9 Βήτα

Αυτό το όμορφο και ζεστό μπαρ του Χαλανδρίου, κάθε χρόνο είναι και καλύτερο.

9 Βήτα

Αυτό το όμορφο και ζεστό μπαρ του Χαλανδρίου, κάθε χρόνο είναι και καλύτερο. Εξελίσσεται σε όλα τα επίπεδα και ιδιαίτερα στους τομείς που μας ενδιαφέρουν, στα spirits και στα cocktails. Στην ενότητα των cocktails, η καινούρια λίστα έκανε ντεμπούτο πριν από λίγον καιρό και αξίζει αναγνώσεις και δοκιμές. Ο Κωνσταντίνος Βασιλακόπουλος έχει κάνει μια πολύ ενδιαφέρουσα και μελετημένη δουλειά, φλερτάροντας με τα βασικά αλκοόλ. Στα συν, είναι ότι χρησιμοποιούν εξαιρετικές δικές τους homemade παρασκευές με πιο σημαντική αυτή του βερμούτ. Από τις μείξεις που ξεχωρίσαμε είναι το Burried Tresure, μια έκρηξη βοτάνων και λουλουδιών σε λεμονάτο φόντο. Πολύ εντυπωσιακό, επίσης, είναι το Naked Eve, με πρωτότυπες νότες βαλσάμικου αγκαλιασμένες από κόκκινα φρούτα και σοκολάτα. Ένα ακόμα must taste είναι το Aztec spirit, με καφέ, ο οποίος ενσωματώνεται εξαιρετικά στο αλκοόλ και βγάζει μια αναπάντεχη φρεσκάδα. Αξίζει να το απολαύσετε αργά, έχει και πολύ καλή υφή. Όπως διαπιστώνετε, τα cocktails έχουν πολύ ιντριγκαδόρικα ονόματα, που ο Κωνσταντίνος έχει εμπνευστεί από αγαπημένες ταινίες, βιβλία και τραγούδια. Σε ότι αφορά τα spirtis, πρέπει να ζητήσετε οπωσδήποτε να δοκιμάσετε τα παντρέματα που γίνονται ανάμεσα σε ποτά και πιάτα. Υπάρχουν τέσσερις ξεχωριστές προτάσεις. Στην πρώτη περίπτωση, το στιβαρό ουίσκι συνοδεύεται από κατσικίσιο τυρί με κρούστα ξηρών καρπών (φιστίκι, αμύγδαλο) και μαρμελάδα από ντοματάκι Σαντορίνης. Η οξύτητα και η αλμύρα του πιάτου κάνει τέλεια σύνδεση με τις καπνιστές νότες του ποτού και το σύνολο γίνεται πιο σύνθετο, αυξάνοντας την αρωματική και γευστική διάρκεια. Ακολουθεί ένα εκρηκτικό ουίσκι με αρώματα αποξηραμένων φρούτων, βλέπε σύκο μαζί με μανούρι τυλιγμένο με Jamon και shrub βαλσάμικο αρωματισμένο με σύκο. Δοκιμάζεις μια μπουκιά και μετά μια γουλιά και το συναίσθημα δεν περιγράφεται. Το ένα συνεχίζει το άλλο, καθώς προκαλούνται εκρήξεις στον ουρανίσκο. Σειρά έχει το ρούμι, με το Appleton 12, ένα εξωτικό και σπάνιο spirit με συναρπαστικές νότες ανανά και τυριού. Πολύ επιτυχημένα, δίπλα του στέκεται μια χειροποίητη τραγανή πίτα με σπιτική μους παρμεζάνας, σος ανανά και φρέσκο ανανά. Η υφή της μους είναι εκπληκτική και γίνεται ένα με το βελούδινο ρούμι. Τα δυο ταίρια παίζουν στις ίδιες εντάσεις και δημιουργούν ένα umami αποτέλεσμα. Φτάσαμε στο φινάλε με ένα εκ πρώτης όψης αναπάντεχο δίδυμο. Το Mezcal με μους φράουλας, ξύσμα lime και σοκολάτα. Τελικά, οι πολύ δυνατοί παρτενέρ φράουλα-σοκολάτα και οι καπνιστές νότες του mezcal, έβγαλαν μια μαγική ισορροπία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.