Η συμμορία των δώδεκα του World Class

Οι ημιτελικοί του κορυφαίου διαγωνισμού bartending ολοκληρώθηκαν αναδεικνύοντας την ταλαντούχα δωδεκάδα του ελληνικού τελικού.

Η συμμορία των δώδεκα του World Class

Οι ημιτελικοί του κορυφαίου διαγωνισμού bartending ολοκληρώθηκαν αναδεικνύοντας την ταλαντούχα δωδεκάδα του ελληνικού τελικού.

Η συμμορία των δώδεκα του World Class - εικόνα 1

Το μεξικάνικο Coyoacan στην Αθήνα και το ατμοσφαιρικό Speakeasy στη Θεσσαλονίκη γέμισαν για δυο μέρες με ταλαντούχους bartenders από όλη την Ελλάδα. Όλοι έφτασαν στα δυο bar για να διεκδικήσουν μια θέση στην χρυσή δωδεκάδα του World Class 2018. O ανταγωνισμός μεταξύ τους ήταν συναρπαστικός.
Είδαμε στα shaker να προστίθενται πρωτότυπα υλικά και να ανακατεύονται με premium spirits. Οι δοκιμασίες, όπως έχουμε συνηθίσει στο World Class, ήταν ιδιαίτερα απαιτητικές και αντλούσαν έμπνευση από τις τελευταίες τάσεις της bartending σκηνής.

Η συμμορία των δώδεκα του World Class - εικόνα 2

Η πρώτη δοκιμασία The Resourceful Bartender προέβλεπε την υιοθέτηση οικολογικών πρακτικών διαχείρισης των πόρων ενός bar, ενώ η δεύτερη δοκιμασία Heat of the Moment την αξιοποίηση τεχνικών από τον κόσμο της γαστρονομίας.
Oι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες ανταποκρίθηκαν δημιουργικά και ευρηματικά στις δοκιμασίες δυσκολεύοντας τους έμπειρους κριτές: τη Monica Berg, World Class Norway Winner 2013 και Co-Founder of (P)our Symposium και τον Jamie Jones, World Class UK Winner 2017.

Η συμμορία των δώδεκα του World Class - εικόνα 3

Τελικά το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό πήραν από την Αθήνα: η Δήμητρα Αντωνακοπούλου, ο Steve Ajulo (Odori Vermuteria Di Atene) και η Μυρσίνη Σπανέλη (Blends mix and match, Γλυφάδα) και από την υπόλοιπη Ελλάδα οι Παναγιώτης Αγγέλου (Rattan Cuizine & Cocktail Ρόδος), Γιάννης Βαβαδάκης (Bajamar Cocktail bar, Άγιος Νικόλαος), Νίκος Γινάργυρος (Porto Vecchio, Παξοί), Donne Δελιόπουλος (Barbarum, Λάρισα), Ηλίας Κωνσταντινίδης (Paraty& Loft, Θεσσαλονίκη), Δημήτρης Παλάσης (Azzouro café, Βόλος), Βαγγέλης Πενίκης (The Blue Cup, Θεσσαλονίκη), Αχιλλέας Πλακίδας (Γορίλας, Θεσσαλονίκη) και Ελευθερία Φλοροσιώτη (Rivera, Βόλος). Αναπληρωματικοί φιναλίστ είναι οι: Χαράλαμπος Αμαξόπουλος (Mimosa, Γιαννιτσά) και Γεωργία Γεωργακοπούλου (The Clumsies, Αθήνα).

Η συμμορία των δώδεκα του World Class - εικόνα 4

Δεν είναι καθόλου έκπληξη ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των φιναλίστ είναι από μπαρ της περιφέρειας. Τα bar της επαρχίας βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο και διαχειρίζονται εξαιρετικά τις νέες τάσεις και τεχνικές. Μια άλλη παρατήρηση είναι ότι στην ομάδα των δώδεκα για πρώτη φορά έχουμε τόσο έντονο γυναικείο άρωμα.
Μένουμε συντονισμένοι για τη συνέχεια. Θα τους δούμε όλους να χτυπάνε τα shaker για να αποκτήσουν τον κορυφαίο τίτλο του World Class Bartender of the Year 2018 τη Δευτέρα 11 Ιουνίου.

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Το 'El Mío Abnormal' δεν είναι το μπαρ που έχεις συνηθίσει

Ακόμη ένα μαγαζί-διαμαντάκι της ελληνικής επαρχίας: Σερβίρει με μοναδικό στυλ στον Βόλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
26/11/2025

To Athens Rum & Whisky Festival επιστρέφει στο 'Amalias 36'

Για δύο ημέρες, οι τρεις όροφοι του υπέροχου νεοκλασικού γεμίζουν αρώματα, γεύσεις και εμπειρίες.

Το δίλημμα του Σαββάτου: 3 πάρτι για κάθε λάτρη της ηλεκτρονικής μουσικής

Συγκεντρώσαμε τα clubbing events που κάνουν την επιλογή για την έξοδο του Σαββάτου δύσκολη αλλά και συναρπαστική.

Ο Funk Tribu έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ένας από τους πιο συναρπαστικούς καλλιτέχνες της παγκόσμιας ηλεκτρονικής σκηνής στο "Oddity".

'Nouvelle Vague': Πώς ένα μπαρ από τα Τίρανα βρέθηκε στα 50 καλύτερα του πλανήτη

Μια κουβέντα με τον Σοφοκλή Κάλι για τον άθλο του Nouvelle Vague, που από την αλβανική πρωτεύουσα έφτασε να φιγουράρει πια στα λαμπερότερα σημεία του ευ πίνειν σύμπαντος.

15 χρόνια Athens Bar Show: Τι ξεχωρίσαμε στην μεγάλη γιορτή των spirits;

Από το Μεξικό και την Patrón μέχρι το γαλλικό St- Germain και το ιρλανδέζικο ουίσκι Teeling, ανακαλύψτε τις γεύσεις και τα brands που έκλεψαν τις εντυπώσεις.

Το καλύτερο μπαρ του πλανήτη αποκτά μικρό αδερφό

To νόστιμο ιταλικό ταξίδι του Lorenzo Antinori στην Ασία συνεχίζεται στη Σαγκάη.