"Το Μπαρ" στην Μαυρομιχάλη είναι ό,τι λέει το όνομά του

Μία ακόμη ενδιαφέρουσα άφιξη στα Εξάρχεια.

Το Μπαρ στην Μαυρομιχάλη © Λεωνίδας Τούμπανος

Ακολουθώντας το παράδειγμα -αν μπορούμε να το ορίσουμε ως τέτοιο- της Ασκληπιού αλλά και της Ιπποκράτους, η Μαυρομιχάλη δείχνει να έχει το potential να εξελιχθεί στον επόμενο hypeάτο δρόμο στα Εξάρχεια. Βλέπεις, αρκετά από τα μέρη της έχουν εξελιχθεί εδώ και καιρό σε σουξέ - βλέπε "Warehouse" και "Σουσουράδα" μεταξύ άλλων. Στον εν λόγω δρόμο έχει προστεθεί από τον περασμένο Αύγουστο ένα ακόμη μπαρ που μοιάζει σαν να περιμένει να το ανακαλύψουν, έχει κάτι να πει και μάλιστα κάνει statement απλά και μόνο με το όνομά του: "Το Μπαρ".

Όνομα και πράγμα

Η ομάδα του "Three Dots & a Dash" (σ.σ. εταιρεία που ειδικεύεται σε cocktail catering, tailor made υπηρεσίες για μπαρ κλπ) δημιούργησε ένα urban chic μπαρ ή, όπως διαδικτυακά συστήθηκε και το ίδιο το σποτ, "ένα σπίτι που σερβίρει το αγαπημένο σου cocktail, ποτό και κρασί".

Το Μπαρ στην Μαυρομιχάλη 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το πλαγιαστό σέικερ με τις τρεις τελείες -η 'μετάφραση' του γράμματος V από τον κώδικα Μορς/ συντόμευση της Νίκης (Victory) στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο- είναι το πρώτο στοιχείο που θα εντοπίσεις στο 'έμπα του', ακριβώς πάνω από το άνοιγμα της μπάρας που σερβίρει μέσα-έξω. Έπειτα, η φωτεινή επιγραφή που δίνει ξεκάθαρα πια το στίγμα είναι εκείνη που θα κεντρίσει το μάτι: "CAVA - Οίνοι, ποτά, μπύρες, νερά, αναψυκτικά".

Το Μπαρ στην Μαυρομιχάλη 2
© Λεωνίδας Τούμπανος

Στο μικρό εσωτερικό του, το σκυρόδεμα συνυπάρχει με ενδιαφέροντα στοιχεία όπως η δίχρωμη μπάρα και τα στρατηγικά τοποθετημένα φυτά. Στο πίσω μέρους του μάλιστα υπάρχει και μία σχεδόν speakeasy αυλή που σύντομα θα είναι σε θέση να υποδεχτεί επισκέπτες.

Το Μπαρ στην Μαυρομιχάλη 3
© Λεωνίδας Τούμπανος

Γενικά, το "Μπαρ" βγάζει αμέσως και αβίαστα μία αίσθηση οικειότητας και η εκτίμησή μου είναι πως δε θα αργήσει να γίνει στέκι, τόσο για after office ποτά όσο και σαν μία ωραία πρόταση για αργότερα. 

Το Μπαρ στην Μαυρομιχάλη 4
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το Μπαρ στην Μαυρομιχάλη 6
© Λεωνίδας Τούμπανος

Στα του μενού, υπάρχει μία γκάμα από 13 signature cocktails που φέρει την υπογραφή του Αντώνη Μπούκα, με τα ρουμένια 'Maimou' και 'V Zombie' να είναι εκείνα που μοιάζουν να προηγούνται στην αρχική κούρσα της δημοφιλίας. Αξίζει να αναφερθεί πως οι περισσότερες από τις επιλογές της εν λόγω λίστας είναι διαθέσιμες και σε mocktail.

Το Μπαρ στην Μαυρομιχάλη 5
© Λεωνίδας Τούμπανος

Παράλληλα και συμπληρωματικά, όλα τα κλασικά -δε θα μπορούσε να λείπει και το 'Three Dots And A Dash'- μαζί με λίγες αλλά προσεκτικά επιλεγμένες προτάσεις σε κρασί και μπύρα. "Ναι αλλά τρώμε κάτι;" πιθανότατα να αναρωτηθείς. Προς το παρόν, το bar snack είναι ενταμάμε με λάιμ αλλά προσεχώς θα υπάρχουν και κάποιες ακόμη προτάσεις σε bar food. 


Info

Μαυρομιχάλη 111, Εξάρχεια
Τηλ. 210 3600222
Ανοιχτά καθημερινά από τις 13.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.