φρούτα, μέλι, βανίλια και κανέλα. Delicious!

Info: Αγίας Ζώνης 21, τηλ. 211 7151755


Φωτογραφία εξωφύλλου: Williwaw καφέ © Λεωνίδας Τούμπανος

Περισσότερες πληροφορίες

Kick

Σποράδων 26, Κυψέλη
  • Bars

Williwaw café & Canteen

Κερκύρας 69, Kυψέλη
  • Bars

Morning Sweetie (The)

Ζακύνθου 13, Κυψέλη
  • Bars

Dope Roasting

Φωκίωνος Νέγρη 49, Κυψέλη
  • Bars

Let it bee

Επτανήσου 13, Κυψέλη
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Ο DJ Ravin για ένα τελευταίο ανοιξιάτικο session στο "Athenee"

Ο διάσημος DJ από το Παρίσι αναμένεται να μάς ταξιδέψει ξανά με τις μουσικές του επιλογές στα κορυφαία μπαρ για τα οποία η πόλη φημίζεται.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/04/2024

Οι KAS:ST ξανά στην Αθήνα με ένα εντυπωσιακό audio-visual πρότζεκτ

Το SEDS Lifestyle παρουσιάζει ένα εκρηκτικό lineup στο "Universe Warehouse".

5.475 ημέρες 'Baba Au Rum': Ένα μπαρ για τον κόσμο

Δημιουργικότητα και fun, ρούμια και κοκτέιλ, προσωπικότητα και έξω καρδιά. Ένα από τα πιο επιδραστικά μπαρ της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα της παγκόσμιας μπάρας, κλείνει μία δεκαπενταετία ζωής.

Στις αθηναϊκές παμπ πριν και μετά την St. Patrick's Day

Το αντίστοιχο του ιταλικού εστιατορίου σε μπαρ, είναι η παμπ. Ευτυχώς, υπάρχουν και στην πόλη αρκετά από εκείνα ακριβώς τα μέρη με τη χαλαρή ατμόσφαιρα, τις ένοχα απολαυστικές λιχουδιές και τη μονίμως ρέουσα μπύρα.

Μετά το 'Line', έρχεται το 'Walk In Athens'

Η ομάδα του πρωτοποριακού αθηναϊκού μπαρ παρουσιάζει προσεχώς ένα ακόμη πολύ ιδιαίτερο ολοήμερο κόνσεπτ.

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος αναβιώνει το "Studio 54" στο "Athenee"

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος φέρνει τον μύθο του νεοϋορκέζικου κλαμπ στην καρδιά της Αθήνας, για ένα one night only event

Ένα 'Μεταφυσικό' wine bar μόλις εμφανίστηκε στην πλατεία Μαβίλη

Μία καινούρια οινική γωνιά εμφανίστηκε στην πόλη, αυτή τη φορά στους χώρους του 'Metaphor Athens'.