5 spots για να δείτε και να πιείτε την μπίρα αλλιώς

Ψάξαμε και βρήκαμε τα πιο ενημερωμένα beer spots της πόλης. Δεν είναι κλασικές μπιραρίες αλλά εξειδικευμένες κάβες, με μεγάλη ποικιλία σε ετικέτες από εγχώριες και ξένες μικροζυθοποιίες τις οποίες μπορείς να δοκιμάσεις επιτόπου.

5 spots για να δείτε και να πιείτε την μπίρα αλλιώς

Μπορεί το κίνημα της μικρής, ποιοτικής παραγωγής μπίρας με έμφαση στην ποικιλία και την τυπικότητα της περιοχής να έφτασε στη χώρα μας με κάποια καθυστέρηση, σήμερα όμως μπορούμε πια να αναφερόμαστε σε πολλά, αξιόλογα παραδείγματα τοπικών μικροζυθοποιιών. Παράλληλα με την άνθηση της μικροζυθοποιίας, παρατηρούμε την εμφάνιση κι ενός νέου είδους εξειδικευμένων χώρων που ξεφεύγει από τη συνθήκη της κλασικής μπιραρίας. Τα τελευταία χρόνια ξεπηδούν στην πόλη όλο και περισσότερα bottle shop-bars, τα οποία στην ουσία είναι εξειδικευμένες κάβες με μεγάλη ποικιλία ετικετών από εγχώριες και ξένες μικροζυθοποιίες, τις οποίες μπορείς να αγοράσεις για το σπίτι ή να τις καταναλώσεις επιτόπου στους ειδικά δια­μορφωμένους χώρους τους.

Ανακαλύψτε τον θαυμαστό κόσμο της craft μπίρας στα 5 πιο ενημερωμένα και πρωτότυπα beer spots της πόλης που ακολουθούν.

#1 Μπίρα στα όρθια στην Αγία Παρασκευή

5 spots για να δείτε και να πιείτε την μπίρα αλλιώς - εικόνα 1

Πίσω από τον ξύλινο πάγκο της κάβας του «Sorry Mom» τα ράφια είναι γεμάτα ιδιαίτερες μπίρες από εγχώριες μικροζυθοποιίες αλλά και δυσεύρετες ετικέτες από το εξωτερικό, ενώ διαθέτει και μια σημαντική ποικιλία premium αποσταγμάτων. Από τις εκατοντάδες ετικέτες μπίρας που φιλοξενεί, οι 250 προσφέρονται στη σωστή θερμοκρασία, τοποθετημένες εντός ψυγείου, παγωμένες κι έτοιμες προς κατανάλωση, ενώ τουλάχιστον 45 από αυτές είναι ελληνικές. Μπορείτε να τις πάρετε στο σπίτι ή να τις καταναλώσετε επιτόπου, στον εξωτερικό χώρο του μαγαζιού.

#2 Αρώματα καφέ και λυκίσκου στα Πατήσια

5 spots για να δείτε και να πιείτε την μπίρα αλλιώς - εικόνα 2

Το «Beans & Hops» είναι η φρέσκια άφιξη στα Άνω Πατήσια κι εξειδικεύεται στις εκλεκτές ποικιλίες καφέ και στις craft μπίρες. Στον μίνιμαλ χώρο του θα βρείτε μια μπάρα αφιερωμένη αποκλειστικά στην προετοιμασία του καφέ και μια δεύτερη προορισμένη να σερβίρει παγωμένη μπίρα, ενώ η άνετη αυλή του είναι ιδανική για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού. Διαθέτει 25 ετικέτες μπίρας από ελληνικές και ξένες μικροζυθοποιίες και πέντε βαρέλια από τα οποία τα τρία σερβίρουν μόνιμα εγχώριες μπίρες, ενώ τα άλλα δύο φιλοξενούν guest ετικέτες από το εξωτερικό. Όσο για τη μουσική του, κυμαίνεται από rock ’n’ roll μέχρι ska/punk.

