Τα ποτά των γιορτών

Μία ενδεκάδα φιάλες, ιδανικές τόσο για χριστουγεννιάτικα δώρα όσο και σαν προσθήκες σε κάθε home bar.

Τα ποτά των Χριστουγέννων 2022 @aberlour

Φτάσαμε αισίως σε εκείνη ακριβώς τη χρονική περίσταση που μπορούμε να συζητήσουμε το πάντοτε γοητευτικό task "ποτά για τις γιορτές". To "α" κάνει τις επιλογές του.

Martin Miller’s Gin

"From madness to genius" είναι το μότο του Martin Miller’s, αλλά αυτό ίσως να μην είναι αρκετό για να αποτυπώσει πλήρως το προφίλ αυτού του μαλακού, αρωματικού και φίνου τζιν. Ξεχωρίζει για τις δύο ξεχωριστές αποστάξεις των εκλεκτών βοτάνων του σε χάλκινους άμβυκες, αλλά και για τη χρήση του πεντακάθαρου ισλανδικού νερού.

Ποτά για τις γιορτές 2022_Martin Miller Gin

Αρωματίζεται, μεταξύ άλλων, με αποξηραμένα πορτοκάλια, φλούδες λεμονιών, κόλιαντρο και μοσχοκάρυδο, σε ένα στιβαρό και νόστιμο αποτέλεσμα που θα ικανοποιήσει πλήρως τους φανατικούς της κατηγορίας και θα δημιουργήσει νέους gin aficionados. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Martin Miller’s Gin έχει κερδίσει περισσότερα excellence βραβεία από κάθε άλλο τζιν, στους μεγαλύτερους διαγωνισμούς τα τελευταία 15 χρόνια.

Licor 43

Ποτά για τις γιορτές 2022_Likor 43

Το #1 premium ισπανικό λικέρ σε πωλήσεις παγκοσμίως έφτασε και στη χώρα μας, σε αποκλειστική εισαγωγή από την Granikal. Αποτέλεσμα μίας μυστικής συνταγής 43 φυσικών συστατικών που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μεσογειακά εσπεριδοειδή και επιλεγμένα βοτανικά, θεωρείται το πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο premium liqueur του πλανήτη. Μπορεί κανείς να το απολαύσει στο signature cocktail, το Shaken Carajillo ( 50 ml Licor 43 + 60 ml καφέ espresso/ σέικερ και double strain σε ποτήρι με πάγο) για να αντιληφθεί πλήρως τον καφεδένιο χαρακτήρα του και τις γενικότερες δυνατότητές του.

> Διάβασε ακόμη: Τι παίζει στα μπαρ της πόλης τα Χριστούγεννα;

Talisker

Για σχεδόν 200 χρόνια, στις ακτές του Isle of Skye στη Σκωτία, δημιουργείται ένα από τα πιο εμβληματικά single malt ουίσκι του πλανήτη. Το Talisker, χάρη στον ιδιαίτερα θαλασσινό και πιπεράτο χαρακτήρα του, είναι ταυτισμένο με την περιπέτεια και εμπνέει τους drinkers να επανασυνδεθούν με το συναρπαστικό συναίσθημα της παρουσίας της φύσης.

Ποτά για τις γιορτές 2022_Talisker

Το έντονο, χρυσαφί χρώμα του, τα χρόνια παραμονής σε αμερικανικά δρύινα βαρέλια, το γεμάτο και πλούσιο σώμα, τα ισχυρά αρώματα καπνού με νότες θαλάσσιας αύρας και εσπεριδοειδών και η δυνατή του γεύση, μαζί με το μακρύ, ζεστό και πιπεράτο τελείωμα, είναι τα στοιχεία που το καθιστούν εξαιρετική επιλογή, σε κάθε περίπτωση.

