Φύγαμε για bar-hopping στον ανερχόμενο Κορυδαλλό!

Βολτάραμε σε μία από τις πιο ανεξερεύνητες για τους πολλούς συνοικίες της πόλης, λίγο προτού ολοκληρωθούν τα έργα του μετρό, και ανακαλύψαμε ότι έχει αξιόλογες αφίξεις, όπως και παλιά «μυστικά» στέκια, τα οποία περιμένουν να τα ξετρυπώσετε.

Φύγαμε για bar-hopping στον ανερχόμενο Κορυδαλλό!


Ο Κορυδαλλός είχε πάντα τα δικά του στέκια και τις δικές του πιάτσες, διαμορφώνοντας έναν αυτοδύναμο μικρόκοσμο. Τα τελευταία χρόνια όμως κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει και το επίκεντρο δεν είναι άλλο από τον νέο σταθμό του μετρό, που αναμένεται να παραδοθεί στις αρχές του καλοκαιριού. Ενώ η Πλατεία Ελευθερίας θυμίζει αυτήν την εποχή εργοτάξιο, μετρώντας αντίστροφα για το σταθμό, η αγορά του Κορυδαλλού έχει ήδη αναπτυχθεί εντυπωσιακά, ενώ ενδιαφέροντα στέκια ξεπηδούν συνεχώς στις πιάτσες γύρω από τις κεντρικές πλατείες, με φρέσκα concepts, παρόμοια με αυτά που συναντά κάποιος σε μαγαζιά του Μεταξουργείου, του Ψυρρή ή των Πετραλώνων. Αν μάλιστα προχωρήσουν τα σχέδια για τη μεταστέγαση των φυλακών, μια νέα εποχή διαγράφεται για την περιοχή.

Εμείς τσεκάραμε παλιά και νέα στέκια, πήγαμε για Bloody Mary σε μια εξωτική αυλή, απολαύσαμε αφράτα pancakes σε ένα ντιζαϊνάτο all day bar, δοκιμάσαμε κοκτέιλ και σούσι σε ένα εντυπωσιακό νεοκλασικό, ακούσαμε ψαγμένες μουσικές σε ένα μπαρ με ρετρό σκηνικό και, τέλος, ήπιαμε το πρώτο μας κοκτέιλ με κάνναβη και σας παρουσιάζουμε τα πιο ιδιαίτερα στέκια που αξίζουν τη βόλτα στο ανερχόμενο προάστιο του Πειραιά.

Sushi και κοκτέιλ στο «Malt»

Φύγαμε για bar-hopping στον ανερχόμενο Κορυδαλλό! - εικόνα 1

Το ιστορικό νεοκλασικό της Πλατείας Ελευθερίας ανακαινίστηκε πλήρως από τον γνωστό αρχιτέκτονα Θανάση Κυρατσού και πλέον στεγάζει το «Malt fine dining & drinking» (Αγ. Γεωργίου 57, 2104954154), μία από τις πιο εντυπωσιακές αφίξεις στην περιοχή. Θα το παρατηρήσετε αμέσως από το μπλε ρουαγιάλ χρώμα και τα μαρμάρινα σκαλοπάτια που οδηγούν στην είσοδο. Η διακόσμηση στον εσωτερικό του χώρο παραπέμπει σε σπίτι εποχής με κλασικά έπιπλα, βελούδινους καναπέδες κι εντυπωσιακά φωτιστικά, ενώ στα highlights είναι η αυλή και η ταράτσα του, που λειτουργούν όλο το χρόνο. Μπορείτε να πάτε από το πρωί για καφέ και brunch, να δοκιμάσετε νόστιμα πιάτα από την κάρτα μεσογειακής κουζίνας, ενώ από το απόγευμα και μετά θα συνδυάσετε σούσι με καλοφτιαγμένα κοκτέιλ. Ο Χρήστος Καρβούνης βρίσκεται πίσω από την μπάρα κι έχει επιμεληθεί τη λίστα με 15 signature μείξεις και low alcohol προτάσεις, ενώ οι λάτρεις του malt whiskey έχουν να επιλέξουν από μια εντυπωσιακή συλλογή ετικετών.

Εξωτικό σκηνικό στη «Χαβάη»

Φύγαμε για bar-hopping στον ανερχόμενο Κορυδαλλό! - εικόνα 2

Σε έναν ήσυχο κορυδαλλιώτικο δρόμο πίσω από την Πλατεία Ελευθερίας θα βρείτε τη «Χαβάη», την πιο εναλλακτική γωνιά του Κορυδαλλού. Τα αδέρφια Αλέξης και Δημήτρης Κυριάκος δημιούργησαν έναν απολαυστικά ρετρό χώρο με εξωτικά στοιχεία αλλά και προσωπικότητα, που άνετα θα μπορούσε να βρίσκεται σε μία από τις hip γειτονιές του κέντρου. Η σάλα του με τις φλοράλ χαβανέζικες ταπετσαρίες, το μωσαϊκό, τις καρέκλες φορμάικας αλλά και τα κασετόφωνα και τις ρετρό τηλεοράσεις που κοσμούν τα ράφια του μοιάζει να τηλεμεταφέρθηκε από τα ’70s. Στη «Χαβάη» θα βρείτε κάθε λογής vintage αντικείμενα και τα περισσότερα από αυτά μπορείτε να τα αγοράσετε επιτόπου, μια και λειτουργεί ως showroom του καταστήματος Vintage for Sale. Ανοίγει από το πρωί για χαλαρό καφέ και μένει μέχρι αργά το βράδυ για δροσιστικά κοκτέιλ με εξωτικά φρούτα. Το δυνατό του σημείο, βέβαια, είναι η μουσική, που κυμαίνεται στο φάσμα της ροκ, garage, πανκ και dark wave, με γνωστούς DJs να εναλλάσσονται στα decks.

