"Abstract Athens": Η μεταμοντέρνα τέχνη πιάνει μπάρα

Ένα νέο, πολύ ιδιαίτερο street bar ήρθε να προστεθεί στην πολύ ενδιαφέρουσα γειτονιά ανάμεσα από την Ερατοσθένους και την πλατεία Προσκόπων.

Abstract

"How Long Is Now". H μεγάλη neon επιγραφή που αντικρίζει κανείς σχεδόν μόλις περάσει την πόρτα του ολόφρεσκου spot στον αριθμό 10 της οδού Αρκτίνου δίνει ένα hint για το ύφος του "Abstract Athens", που προστέθηκε στις επιλογές της πάντα ζωντανής γειτονιάς ανάμεσα στην Ερατοσθένους και την πλατεία Προσκόπων, μόλις πριν μερικά 24ωρα. Το street bar/ νεομπιστρό είναι σαφέστατα επηρεασμένο από το κίνημα της μεταμοντέρνας τέχνης: Για παράδειγμα, το λογότυπό του "αποδομείται" σε τοίχους, πόρτα και δάπεδο, σχηματικά και χρωματικά, ενώ κάθε εικαστική πινελιά στο χώρο έχει την ιστορία και τη σημασία της. 

Abstract

Abstract

 

Διαβάστε Επίσης

Τα vibes φέρνουν κάτι από Βερολίνο και Παρίσι, εκεί όπου συναντάς αντίστοιχα σύγχρονα μέρη που φέρνουν με επιρροές από κάθε γωνιά του πλανήτη. Πίσω από το "Abstract Athens" βρίσκονται οι Χρήστος Αξαρλής και Κωνσταντίνος Βασιλακόπουλος, που μόνο άγνωστους δεν τους λες στο σύμπαν της αθηναϊκής μπαρογραφίας. Οι δυο τους υπογράφουν την κάρτα των cocktails, που περιλαμβάνει 10 signature επιλογές βασισμένες σε κλασικές συνταγές, όλες όμως με έμπνευση από τις βασικότερες τεχνικές που αποτέλεσαν τις απαρχές του abstract. Αυτές, παραχωρούν τις ονομασίες τους σε twisted classics και έτσι στη λίστα βλέπουμε προτάσεις όπως το Marble Daiquiri, την Splatter Margarita ή την Memphis Colada. Επιπλέον, σερβίρονται δέκα προσεκτικά διαλεγμένες ετικέτες κρασιού από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, καθώς και 6 μπύρες.

Abstract

Abstract

 

Προσεχώς το "Abstract Athens" θα σερβίρει και φαγητό, υπό την επιμέλεια των Χρήστου Τσακίρη και Γιάννη Γκούτσιου. Ξεκινώντας από το πρωί με open nordic σάντουιτς που θα εκτείνονται γευστικά από το απλό combo ντοματίνι-μπουράτα και θα εκτείνεται μέχρι το αρκετά πιο ιδιαίτερο χέλι-κόκκινα φρούτα, ενώ δύο προτάσεις σε σαλάτα θα είναι διαθέσιμες για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.

Το βράδυ, το "Abstract Athens" θα τιμά ένα από τα πρώτα bar foods, το hot dog (το οποίο, για την ιστορία, σέρβιρε το 1911 το παριζιάνικο "Harry's New York Bar"). Και σε αυτή την περίπτωση, θα υπάρχει κάποια απλή εκδοχή (κάρι-κέτσαπ-λουκάνικο) αλλά και μία πιο ασυνήθιστη (με μάνγκο και γαρίδα).

Περισσότερες πληροφορίες

Abstract Athens

Αρκτίνου 10, Παγκράτι
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Altos x The World's 50 Best Bars: Όταν ένας μοναδικός θεσμός συναντά μια κορυφαία τεκίλα

Κάθε χρόνο, τα The World’s 50 Best Bars συγκεντρώνουν όλο το bar & spirits industry σε μια μοναδική γιορτή. Ως Official Tequila Partner, η Altos προσφέρει γεύση αλλά δίνει παράλληλα την ευκαιρία στους bartenders να ψηφίσουν για τους συναδέλφους τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
21/10/2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

Ένα Halloween πάρτυ βγαλμένο από τα 80s στο A Liar Man

Η Angelika Dusk επιστρέφει δυναμικά στη σκηνή και μας προσκαλεί σε μια φθινοπωρινή, γεμάτη ρυθμό και ενέργεια βραδιά.

Don’t be a Dick: Καλή πίτσα, cocktails και soft clubbing στο νέο spot των Εξαρχείων

Το φρέσκο στέκι της Φειδίου άνοιξε λίγο καιρό πριν και ήδη ξεχωρίζει τόσο για την αισθητική όσο και για τη φιλοσοφία του.

Είσαι έτοιμος να δοκιμάσεις τη μαστίχα... όπως ποτέ πριν;

Το νέο κεφάλαιο στην ιστορία της μαστίχας είναι ένα σύγχρονο, premium απόσταγμα με καθαρό χαρακτήρα, διακριτικά αρώματα και εκλεπτυσμένη, extra-dry γεύση. Και το λένε Axia.

Στο θρυλικό μπαρ όπου ο Picasso πλήρωνε τα ποτά του με πίνακες

Coco Chanel, Alberto Giacometti, Yves Saint Laurent, Henri Matisse, Richard Strauss, Joan Miró, Pablo Picasso. Το Kronenhalle της Ζυρίχης είχε την ίσως πιο εκλεκτή πελατεία στην ιστορία των μπαρ.

Πώς είναι να πίνεις στο Bar Leone, το καλύτερο μπαρ του κόσμου

Μία επίσκεψη και μερικές σκέψεις για τον ευ πίνειν ναό του Lorenzo Antinori στο Χονγκ Κονγκ, που βρέθηκε στο νο.1 της φετινής λίστας των The World's 50 Best Bars.