Βρήκαμε τα μπαρ με έντονα flirty vibes

Τρυπώσαμε σε στενά και στοές, γυρίσαμε τις ιστορικές γειτονιές της Αθήνας και ανακαλύψαμε πού φλερτάρουν οι singles της πόλης. Επιλέξαμε και σας σερβίρουμε 5 μπαρ όπου θα περάσετε καλά και από όπου μπορεί να μη φύγετε μόνοι...

Βρήκαμε τα μπαρ με έντονα flirty vibes

Την ώρα που αρκετά high volume μπαρ της πόλης είναι η ιδανική επιλογή για ρομαντικά ραντεβού, υπάρχουν και ορισμένα μέρη, ζεστά και αυθεντικά, χωμένα σε στενά, στοές και ημιυπόγεια, που αποτελούν την πρώτη επιλογή για τους singles αυτής της πόλης. Έτσι κι εμείς αναζητήσαμε εκείνα τα μπαρ που έχουν πετύχει τη μυστική συνταγή και θεωρούνται τα πιο flirty στέκια της πόλης. Αν και τα ερωτικά vibes δημιουργούνται αποκλειστικά από τους θαμώνες τους, φαίνεται πως η μεγάλη μπάρα σε συνδυασμό με το μικρό χώρο, ο χαμηλός φωτισμός, η χαλαρή ατμόσφαιρα και η μουσική στα κατάλληλα ντεσιμπέλ είναι κάποια από τα συστατικά που βοηθούν στο να έρθουν όλοι πιο κοντά. Γι’αυτό φτιάξαμε μια λίστα με 5 μπαρ όπου θα περάσετε καλά και μόνοι, και –πού ξέρετε;– μπορεί να μην είστε για πολύ έτσι…

Ένας «αδελφοκτόνος» με στιλ κι ευαισθησίες

Βρήκαμε τα μπαρ με έντονα flirty vibes - εικόνα 1

Ο διάκοσμος του «Κάιν» μοιάζει έντονα επιβλητικός με την πρώτη ματιά –αυτή η τεράστια τοιχογραφία της βιβλικής αδελφοκτονίας είναι υπεύθυνη γι’ αυτό–, όταν όμως η ματιά σου συναντήσει τα αρ ντεκό φωτιστικά και τα χαριτωμένα φλαμίνγκο στον απέναντι τοίχο, αμέσως αλλάζει η διάθεση. Νιώθεις την οικειότητα που σου δίνει ένα μπαρ γειτονιάς, ακόμη και τα βράδια που στριμώχνεσαι ανάμεσα στο πιστό fan base του. Ας μην ξεχνάμε ότι στα μόλις τρία χρόνια λειτουργίας του πολλοί έρωτες έχουν γεννηθεί μπροστά στη μαρμάρινη μπάρα του.

Άνοιξε την πόρτα του... παραδείσου

Βρήκαμε τα μπαρ με έντονα flirty vibes - εικόνα 2

Το «Cantina Social» παραμένει εδώ και 13 χρόνια το απόλυτο place to be για socializing. Το πρωί είναι καφενείο, όπου οι κάτοικοι της περιοχής πίνουν ελληνικό καφέ, το βράδυ όμως αλλάζει εντελώς, όπως και οι (νυχτερινοί) θαμώνες του. Κυρίως νεότερες ηλικίες ανοίγουν τη συρόμενη πόρτα, η οποία οδηγεί στο industrial αίθριο όπου βρίσκεται η μικροσκοπική «κοινωνική καντίνα». Τα λιγοστά τετραγωνικά, ο χαμηλός φωτισμός, τα ανεβαστικά vibes, αλλά κυρίως οι φευγάτοι DJs σού φτιάχνουν το κέφι και σε φέρνουν πιο κοντά στη μεταμεσονύχτια κοινωνικότητα.

Ο έρωτας βγήκε από τα... Εξάρχεια

Βρήκαμε τα μπαρ με έντονα flirty vibes - εικόνα 3

Το «Ποδήλατο» είναι σταθερή αξία τόσο για το πρώτο όσο και για το τελευταίο ποτό σου στα Εξάρχεια. Το ημιυπόγειο της Θεμιστοκλέους με τη μεγάλη κι επιτυχημένη νυχτερινή διαδρομή ξεχωρίζει, καθώς έχει πετύχει να είναι ταυτόχρονα couples και singles friendly. Το έχει καταφέρει λόγω της ιδιαίτερης διαρρύθμισής του, που απομονώνει τα τραπέζια στον κυρίως χώρο και στο πατάρι του από την πολύ ζωντανή μακρόστενη μπάρα του. Έτσι την ώρα που κάποιοι κάθονται... αμέριμνοι και πίνουν το ποτό τους στην μπάρα τα flirty vibes πιάνουν κόκκινο.

Τα lonely boys & girls της Βουλής

Βρήκαμε τα μπαρ με έντονα flirty vibes - εικόνα 4

Δεν είναι μυστικό ότι το «7 Jokers» αποτελεί –από όταν άνοιξε τις πόρτες του το 2006– σταθερή αξία για τους ξενύχτηδες της πόλης, αλλά ούτε και το ότι μεγάλοι έρωτες έχουν γεννηθεί στο ζεστό του χώρο. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο ότι πολλά lonely girls & boys προτιμούν το μαγαζί της οδού Βουλής, όπου κάθε βράδυ (ακόμη και τις καθημερινές) γεμίζει με κόσμο, διατηρώντας πάντα μια έξτρα φιλική ατμόσφαιρα που λειτουργεί ευεργετικά ποικιλοτρόπως.

Να παίζει το τρανζίστορ

Βρήκαμε τα μπαρ με έντονα flirty vibes - εικόνα 5

Από την πρώτη στιγμή που άνοιξε τις πόρτες του πριν από 9 χρόνια το «Τρανζίστορ» έγινε το απόλυτο hit για τους singles –και όχι μόνο– της πόλης. Οι ζωηρές μουσικές, το νεανικό κοινό και η ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρά του προσφέρονται για γνωριμίες. Μπορεί το πρωί να σερβίρει χαλαρά καφέδες κι ελαφριά γεύματα, τόσο μέσα στο μακρόστενο εσωτερικό χώρο του όσο και στο δρομάκι της Πρωτογενούς, το βράδυ όμως μεταμορφώνεται σε ένα στριμωγμένο ορθάδικο, όπου η ανεβασμένη διάθεση είναι δεδομένη.


Περισσότερες πληροφορίες

7 Jokers (The)

Βουλής 7, κέντρο
  • Bars

Τρανζίστορ

Πρωτογένους 10, Ψυρρή
  • Bars

Κάιν

Αναπαύσεως 22 και Τιμολέoντος 1, Μετς
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.