Ένας urban «Ελέφαντας»

Φύγαμε για bar-hopping στον ανερχόμενο Κορυδαλλό! - εικόνα 3

Ο «Ελέφαντας» είναι από τα πιο κεφάτα all day bars της περιοχής και διαθέτει έναν άσο στο μανίκι του. Μιλάμε, φυσικά, για την καταπράσινη αυλή με το λευκό χαλικάκι, τους φοίνικες και τα ζωηρά χρώματα, που λειτουργεί όλο το χρόνο. Όσο για τον εσωτερικό του χώρο με την industrial αισθητική, όλα τα αντικείμενα έχουν επιλεγεί με προσοχή, όπως τα ιδιαίτερα κάδρα, τα street art στοιχεία και οι ποπ χρωματισμοί. Άλλωστε, στον «Ελέφαντα» ακόμη και οι κούπες που θα πιείτε καφέ είναι custom-made και ζωγραφισμένες στο χέρι από την Τζένη Γερονταρά. Σερβίρει από το πρωί specialty coffee της εταιρείας Taf στην εξωτική αυλή του ή στα χρωματιστά τραπεζοκαθίσματα στο εσωτερικό του, τον οποίο μπορείτε να συνδυάσετε με γλυκά ημέρας, αραβικές πίτες και χειροποίητες πίτσες. Τα βράδια οι ρυθμοί ανεβαίνουν με funk, soul και reggae μουσικές από τους resident DJs και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην μπάρα και στα δροσερά κοκτέιλ με τα homemade υλικά.

Κοκτέιλ με κάνναβη στο «Butler’s Cup»

Φύγαμε για bar-hopping στον ανερχόμενο Κορυδαλλό! - εικόνα 4

Από τη μουσική μέχρι τη διακόσμηση το «Butler’s Cup» εκπέμπει ξεκάθαρα σε ροκ συχνότητες και όχι τυχαία, αφού είναι δημιούργημα μιας παρέας αμετανόητων ροκάδων από το χώρο του ραδιοφώνου. Το στιλ αμερικανικού Νότου στη δια­κόσμηση και η έντονη παρουσία του ξύλου δίνουν αμέσως την εικόνα ενός καθαρόαιμου ροκ μπαρ με προσωπικότητα. Αυτό, βέβαια, που το κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι, πριν από 6 χρόνια που πρωτοάνοιξε, έφερε την κουλτούρα των κοκτέιλ στον Κορυδαλλό. Επιπλέον, ο Χρήστος Παρασκευόπουλος, ένας από τους ιδιοκτήτες και bartender του, έφτιαξε το πρώτο κοκτέιλ με φαρμακευτική κάνναβη στην Ελλάδα. Η συνταγή του μάλιστα για την Butler’s Margarita, με τεκίλα αρωματισμένη με κάνναβη, σπιτική μαρμελάδα φραγκόσυκο και σιρόπι από τσάι κάνναβης, του εξασφάλισε μια θέση στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού World Class το 2016. Εκτός από τη Margarita που παραμένει στα bestsellers, πρέπει να δοκιμάσετε και το Stoner’s Drink, ένα εναλλακτικό Negroni με τσίπουρο αρωματισμένο με κάνναβη, παλαιωμένο βερμούτ και bitters κάρδαμου.

Βrunch και aperitivo στο «Wish»

Φύγαμε για bar-hopping στον ανερχόμενο Κορυδαλλό! - εικόνα 5

Το «Wish Urban Philosophy» είναι ένα από τα νέα στέκια της πολυσύχναστης πλατείας, το οποίο δημιουργήθηκε με πολλή αγάπη και μεράκι από έμπειρους επαγγελματίες του χώρου. Μπαίνοντας, αντιλαμβάνεσαι αμέσως την ιδιαίτερη προσοχή που έχει δοθεί στη διακόσμηση με τη μίνιμαλ αισθητική, τα γήινα χρώματα και τα εντυπωσιακά φωτιστικά, που διαμορφώνουν μια cosy ατμόσφαιρα για all day χαλάρωση. Η ίδια προσοχή έχει δοθεί και στο μενού της comfort κουζίνας, το οποίο έχει επιμεληθεί ο Μηνάς Πάτσης με την ομάδα του και περιέχει προτάσεις για όλη την ημέρα, από πιάτα brunch κατεύθυνσης με αβγά σε διάφορες υφές και αφράτα αλμυρά και γλυκά pancakes μέχρι χορταστικά fajitas, μπέργκερ και ζυμαρικά. Όσο για τα κοκτέιλ, ο Μιχάλης Σιελής έχει δημιουργήσει μια λίστα με δροσερά aperitivi για όλες τις ώρες και μια δεύτερη λίστα με signature μείξεις, όπως το Frida Kahlo με τη λευκή και την κίτρινη τεκίλα, το τζίντζερ και το εξωτικό yuzu.

Περισσότερες πληροφορίες

Χαβάη

Ξενοφώντος 49, Κορυδαλλός
  • Bars

Ελέφαντας

Δημητρακοπούλου 15, Κορυδαλλός
  • Bars

Butler’s Cup

Δημήτρη Διαμαντίδη 6, Κορυδαλλός
  • Bars

Wish Urban Philosophy

Πλ. Ελευθερίας 6, Κορυδαλλός
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.