
Φτάσαμε αισίως σε εκείνη ακριβώς τη χρονική περίσταση που μπορούμε να συζητήσουμε το πάντοτε γοητευτικό task "ποτά για τις γιορτές". To "α" κάνει τις επιλογές του.
Martin Miller’s Gin
"From madness to genius" είναι το μότο του Martin Miller’s, αλλά αυτό ίσως να μην είναι αρκετό για να αποτυπώσει πλήρως το προφίλ αυτού του μαλακού, αρωματικού και φίνου τζιν. Ξεχωρίζει για τις δύο ξεχωριστές αποστάξεις των εκλεκτών βοτάνων του σε χάλκινους άμβυκες, αλλά και για τη χρήση του πεντακάθαρου ισλανδικού νερού.

Αρωματίζεται, μεταξύ άλλων, με αποξηραμένα πορτοκάλια, φλούδες λεμονιών, κόλιαντρο και μοσχοκάρυδο, σε ένα στιβαρό και νόστιμο αποτέλεσμα που θα ικανοποιήσει πλήρως τους φανατικούς της κατηγορίας και θα δημιουργήσει νέους gin aficionados. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Martin Miller’s Gin έχει κερδίσει περισσότερα excellence βραβεία από κάθε άλλο τζιν, στους μεγαλύτερους διαγωνισμούς τα τελευταία 15 χρόνια.
Licor 43

Το #1 premium ισπανικό λικέρ σε πωλήσεις παγκοσμίως έφτασε και στη χώρα μας, σε αποκλειστική εισαγωγή από την Granikal. Αποτέλεσμα μίας μυστικής συνταγής 43 φυσικών συστατικών που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μεσογειακά εσπεριδοειδή και επιλεγμένα βοτανικά, θεωρείται το πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο premium liqueur του πλανήτη. Μπορεί κανείς να το απολαύσει στο signature cocktail, το Shaken Carajillo ( 50 ml Licor 43 + 60 ml καφέ espresso/ σέικερ και double strain σε ποτήρι με πάγο) για να αντιληφθεί πλήρως τον καφεδένιο χαρακτήρα του και τις γενικότερες δυνατότητές του.
> Διάβασε ακόμη: Τι παίζει στα μπαρ της πόλης τα Χριστούγεννα;
Talisker
Για σχεδόν 200 χρόνια, στις ακτές του Isle of Skye στη Σκωτία, δημιουργείται ένα από τα πιο εμβληματικά single malt ουίσκι του πλανήτη. Το Talisker, χάρη στον ιδιαίτερα θαλασσινό και πιπεράτο χαρακτήρα του, είναι ταυτισμένο με την περιπέτεια και εμπνέει τους drinkers να επανασυνδεθούν με το συναρπαστικό συναίσθημα της παρουσίας της φύσης.

Το έντονο, χρυσαφί χρώμα του, τα χρόνια παραμονής σε αμερικανικά δρύινα βαρέλια, το γεμάτο και πλούσιο σώμα, τα ισχυρά αρώματα καπνού με νότες θαλάσσιας αύρας και εσπεριδοειδών και η δυνατή του γεύση, μαζί με το μακρύ, ζεστό και πιπεράτο τελείωμα, είναι τα στοιχεία που το καθιστούν εξαιρετική επιλογή, σε κάθε περίπτωση.
Matusalem

Η απαλότητα, δίπλα από την οποία θα ταίριαζε άψογα η λέξη "βελούδο", και ένα εξαιρετικά έντονο μπουκέτο αρωμάτων, έχουν οδηγήσει πολλούς από τους connoisseur του spirits world να χαρακτηρίσουν το Matusalem "κονιάκ των ρουμιών". Διόλου τυχαία, το ποτό από τη Δομινικανή Δημοκρατία αποτελεί το ιδανικό ρούμι για όσους ψάχνουν κάτι αρκετά premium στην εν λόγω κατηγορία. Η μυστική συνταγή του έχει διατηρηθεί αναλλοίωτη από το 1872. Το ίδιο και οι ξυλώδεις, ξηρές και γευστικές νότες βουτύρου, η πολυπλοκότητα και η απαλή γεύση του, που το καθιστούν τέλειο για να το δοκιμάσετε σκέτο, με πάγο ή σε κάποιο κλασικό κοκτέιλ.
Kleos

Θα μπορούσε ήδη να χαρακτηριστεί ως ένα super premium προϊόν. Χρειάστηκαν περισσότερο από 9 χρόνια έρευνας και δοκιμών για να ολοκληρωθεί η συνταγή -αποτέλεσμα διπλής απόσταξης με μαστιχέλαιο και δάκρυα μαστίχας, με βάση το σιτάρι- για να ολοκληρωθεί αυτό το luxury mastiha spirit. Έχει τον χαρακτήρα και την ποιότητα να εξελιχθεί σε ένα από τα επόμενα ελληνικά hits στον κόσμο του ποτού.
The Lost Explorer

