Το 'Knave' έρχεται για να συζητηθεί

Λέλος Γεωργόπουλος, ​​Βαγγέλης Θανάσης και Δημήτρης Μπούκουρης υπογράφουν ένα ολοκαίνουριο μπαρ με άποψη στην Ασκληπιού.

KNAVE ΜΠΑΡ ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ

Ένας πονηρός έως δόλιος τύπος. Ή κάποιος αναξιόπιστος. Ή ένας άνθρωπος ταπεινής καταγωγής. Ή πιο απλά ένας απατεώνας με καλές προθέσεις, για να χρησιμοποιήσουμε μία πιο slung προσέγγιση. Όλοι οι παραπάνω χαρακτηρισμοί μπορούν να βρεθούν σε δημοφιλή λεξικά, δίπλα από το λήμμα 'Knave'. Αυτή τη λέξη επέλεξαν ο Λέλος Γεωργόπουλος (που γνωρίζεις από 'The Clumsies', 'Frater & Soror', 'Loco' μεταξύ άλλων) καθώς και οι Βαγγέλης Θανάσης και Δημήτρης Μπούκουρης (που πιθανότατα ξέρεις από το 'Theory'), για το ολοκαίνουριο μπαρ που σε λίγες ώρες θα συστήσουν στην πόλη.

Τι είναι το 'Knave'

Το 'Knave' φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε ένα νέο μπαρ με άποψη, το οποίο σε καμία των περιπτώσεων δε συνδέεται με όσα διάβασες στην αρχή του κειμένου. Η προσωνυμία του σχετίζεται περισσότερο με τον urban -σε όσο πιο inner-city βαθμό γίνεται- προσανατολισμό του, τον ανοιχτό χαρακτήρα του και την έννοια της αυτονομίας σχετικά με το κοινό καλό.

> Διάβασε ακόμη: Στο "Odori", η αισθητική του βερμούτ έχει τον πρώτο λόγο

Στην τελευταία συνθήκη, ίσως στο πίσω μέρος του μυαλού των δημιουργών του να βρίσκεται η ιδέα για ένα μέρος όπου όλοι θα περνούν καλά, δίχως να χρειαστεί να αγχωθούν γι' αυτό. 

Knave Bar Ασκληπιού 1

Γυμνό σκυρόδεμα, έντονα χρώματα, μία μεγάλη τοιχογραφία με δύο τύπους που σε ένα παράλληλο, κομίστικο, σύμπαν θα μπορούσαν εύκολα να χαρακτηριστούν ως knaves είναι τα κυρίαρχα στοιχεία στο εσωτερικό του.

> Διάβασε ακόμη: Το 'Apoteka' είναι ένα διαφορετικό μπαρ, βγαλμένο από τα 80s

Η λίστα των ποτών του -που υπογράφουν οι Βαγγέλης Θανάσης και Δημήτρης Μπούκουρης- θα έχει και αυτή τη δική της φυσιογνωμία. Κάποιοι, με μία πρώτη ματιά, θα μπορούσαν να πουν πως αντιβαίνει το ancestry των κλασικών cocktails.

KNAVE ΜΠΑΡ ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ

Τι ακριβώς σημαίνει πρακτικά αυτό; Πως εδώ θα βρεις κλασικά twisted ποτά, στα οποία έχει προσαρμοστεί ένα extra spirit. Αν μη τι άλλο, (θα) έχει το ενδιαφέρον του. 

Το 'Knave' θα σερβίρει τα πρώτα του ποτά το απόγευμα της 21ης Ιουνίου 2022. 

Περισσότερα προσεχώς.


Info

Ασκληπιού 22, Εξάρχεια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.