Οδηγός Bars

To «Clumsies» ανοίγει ξανά την κουζίνα του

Για delivery και take away θα είναι διαθέσιμο το comfort μενού που υπογράφει ο ταλαντούχος Αθηναγόρας Κωστάκος, σε μια σημαντική συνεργασία για την bar σκηνή της χώρας.

To «Clumsies» ανοίγει ξανά την κουζίνα του

Μας είχαν προϊδεάσει για την στροφή τους στο προσεγμένο bar food όταν μιλούσαν στο Αθηνόραμα για τις τάσεις της νέας χρονιάς, να λοιπόν που ήρθε η ώρα να κάνουν πράξη το νέο τους project οι πάντα ανήσυχοι The Clumsies. Το βραβευμένο με 2 Shakers κοκτεϊλάδικο (Bar Awards 2020) και ένα από τα καλύτερα bars στον κόσμο σύμφωνα με τον οδηγό του World’s 50 Best Bars, ενώνει τις δυνάμεις του με τον Αθηναγόρα Κωστάκο, για μια γαστρονομική συνεργασία που αναμένεται να αφήσει το στίγμα της στην bar σκηνή τα χώρας.

Ειδικά διαμορφωμένο για delivery και take away, το bar menu περιστρέφεται γύρω από το δυναμικό trend του comfort food, με λογική food bowl, χορταστικές μερίδες και healthy προσανατολισμό. Έτσι, στις προτάσεις βρίσκουμε πιάτα με υψηλή θρεπτική αξία, χωρίς γλουτένη και πολλές vegetarian επιλογές, βασισμένες σε εγχώριες και επιλεγμένες διεθνείς πρώτες ύλες, που συμπληρώνουν ιδανικά το γευστικό προφίλ της cocktails & spirits list του «The Clumsies». Mini burgers, mini tacos και baos, φιγουράρουν σε πρώτο πλάνο, ενώ δεν λείπουν και παραδοσιακές ελληνικές συνταγές ιδωμένες από μοντέρνα, αφαιρετική ματιά, όπως τα σουτζουκάκια ταρτάρ. Παράλληλα, ένα ειδικό brunch menu θα είναι διαθέσιμο καθημερινά μέχρι τις 6μ.μ., με all time classic και ιδιαιτέρως πληθωρικά πιάτα, που θα ενισχύονται με τρεις επιπλέον pop-up γευστικές προτάσεις κάθε Κυριακή.

Τον κοινό τόπο πλούσιας γεύσης και healthy προσέγγισης θα εξερευνούν και τα επιδόρπια του μενού που, με την υπογραφή του pastry chef Σπύρου Αρτελάρη, θα εμπνέονται από την παγκόσμια γαστρονομία, κλείνοντας όμως το μάτι στην ελληνική παράδοση και ισορροπούν ανάμεσα στην πλούσια γεύση και τη healthy φιλοσοφία όλου του μενού. Η πάβλοβα με κρέμα από ελληνικό γιαούρτι, λευκή σοκολάτα, μούρα, ελληνικό μέλι και τραγανή μαρέγκα είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, ενός μενού που φιλοδοξεί να φέρει λίγη από την εκλεκτική ατμόσφαιρα της οδού Πραξιτέλους, κατευθείαν στο σαλόνι μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Φωτογραφίες από τις πρόβες των "Περσών" σε ανοιχτό χώρο

Δεκατρείς ηθοποιοί και σαράντα εθελοντές συνεχίζουν τις εντατικές πρόβες των "Περσών", της τραγωδίας του Αισχύλου με την οποία κατεβαίνει στην Επίδαυρο ο σκηνοθέτης Δημήτρης Καραντζάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/07/2022

Τι μαγειρεύει το φετινό Taste of Athens;

Η αντίστροφη μέτρηση για το μεγαλύτερο γαστρονομικό event στο Ζάππειο έχει αρχίσει! Μουσική και πολλή φαγήτο έρχονται για άλλη μια χρονιά στο Ζάππειο, με διακεκριμένους σεφ και εσιατόρια να ετοιμάζουν μοναδικά πιάτα.

Το 65ο Φεστιβάλ Φιλίππων αφιερώνεται στην καταστροφή της Σμύρνης

Φόρος τιμής για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή αποτελεί το φετινό φεστιβάλ, φέροντας τον τίτλο "6 γαλάζια μολύβια για τη Σμύρνη" και παρουσιάζοντας θεατρικές παραστάσεις, αναλόγια, μουσικές, κείμενα, αναγνώσεις και προβολές με τα πορτρέτα εμβληματικών προσωπικοτήτων.

Η "Αυτοπροσωπογραφία" του Milo Manara παρουσιάζεται στη Zivasart Gallery

Το βιογραφικό έργο του εμβληματικού σχεδιαστή κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις ΚΨΜ και θα παρουσιαστεί στον χώρο της γκαλερί, ρίχνοντας φως στην περιπετειώδη ζωή του Manara.

"Gioelia Cremeria Italiana": Το νέο must στέκι για ιταλικό παγωτό

Το ιστορικό brand παγωτού εγκαινίασε τo νέo του κατάστημα στο Χαλάνδρι και το γιόρτασε παρέα με διάσημους καλεσμένους.

Τον "Μισάνθρωπο" θα ερμηνεύσει ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος

Ο Γιάννης Κακλέας θα σκηνοθετήσει τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο στον "Μισάνθρωπο" την πιο διφορούμενη και σκοτεινή κωμωδία του Μολιέρου, με φιλοσοφικό υπόβαθρο.

Το ιστορικό Φεστιβάλ Ναυπλίου επιστρέφει, γιορτάζοντας 31 χρόνια παρουσίας

Μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις διοργανώνονται και φέτος στα ομορφότερα σημεία της πόλης: πλατεία Αγίου Γεωργίου, Παλαμήδι, πλατεία Αγίου Σπυρίδωνα, Εθνική Πινακοθήκη Ναυπλίου και Φουγάρο Art Center, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να ζήσουν μια μοναδική καλοκαιρινή εμπειρία.