Το 'Knave' έρχεται για να συζητηθεί

Λέλος Γεωργόπουλος, ​​Βαγγέλης Θανάσης και Δημήτρης Μπούκουρης υπογράφουν ένα ολοκαίνουριο μπαρ με άποψη στην Ασκληπιού.

KNAVE ΜΠΑΡ ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ

Ένας πονηρός έως δόλιος τύπος. Ή κάποιος αναξιόπιστος. Ή ένας άνθρωπος ταπεινής καταγωγής. Ή πιο απλά ένας απατεώνας με καλές προθέσεις, για να χρησιμοποιήσουμε μία πιο slung προσέγγιση. Όλοι οι παραπάνω χαρακτηρισμοί μπορούν να βρεθούν σε δημοφιλή λεξικά, δίπλα από το λήμμα 'Knave'. Αυτή τη λέξη επέλεξαν ο Λέλος Γεωργόπουλος (που γνωρίζεις από 'The Clumsies', 'Frater & Soror', 'Loco' μεταξύ άλλων) καθώς και οι Βαγγέλης Θανάσης και Δημήτρης Μπούκουρης (που πιθανότατα ξέρεις από το 'Theory'), για το ολοκαίνουριο μπαρ που σε λίγες ώρες θα συστήσουν στην πόλη.

Τι είναι το 'Knave'

Το 'Knave' φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε ένα νέο μπαρ με άποψη, το οποίο σε καμία των περιπτώσεων δε συνδέεται με όσα διάβασες στην αρχή του κειμένου. Η προσωνυμία του σχετίζεται περισσότερο με τον urban -σε όσο πιο inner-city βαθμό γίνεται- προσανατολισμό του, τον ανοιχτό χαρακτήρα του και την έννοια της αυτονομίας σχετικά με το κοινό καλό.

> Διάβασε ακόμη: Στο "Odori", η αισθητική του βερμούτ έχει τον πρώτο λόγο

Στην τελευταία συνθήκη, ίσως στο πίσω μέρος του μυαλού των δημιουργών του να βρίσκεται η ιδέα για ένα μέρος όπου όλοι θα περνούν καλά, δίχως να χρειαστεί να αγχωθούν γι' αυτό. 

Knave Bar Ασκληπιού 1

Γυμνό σκυρόδεμα, έντονα χρώματα, μία μεγάλη τοιχογραφία με δύο τύπους που σε ένα παράλληλο, κομίστικο, σύμπαν θα μπορούσαν εύκολα να χαρακτηριστούν ως knaves είναι τα κυρίαρχα στοιχεία στο εσωτερικό του.

> Διάβασε ακόμη: Το 'Apoteka' είναι ένα διαφορετικό μπαρ, βγαλμένο από τα 80s

Η λίστα των ποτών του -που υπογράφουν οι Βαγγέλης Θανάσης και Δημήτρης Μπούκουρης- θα έχει και αυτή τη δική της φυσιογνωμία. Κάποιοι, με μία πρώτη ματιά, θα μπορούσαν να πουν πως αντιβαίνει το ancestry των κλασικών cocktails.

KNAVE ΜΠΑΡ ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ

Τι ακριβώς σημαίνει πρακτικά αυτό; Πως εδώ θα βρεις κλασικά twisted ποτά, στα οποία έχει προσαρμοστεί ένα extra spirit. Αν μη τι άλλο, (θα) έχει το ενδιαφέρον του. 

Το 'Knave' θα σερβίρει τα πρώτα του ποτά το απόγευμα της 21ης Ιουνίου 2022. 

Περισσότερα προσεχώς.


Info

Ασκληπιού 22, Εξάρχεια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Ένα κοκτέιλ μπαρ με ελληνικά αποστάγματα στο Ωδείο Αθηνών

Αυτή την Κυριακή, πίνουμε Negroni με τσίπουρο, Bloody Mary με ούζο και Pina Colada με μαστίχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
27/01/2023

Ο 'Κύριος' πάει 'Διακοπές' στον Άλιμο

Το δημοφιλές μπαρ της Μαβίλη κατεβαίνει στα νότια και καταλαμβάνει για μία βραδιά μπάρα και μουσικές στις 'Διακοπές'.

Το 'Athénée' υποδέχεται τον Leonardo Zanini

Ο Bar Manager του 'Bvlgari Hôtel Paris' και η ομάδα του για ένα Masterpiece Cocktail Experience στο δημοφιλές σποτ του κέντρου.

Για bar hopping στο Κουκάκι

Τελικά, πού περνάμε καλά τα βράδια στη γειτονιά του Airbnb;

Το "Baba Au Rum" για μία βραδιά στην Θεσσαλονίκη

Από το αθηναϊκό κέντρο, στην μπάρα του ιστορικού "Θερμαϊκού" παρέα με το κορυφαίο ελληνικό premium gin Mataroa.

Πραξιτέλους σε ενδιαφέρον update

Ο πάλαι ποτέ εμπορικός δρόμος στην καρδιά της πόλης δε σταματά στιγμή να ανθίζει, με φρέσκα spots να προστίθενται στα διαχρονικά σουξέ της.

Το 'Feelin' Good' είναι ένα μπαρ που θα σε κάνει να νιώσεις καλά

Η νέα άφιξη στο Κουκάκι είναι χαλαρή, νόστιμη και έχει κάτι να πει.