Matusalem

Ποτά για τις γιορτές 2022_Matuzalem Rum

Η απαλότητα, δίπλα από την οποία θα ταίριαζε άψογα η λέξη "βελούδο", και ένα εξαιρετικά έντονο μπουκέτο αρωμάτων, έχουν οδηγήσει πολλούς από τους connoisseur του spirits world να χαρακτηρίσουν το Matusalem "κονιάκ των ρουμιών". Διόλου τυχαία, το ποτό από τη Δομινικανή Δημοκρατία αποτελεί το ιδανικό ρούμι για όσους ψάχνουν κάτι αρκετά premium στην εν λόγω κατηγορία. Η μυστική συνταγή του έχει διατηρηθεί αναλλοίωτη από το 1872. Το ίδιο και οι ξυλώδεις, ξηρές και γευστικές νότες βουτύρου, η πολυπλοκότητα και η απαλή γεύση του, που το καθιστούν τέλειο για να το δοκιμάσετε σκέτο, με πάγο ή σε κάποιο κλασικό κοκτέιλ.

Kleos

Ποτά για τις γιορτές 2022_Kleos

Θα μπορούσε ήδη να χαρακτηριστεί ως ένα super premium προϊόν. Χρειάστηκαν περισσότερο από 9 χρόνια έρευνας και δοκιμών για να ολοκληρωθεί η συνταγή -αποτέλεσμα διπλής απόσταξης με μαστιχέλαιο και δάκρυα μαστίχας, με βάση το σιτάρι- για να ολοκληρωθεί αυτό το luxury mastiha spirit. Έχει τον χαρακτήρα και την ποιότητα να εξελιχθεί σε ένα από τα επόμενα ελληνικά hits στον κόσμο του ποτού.

The Lost Explorer

Ποτά για τις γιορτές 2022_The Lost Explorer Mezcal

Ένα premium mezcal με απαλές καπνικές νότες που προέρχονται από τον ιδιαίτερο τρόπο, βιώσιμης παραγωγής του σε κωνικούς γήινους φούρνους, όπου ψήνεται η αγαύη. Οι τρεις ποικιλίες αγαύης, η απαλή Espadín (με νότες γλυκού μήλου, ώριμων φρούτων και διακριτική παρουσία καπνού), η γήινη Tobalá (από 100% αγαύη Tobalá, γνωστή και ως "Explorer agave", που συλλέγεται μετά από 10 χρόνια ανάπτυξης και δίνει γήινες νότες καπνού, κακάο, βανίλιας και δέρματος - ισορροπία μεταξύ ξύλου και umami) και η εκλεπτυσμένη Salmiana (τα πιο ποώδη αρώματα από τα τρία mezcal, με γλυκές, αλλά ταυτόχρονα πικάντικες νότες πράσινου τσίλι, γκρέιπφρουτ και φρέσκιας αγαύης), παράγουν μια απαλή, ισορροπημένη και κομψή γεύση, ιδανικές για μοναδικά serves με mezcal.

Aberlour

Ποτά για τις γιορτές 2022_Aberlour

Ένα single malt ουίσκι που εκπροσωπεί επάξια το Speyside, από όπου ασφαλώς και κατάγεται. Ωριμάζει σε δύο τύπους βαρελιών (δρύινα και sherry). Ισορροπημένο στο στόμα, με βαθιά και πλούσια γεύση, με νότες κόκκινων φρούτων και μπαχαρικών. Κι αν κάτι του δίνει έξτρα πόντους ώστε να θεωρηθεί μία θαυμάσια επιλογή για τις κρύες χειμωνιάτικες νύχτες, αυτό είναι η μακρά, ελαφρώς πικάντικη και ζεστή επίγευσή του. 

Αγιονέρι - The Last Barrel

Ποτά για τις γιορτές_Αγιονέρι

Η παράδοση συνεχίζεται με τον αποσταγματοποιό Κώστα Τσιλιλή και την ομάδα του, να μοιράζονται με το κοινό για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, μια συλλεκτική έκδοση από το άνοιγμα του τελευταίου βαρελιού του έτους. Από το τελευταίο δρύινο βαρέλι του 2022 δημιουργήθηκαν 555 συλλεκτικές, χειρόγραφα αριθμημένες, φιάλες, που έρχονται σε ειδική εορταστική συσκευασία.

