Έλληνας ο παγκόσμιος νικητής του «Nikka Perfect serve»

Το Δεκέμβριο πραγματοποιήθηκε στη Μελβούρνη ο παγκόσμιος τελικός του πιο πρωτότυπου και συναρπαστικού διαγωνισμού bartending με μεγάλο έπαθλο ένα ταξίδι στη γενέτειρα του «Nikka».

Έλληνας ο παγκόσμιος νικητής του «Nikka Perfect serve»

Το Δεκέμβριο πραγματοποιήθηκε στη Μελβούρνη ο παγκόσμιος τελικός του πιο πρωτότυπου και συναρπαστικού διαγωνισμού bartending, του «Nikka Perfect serve». Τα διάσημα ιαπωνικά spirits με την υπογραφή του οίκου «Nikka» προκάλεσαν τη δημιουργικότητα των bartenders της Ευρώπης και της Αμερικής, ενώ μετά την ολοκλήρωση των εθνικών τελικών δόθηκε το ραντεβού για τον παγκόσμιο τελικό.

Στον διαγωνισμό του «Nikka Perfect serve» νικητής ήταν ο δικός μας Αστέρης Ψαρράς από το «Bohéme bar». Ο Αστέρης ξεχώρισε ανάμεσα σε δώδεκα ταλαντούχους bartenders από την Ευρώπη και την Αμερική και κατάφερε επάξια να σκαρφαλώσει στην πρώτη θέση. Ο φετινός διαγωνισμός ήταν πιο απαιτητικός, με ανεβασμένο τον πήχη δυσκολίας. Στην πρώτη φάση, οι κριτές (Emiko Kaji από το Nikka Whisky, Erik Lorincz από το bar «Kwant London» και Regerio Igarashi Vaz από το «Bar Trench», Τόκιο) ζήτησαν από τους διαγωνιζόμενους να αναδημιουργήσουν ένα «Vesper Martini», με έμπνευση το Nikka Coffey gin και τη Nikka Coffey vodka.

Έλληνας ο παγκόσμιος νικητής του «Nikka Perfect serve» - εικόνα 1

O Aστέρης πέρασε την πρώτη δοκιμασία με άριστα, δημιουργώντας ένα ποτό πλούσιο και πληθωρικό, όπως είναι και τα δυο spirits του οίκου Nikka. Ο επόμενος γύρος ήταν ο πιο δύσκολος μεν, αλλά περισσότερο γνώριμος στους συμμετέχοντες. Αυτή τη φορά, οι κριτές υποκρινόμενοι τους επισκέπτες-καταναλωτές έδιναν παραγγελία σε κάθε υποψήφιο δυο cocktails και ζητούσαν ένα ιδανικό straight σερβίρισμα για τη Nikka Coffey Vodka. Τα δυο cocktails εννοείται ότι ήταν διαφορετικά και κάθε φορά είχαν να κάνουν με την επιθυμία των κριτών. Από τον Αστέρη παρήγγειλαν ένα παλαιωμένο γλυκόξινο cocktail και του έδωσαν πάτημα για να φτιάξει στη στιγμή ένα εξαιρετικό «Nikka Coffey gin Negroni» και να κλέψει τις εντυπώσεις.

Στη δεύτερη θέση ήρθε η Jena Ellenwood από τη Νέα Υόρκη. Μαζί με τον Αστέρη έχουν κερδίσει από ένα εισιτήριο για την Ιαπωνία, για να επισκεφτούν τα αποστακτήρια Nikka Yoichi και Miyagikyo και να μυηθούν στην ιαπωνική τέχνη απόσταξης και παραγωγής spirit.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Στο "Λοκάλι" για λίγο ακόμη καλοκαίρι

Επέκταση θερινής και γευστικής ραστώνης σε αυλή και ταράτσα, στου Ψυρρή.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/09/2022

Ο Γιώργος Φακίνος resident DJ στο LouLou Is Present

Για ένα Σάββατο του μήνα θα μοιράζεται τα decks με τους καλύτερους local και διεθνείς DJs.

Μα πού πήγε η σαμπάνια;

Τελειώνει όντως η σαμπάνια από την αγορά; Μην αγχώνεσαι, ο εκλεκτός αφρώδης οίνος θα παραμείνει στον αφρό των οινικών εξελίξεων.

'Athens Wine & Art Festival': Tο μεγαλύτερο φεστιβάλ κρασιού και τέχνης στην Ελλάδα επιστρέφει

Στις 8 και 9 Οκτωβρίου, στο χώρο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.

Το "Angelo et Manolo" αγαπά το κρασί και τους ανθρώπους

Όταν ο Εμμανουήλ Καραλής δεν πετά στους αιθέρες, σερβίρει φίνα κρασιά στην Μητροπόλεως, μαζί με τον γιο της Φωτεινής Παντζιά του "By The Glass".

Ο Giorgio Bargiani για μία ξεχωριστή βραδιά στο "The Clumsies"

Ο head bartender του καλύτερου μπαρ του πλανήτη σερβίρει απόψε αλησμόνητα Negroni στην Πραξιτέλους.

Το λαμπερό yacht party της GREY GOOSE premium vodka στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Αφού ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα, το σκάφος της GREY GOOSE κατέληξε στο ISLAND Athens Riviera, όπου με ένα ανεπανάληπτο party στον απόηχο του καλοκαιριού, έριξε για φέτος άγκυρα.