6 αυλές για ανοιξιάτικα ποτά και smirting

Αφού έχουμε ήδη υποδεχτεί επισήμως την άνοιξη και ο καιρός δείχνει σημάδια βελτίωσης, επιλέξαμε έξι μπαρίστικες αυλές για ανεβασμένες open air καταστάσεις που ευνοούν και τους καπνιστές.

6 αυλές για ανοιξιάτικα ποτά και smirting

Καθώς ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε κι επίσημα την άνοιξη, τα πρώτα ηλιόλουστα σημάδια έχουν ήδη φανεί, η θετική ενέργεια απλώνεται στην πόλη και οι αυλές μάς καλούν. Ειδικά φέτος που τα μπαρ ξεχειμώνιασαν με τα τραπεζάκια τους έξω –να ’ναι καλά οι σόμπες εξωτερικού χώρου– λόγω αντικαπνιστικού νόμου. Πιάνουμε πράσινο, λοιπόν, με έξι αυλές που προσφέρουν καλά κοκτέιλ σε ειδυλλιακό περιβάλλον.

Μια αυλή για locals στου Ψυρρή

6 αυλές για ανοιξιάτικα ποτά και smirting - εικόνα 1

Η ελληνική all day pub «Το Λοκάλι» άνοιξε το περασμένο καλοκαίρι, εκεί όπου παλιά βρισκόταν το θερινό Cine Ψυρρή και αργότερα το εστιατόριο «Κουζίνα». Στη μεγάλη του αυλή κάτω από τις ελιές, τις μουριές και τα πλατάνια έχει στηθεί ένα ωραίο σκηνικό, με πολλά φωτάκια να κρέμονται σε γιρλάντες, σόμπες για την απαραίτητη ζεστασιά, vintage καρέκλες σαν αυτές που βρίσκαμε στα παλιά θερινά σινεμά, μεγάλα τραπέζια και αναρριχώμενα φυτά στους τοίχους. Λειτουργεί όλη τη μέρα για καφέ με δικό τους blend, φαγητό με πειραγμένες μεσογειακές γεύσεις και κοκτέιλ με local πινελιές.

Από το Μαρόκο στα... Πετράλωνα

6 αυλές για ανοιξιάτικα ποτά και smirting - εικόνα 2

Το «Upupa Epops» έχει σήμα κατατεθέν την κουκλίστικη αυλή του, που χωράει ανάμεσα σε δύο εντυπωσιακά κτίρια του 1930. Η αισθητική του χώρου ισορροπεί ανάμεσα στο κλασικό και στις σύγχρονες διακοσμητικές πινελιές με επιρροές από το Μεξικό και το Μαρόκο. Ειδικά όσο ανοίγει ο καιρός το «Upupa» απλώνεται στον απέναντι πεζόδρομο, μεταφέροντας τη δράση του εκτός από την αυλή και στα τραπεζάκια έξω. Σε απόλυτη αρμονία με το χώρο είναι και τα κοκτέιλ με ιδιαίτερες, ευρηματικές κι εξωτικές μείξεις, που κάνουν focus στα φρέσκα υλικά.

Η μυστική αυλή της Κηφισίας

6 αυλές για ανοιξιάτικα ποτά και smirting - εικόνα 3

Μπορεί το «Hide & Seek» να σημαίνει «κρυφτό» στα αγγλικά, έχει γίνει όμως κοινός τόπος ότι η πανέμορφη αυλή του αποτελεί πραγματική όαση στα βόρεια προάστια. Μόλις λίγα μέτρα από την πολύβουη Κηφισίας, βρίσκεστε σε έναν φοβερό κήπο γεμάτο φοίνικες, κάκτους, καστανιές και ακακίες, ιδανικό για να απολαύσετε το φαγητό και το κοκτέιλ σας en plein air αλλά ζεστά, χάρη στο εξωτερικό τζάκι και στις σόμπες που βρίσκονται διάσπαρτες στο χώρο.

Λατινοαμερικάνικος αέρας στον Πειραιά

6 αυλές για ανοιξιάτικα ποτά και smirting - εικόνα 4

Περνώντας την πόρτα του «Che» στην Καραΐσκου, φεύγεις κατευθείαν για υπερατλαντικό ταξίδι. Η εντυπωσιακή τοιχογραφία της Φρίντα Κάλο στην αυλή, τα αυθεντικά φωτιστικά από το Περού, τα τροπικά φυτά, οι χαρούμενοι χρωματισμοί και οι κουβανέζικες μουσικές συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό έντονου εξωτισμού που σου ανεβάζει τη διάθεση. Σε λατινοαμερικάνικους ρυθμούς κινείται και η all day κουζίνα, με αυθεντικές γεύσεις κι εξωτικά υλικά, ενώ στην μπάρα τα σέικερ παίρνουν φωτιά με τροπικές μείξεις στις οποίες πρωταγωνιστούν το ρούμι, η αγαύη και η τεκίλα.

Η πολύχρωμη αυλή του Κεραμεικού

6 αυλές για ανοιξιάτικα ποτά και smirting - εικόνα 5

Το «Momix» στον Κεραμεικό φημίζεται για τα πρωτοποριακά βρώσιμα κοκτέιλ αλλά και για την πολύχρωμη αυλή που κρύβει στον πίσω χώρο του. Πρόκειται για μια μυστική, urban όαση με καταπράσινα δέντρα, ξύλινες κερκίδες και χρωματιστά μαξιλάρια, που δύσκολα περιμένεις να συναντήσεις στο κέντρο της πόλης. Πιάστε θέση για να ζήσετε μια τελείως δια­φορετική εμπειρία, αφού ορισμένα κοκτέιλ θα τα... φάτε στο ποτήρι ή θα χρειαστεί να τα ανακαλύψετε μέσα από σύννεφα καπνού, ενώ οι προσεγμένες επιλογές σε fingerfood ολοκληρώνουν την εικόνα.

Urban σκηνικό στο Μεταξουργείο

6 αυλές για ανοιξιάτικα ποτά και smirting - εικόνα 6

Το όνομά του στα σκωτικά γαελικά σημαίνει ελευθερία και πράγματι περιγράφει ακριβώς αυτό που θα νιώσετε μπαίνοντας στην αυλή του «Saorsa» στην Πλατεία Αυδή. Θα βολευτείτε στα άνετα τραπέζια δίπλα στις σόμπες, προστατευμένοι από τη φασαρία της πόλης, με φόντο κτίρια που έχουν κάτι από τη γοητεία της παλιάς Αθήνας. Θα πάτε από νωρίς το πρωί για τον καλό καφέ του και το βράδυ για ένα ποτήρι κρασί αλλά και για δροσερά κοκτέιλ με φρέσκα υλικά.

Περισσότερες πληροφορίες

Hide & Seek

Λεωφ. Κηφισίας 250-254, Χαλάνδρι
  • Εστιατόρια

Upupa Epops

Αλκμήνης 7, Κ. Πετράλωνα
  • Bars

Che

Καραΐσκου 151, Πειραιάς
  • Ethnic κουζίνες

Saorsa

Γιατράκου 2, Μεταξουργείο
  • Bars

Λοκάλι (Το)

Σαρρή 44, Ψυρρή
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.