Ένα premium mezcal με απαλές καπνικές νότες που προέρχονται από τον ιδιαίτερο τρόπο, βιώσιμης παραγωγής του σε κωνικούς γήινους φούρνους, όπου ψήνεται η αγαύη. Οι τρεις ποικιλίες αγαύης, η απαλή Espadín (με νότες γλυκού μήλου, ώριμων φρούτων και διακριτική παρουσία καπνού), η γήινη Tobalá (από 100% αγαύη Tobalá, γνωστή και ως "Explorer agave", που συλλέγεται μετά από 10 χρόνια ανάπτυξης και δίνει γήινες νότες καπνού, κακάο, βανίλιας και δέρματος - ισορροπία μεταξύ ξύλου και umami) και η εκλεπτυσμένη Salmiana (τα πιο ποώδη αρώματα από τα τρία mezcal, με γλυκές, αλλά ταυτόχρονα πικάντικες νότες πράσινου τσίλι, γκρέιπφρουτ και φρέσκιας αγαύης), παράγουν μια απαλή, ισορροπημένη και κομψή γεύση, ιδανικές για μοναδικά serves με mezcal.
Aberlour

Ένα single malt ουίσκι που εκπροσωπεί επάξια το Speyside, από όπου ασφαλώς και κατάγεται. Ωριμάζει σε δύο τύπους βαρελιών (δρύινα και sherry). Ισορροπημένο στο στόμα, με βαθιά και πλούσια γεύση, με νότες κόκκινων φρούτων και μπαχαρικών. Κι αν κάτι του δίνει έξτρα πόντους ώστε να θεωρηθεί μία θαυμάσια επιλογή για τις κρύες χειμωνιάτικες νύχτες, αυτό είναι η μακρά, ελαφρώς πικάντικη και ζεστή επίγευσή του.
Αγιονέρι - The Last Barrel

Η παράδοση συνεχίζεται με τον αποσταγματοποιό Κώστα Τσιλιλή και την ομάδα του, να μοιράζονται με το κοινό για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, μια συλλεκτική έκδοση από το άνοιγμα του τελευταίου βαρελιού του έτους. Από το τελευταίο δρύινο βαρέλι του 2022 δημιουργήθηκαν 555 συλλεκτικές, χειρόγραφα αριθμημένες, φιάλες, που έρχονται σε ειδική εορταστική συσκευασία.
> Διάβασε ακόμη: "Ποιο εστιατόριο θα ήθελα να έχω ανοίξει": 4 σεφ και restaurateurs απαντούν
Το μικρής παραγωγής τσίπουρο που αποστάζεται στην αμπελουργική ζώνη της περιοχής των Μετεώρων και, πριν την εμφιάλωσή του, παλαιώνει για τουλάχιστον 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια, ξεχωρίζει για τον φινετσάτο, βελούδινο και πλούσιο αρωματικό του χαρακτήρα. Κάτι που το κάνει ιδανικό για συνδυασμούς με μεσογειακές γευστικές επιλογές (το ελληνικό τραπέζι υπήρξε άλλωστε η πηγή της έμπνευσής του) χωρίς, ωστόσο, να φοβάται να πάρει μέρος και σε πιο αναπάντεχους γαστρονομικούς συνδυασμούς.
The Macallan Harmony Collection Inspired by Intense Arabica

Το εμβληματικό The Macallan παρουσιάζει τη δεύτερη πολυαναμενόμενη κυκλοφορία από τη σειρά The Harmony Collection αντλώντας έμπνευση από τον αρωματικό κόσμο του καφέ. Η νέα, περιορισμένης κυκλοφορίας εμφιάλωση The Macallan Harmony Collection Inspired by Intense Arabica αποτελεί έναν έντονα γευστικό συνδυασμό από τα κλασσικά sherry βαρέλια The Macallan και συνδέει μοναδικά τον κόσμο του Premium Single Malt Whisky με τον υπέροχα πολύπλοκο κόσμο του καφέ.
Bombay Sapphire x Vassia Kostara
Το premium gin Bombay Sapphire, στηρίζοντας τη δημιουργικότητα διεθνώς, συνεργάστηκε φέτος στενά με την επιτυχημένη Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας Βάσια Κωσταρά για τη δημιουργία μιας συλλεκτικής φιάλης με την υπογραφή της, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η σχεδιάστρια, ιδανική εκφραστής της Stir Creativity φιλοσοφίας του Bombay Sapphire σχεδίασε μία εορταστική συσκευασία, έχοντας ως κεντρικό διακοσμητικό μοτίβο τις βασιλικές παιώνιες και τα άγρια τριαντάφυλλα, στις αποχρώσεις φυσικά του sapphire blue.

Με ένα μοναδικά ντελικάτο αρωματικό προφίλ από 10 βότανα και μια σύνθετη, αλλά παράλληλα απόλυτα ισορροπημένη γεύση, το London Dry Gin Bombay Sapphire είναι αποτέλεσμα της ιδιαίτερης διαδικασίας απόσταξης που χρησιμοποιεί (vapour infusion).
Cîroc

Μία πραγματικά μοντέρνα βότκα, που ξεχωρίζει με τη μοναδική της γεύση και στιλ και ταιριάζει σε κάθε κοκτέιλ και περίσταση. Σε αντίθεση με τις περισσότερες βότκες που παρασκευάζονται από δημητριακά, η Cîroc αποστάζεται πέντε φορές από εκλεκτά γαλλικά σταφύλια από τον Master Distiller Jean-Sebastien Robicquet στο ιστορικό αποστακτήριο Distillerie de Chevanceaux στο γαλλικό Νότο. Ο αφοσιωμένος Robicquet δημιούργησε το 2003 μια εξευγενισμένη premium βότκα με φρουτώδη γεύση που είναι γεμάτη ζωντάνια. Απαλή και παιχνιδιάρικα εκλεπτυσμένη, η Cîroc έχει την απόλυτα εξαιρετική γεύση και ποιότητα που αντικατοπτρίζει την απόλαυση της ζωής σε κάθε μπουκάλι.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.