"Αφρός & Νέκταρ", μία γιορτή για τα κρασιά των ημερών

Η εκδήλωση γευστικής δομικής των προδόρπιων και των επιδόρπιων οίνων επιστρέφει για 2η χρονιά.

Αφρός & Νέκταρ 2022 έκθεση και δοκιμή κρασιών

Αφρώδεις και γλυκοί οίνοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και βραβευμένες -στο διαγωνισμό Concours Mondial de Bruxelles- ετικέτες του παγκόσμιου αμπελώνα, περιμένουν τους οινόφιλους την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα Φουαγιέ Τεχνών του Ωδείου Αθηνών και την έκθεση/γευστική δοκιμή "Αφρός & Νέκταρ".

Στον αφρό των ημερών

Για δεύτερη χρονιά, λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, διεξάγεται η εκδήλωση γευστικής δομικής οίνων των δύο κορυφαίων κατηγοριών κρασιού που ιδανικά καθορίζουν την αρχή και το τέλος ενός δείπνου: των προδόρπιων και των επιδόρπιων οίνων. Ελληνικές οινοποιίες και εταιρείες εισαγωγής κρασιών θα φέρουν προς δοκιμή δεκάδες αφρώδεις και γλυκείς οίνους του ελληνικού και ξένου αμπελώνα, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται σπουδαία και ιδιαιτέρα αγαπητά κρασιά, ιδανικά για το τραπέζι των εορτών, αλλά και για όλο το χρόνο.

Αφρός & Νέκταρ 2022 2

Σαμπάνιες, prosecco και ελληνικοί αφρώδεις οίνοι θα βρίσκονται δίπλα σε εμβληματικά γλυκά ελληνικά κρασιά όπως το Vinsanto, η Μαυροδάφνη και τα σπουδαία γλυκά Μοσχάτα των νησιών μας. Οι επισκέπτες θα έχουν επίσης τη σπάνια ευκαιρία να δοκιμάσουν  εμφιαλώσεις του διεθνή αμπελώνα από φημισμένες οινοπαραγωγικές περιοχές, όπως Port, Tokaji, Madeira και Sauternes. 

> Διάβασε ακόμη: Η Central Wine Fair επιστρέφει στην Αθήνα και 50 Great Greek Wines -The List: Τα καλύτερα κρασιά της χώρας

Διαθέσιμα θα είναι επίσης προς γευστική δοκιμή ελληνικά και ξένα αφρώδη και γλυκά κρασιά που πρόσφατα διακρίθηκαν στο διαγωνισμό Concours Mondial de Bruxelles, παρουσία του προέδρου του διαγωνισμού Baudouin Havaux, ο οποίος θα αναφερθεί διεξοδικά στις ελληνικές επιτυχίες κατά τη διάρκεια συζήτησης στρογγυλής τραπέζης. Παράλληλες εκδηλώσεις και masterclasses θα πλαισιώνουν την "Αφρός & Νέκταρ".

Αφρός & Νέκταρ 2022 1


Info

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου
11:30 – 20:00
Aίθουσα Φουαγιέ Τεχνών, Ωδείο Αθηνών
Βασιλέως Γεωργίου B’ 17-19, Αθήνα 

Η εκδήλωση χωρίζεται χρονικά σε δύο περιόδους υποδοχής επισκεπτών: 11:30 – 15:30 και 16:00 – 20:00. Η διαθεσιμότητα των εισιτηρίων αφορά σε 300 επισκέπτες για κάθε χρονική περίοδο. 

Είσοδος για κάθε περίοδο, ανάλογα με την επιλογή του επισκέπτη, στα €12 (εξασφαλίζεται με προαγορά στο viva.gr) ή με αγορά απευθείας στην εκδήλωση προς €15 (εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα). Συμπεριλαμβάνεται ο κατάλογος της έκθεσης και αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας.

Εισιτήρια εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Στο Noel στήνεται το πιο επικό 'ξενοδοχειακό' μπαρ

Έξι σταθμοί, δώδεκα cocktails και μία αξέχαστη βραδιά, στο μπαρ που έχει πάντα Χριστούγεννα: Το Great Tuesday Club του Avra επιστρέφει στο πλαίσιο της Athens Bar Week.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
01/11/2025

To Manko εγκαινιάζει τη νέα σεζόν με εντυπωσιακό opening party και Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Μια βραδιά αφιερωμένη στους λάτρεις της κοσμοπολίτικης ζωής και της υψηλής φιλοξενίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Την Ημέρα των Νεκρών, η Espolòn Tequila γιορτάζει την ίδια τη ζωή

Από το Jalisco μέχρι την Αθήνα, η Espolòn Tequila φέρνει τη μαγεία της Día de los Muertos σε μια βραδιά γεμάτη μουσική, τέχνη και γεύσεις.

Κάτι πρωτότυπο παίζει αυτές τις ημέρες στη Red Lion Pub

Παρασκευή 31/10 και Σάββατο 01/11 έχεις έξτρα λόγους για να επισκεφθείς την πιο παλιά αθηναϊκή παμπ.

Η -περίπου- μυστική mezcaleria του Barro Negro επιστρέφει

Για 4 μόνο βράδια, κάτι δυνατό θα τρέξει και πάλι στο υπόγειο της πρεσβείας της Paloma στην Αθήνα.

'George, The Lobby Bar': Στο King George για το νέο του μπαρ

Έμφαση στο premium τζιν και την τεκίλα, μενού με βραβευμένες υπογραφές, ένας εξαιρετικά γοητευτικός χώρος και μία sui generis ατμόσφαιρα συνθέτουν το σκηνικό στο ολοήμερο, μητροπολιτικό σημείο του περίφημου ξενοδοχείου.

Ένα designάτο burgerάδικο γίνεται το πιο χοτ μπαρ της Athens Bar Week

Το One Burger Athens και η εξαίρετη bartender Manon Kapfer παρουσιάζουν το Pour Me One, με εκλεκτούς καλεσμένους από το σύμπαν του fine drinking.