> Διάβασε ακόμη: "Ποιο εστιατόριο θα ήθελα να έχω ανοίξει": 4 σεφ και restaurateurs απαντούν

Το μικρής παραγωγής τσίπουρο που αποστάζεται στην αμπελουργική ζώνη της περιοχής των Μετεώρων και, πριν την εμφιάλωσή του, παλαιώνει για τουλάχιστον 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια, ξεχωρίζει για τον φινετσάτο, βελούδινο και πλούσιο αρωματικό του χαρακτήρα. Κάτι που το κάνει ιδανικό για συνδυασμούς με μεσογειακές γευστικές επιλογές (το ελληνικό τραπέζι υπήρξε άλλωστε η πηγή της έμπνευσής του) χωρίς, ωστόσο, να φοβάται να πάρει μέρος και σε πιο αναπάντεχους γαστρονομικούς συνδυασμούς.

 The Macallan Harmony Collection Inspired by Intense Arabica

Ποτά για τις γιορτές 2022_The Macallan

Το εμβληματικό The Macallan παρουσιάζει τη δεύτερη πολυαναμενόμενη κυκλοφορία από τη σειρά The Harmony Collection αντλώντας έμπνευση από τον αρωματικό κόσμο του καφέ. Η νέα, περιορισμένης κυκλοφορίας εμφιάλωση The Macallan Harmony Collection Inspired by Intense Arabica αποτελεί έναν έντονα γευστικό συνδυασμό από τα κλασσικά sherry βαρέλια The Macallan και συνδέει μοναδικά τον κόσμο του Premium Single Malt Whisky με τον υπέροχα πολύπλοκο κόσμο του καφέ.

Bombay Sapphire x Vassia Kostara

Το premium gin Bombay Sapphire, στηρίζοντας τη δημιουργικότητα διεθνώς, συνεργάστηκε φέτος στενά με την επιτυχημένη Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας Βάσια Κωσταρά για τη δημιουργία μιας συλλεκτικής φιάλης με την υπογραφή της, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η σχεδιάστρια, ιδανική εκφραστής της Stir Creativity φιλοσοφίας του Bombay Sapphire σχεδίασε μία  εορταστική συσκευασία, έχοντας ως κεντρικό διακοσμητικό μοτίβο τις βασιλικές παιώνιες και τα άγρια τριαντάφυλλα, στις αποχρώσεις φυσικά του sapphire blue.

Ποτά για τις γιορτές 2022_Bombay Sapphire

Με ένα μοναδικά ντελικάτο αρωματικό προφίλ από 10 βότανα και μια σύνθετη, αλλά παράλληλα απόλυτα ισορροπημένη γεύση, το London Dry Gin Bombay Sapphire είναι αποτέλεσμα της ιδιαίτερης διαδικασίας απόσταξης που χρησιμοποιεί (vapour infusion). 

Cîroc 

Cîroc Your City 3

Μία πραγματικά μοντέρνα βότκα, που ξεχωρίζει με τη μοναδική της  γεύση και στιλ και ταιριάζει σε κάθε κοκτέιλ και περίσταση. Σε αντίθεση με τις περισσότερες βότκες που παρασκευάζονται από δημητριακά, η Cîroc αποστάζεται πέντε φορές από εκλεκτά γαλλικά σταφύλια από τον Master Distiller Jean-Sebastien Robicquet στο ιστορικό αποστακτήριο Distillerie de Chevanceaux στο γαλλικό Νότο. Ο αφοσιωμένος Robicquet δημιούργησε το 2003 μια εξευγενισμένη premium βότκα με φρουτώδη γεύση που είναι γεμάτη ζωντάνια. Απαλή και παιχνιδιάρικα εκλεπτυσμένη, η Cîroc έχει την απόλυτα εξαιρετική γεύση και ποιότητα που αντικατοπτρίζει την απόλαυση της ζωής σε κάθε μπουκάλι.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.