#3 Ιστορίες για ζύθους στο Μοναστηράκι

5 spots για να δείτε και να πιείτε την μπίρα αλλιώς - εικόνα 3

Το «Tales of Ales» στον ανανεωμένο πεζόδρομο της Μιλτιάδου έχει πολλές ιστορίες να διηγηθεί, όσες και οι 160 ετικέτες από ελληνικές και ξένες μικροζυθοποιίες που φιλοξενεί στα ράφια και τα ψυγεία του. Το ζυθοπωλείο-μπαρ έχει αδυναμία στις craft μπίρες, ενώ διαθέτει περί τις 40 εγχώριες ετικέτες, ορισμένες εξαιρετικά σπάνιες από το εξωτερικό, 5 taps που φιλοξενούν διαφορετικές μπίρες κάθε εβδομάδα και μερικές premium ετικέτες ουίσκι. Μπορείτε να πάρετε τις μπίρες στο σπίτι ή να τις απολαύσετε στον άκαπνο χώρο του με τη συνοδεία πλατό εκλεκτών τυριών και αλλαντικών από εγχώριους μικρούς παραγωγούς.

#4 Βόλτα στο δρόμο του ζύθου

5 spots για να δείτε και να πιείτε την μπίρα αλλιώς - εικόνα 4

Η «Brew Str.», η μικρή γουστόζικη κάβα που βρίσκεται στα όρια της Πλάκας, είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στις μπίρες εγχώριων και ξένων μικροζυθοποιών. Στα ράφια και τα ψυγεία της φιλοξενούνται 200 πολύχρωμες ετικέτες craft μπίρας, από τις οποίες τουλάχιστον οι 80 προέρχονται από ελληνικές μικροζυθοποιίες και ντόπιους gypsy brewers, ενώ οι υπόλοιπες από επιλεγμένα μικροζυθοποιεία της Αγγλίας, της Δανίας, της Γερμανίας, της Σουηδίας, του Βελγίου και της Αμερικής. Έχετε την επιλογή να καταναλώσετε επιτόπου και στην κατάλληλη θερμοκρασία τις μπίρες που θα επιλέξετε στον ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο με τις ξύλινες μπάρες και τα σκαμπό ή να τις πάρετε μαζί σας στη βόλτα σας στο Ιστορικό Κέντρο.

#5 Από την παραγωγή... στην κατανάλωση

5 spots για να δείτε και να πιείτε την μπίρα αλλιώς - εικόνα 5

Οι τρεις νομάδες μικροζυθοποιοί που αποτελούν τη δημιουργική ομάδα πίσω από την craft ετικέτα Strange Brew εγκαταστάθηκαν στο Κουκάκι για να προσφέρουν τις ιδιαίτερες μπίρες τους από την παραγωγή στην κατανάλωση και για να μας συστήσουν αξιόλογες ετικέτες εγχώριων και ξένων μικροζυθοποιών. Στο «Strange Brew Taproom & Bottleshop» θα βρείτε 10 taps και 30 ετικέτες σε μπουκάλια και κουτάκια, όπου πρωταγωνιστούν οι ελληνικές craft μπίρες. Στα 3 taps βρίσκονται μόνιμα οι ετικέτες της Strange Brew, ενώ στα υπόλοιπα 7 φιλοξενούνται διαφορετικές μπίρες κάθε εβδομάδα. Επιπλέον, στον δραστήριο χώρο τους φιλοξενούνται εικαστικές εκθέσεις, live μουσικές και ιδιαίτερες γευσιγνωσίες.

Περισσότερες πληροφορίες

Tales of Ales

Μιλτιάδου 19, κέντρο
  • Bars

Beans & Hops

Λεωφ. Ηρακλείου 43, Άνω Πατήσια
  • Bars

Sorry Mom

Ελβετίας 21, Αγία Παρασκευή
  • Bars

Strange Brew Taproom & Bottleshop

Φαλήρου 86, Κουκάκι
  • Bars

Brew Str.

Νίκης 50 Α, κέντρο
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.

'Paradiso': Sustainability σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου

Το εμβληματικό σποτ της Βαρκελώνης βλέπει σε μια πιο βιώσιμη μπάρα μέσω (και) του Paradiso Sustainability Summit.

Ο DJ Ravin για ένα τελευταίο ανοιξιάτικο session στο "Athenee"

Ο διάσημος DJ από το Παρίσι αναμένεται να μάς ταξιδέψει ξανά με τις μουσικές του επιλογές στα κορυφαία μπαρ για τα οποία η πόλη φημίζεται.