Το «The Clumsies» άνοιξε στην Πραξιτέλους

Ένα νέο, μεγάλο και εντυπωσιακό all day bar εγκαταστάθηκε στο κέντρο της πόλης στην εκπνοή της σεζόν.  

Το «The Clumsies» άνοιξε στην Πραξιτέλους

Ένα νέο, μεγάλο και εντυπωσιακό all day bar εγκαταστάθηκε στο κέντρο της πόλης στην εκπνοή της σεζόν.

Το «The Clumsies» άνοιξε στην Πραξιτέλους - εικόνα 1

Το καινούργιο café και bar που άνοιξε στο νούμερο 30 της οδού Πραξιτέλους δεν έχει ταμπέλα η οποία να αναγράφει το όνομά του. Έχει μόνο ένα κουδουνάκι στην είσοδο. Δεν χρειάζεται όμως να το χτυπήσεις για να μπεις μέσα. Η πόρτα του είναι πάντα ανοιχτή. Το «The Clumsies» δεν είναι bar τύπου speakeasy. Ούτε και αδέξιο είναι, όπως αυτοσαρκαστικά υπονοεί το όνομά του. Πρόκειται για το νέο εγχείρημα της ομάδας του επιτυχημένου χαλανδριώτικου bar «Theory» σε συνεργασία με τους διακεκριμένους bartenders Νίκο Μπάκουλη και Βασίλη Κυρίτση οι οποίοι μέχρι πρόσφατα δούλευαν πίσω από τη μπάρα του «The Gin Joint». Στον χώρο του πρώην μαγέρικου «Δωρίς» δημιούργησαν ένα πολυεπίπεδο all day bar το οποίο μοιάζει σα να βγήκε από τις σελίδες ενός portfolio αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων.

Το «The Clumsies» άνοιξε στην Πραξιτέλους - εικόνα 2

Τo interior design υπογράφει η ομάδα Νine Design η οποία έχει επιμεληθεί μερικά από τα πιο εντυπωσιακά μαγαζιά της πόλης όπως τα «Big Spoon», «The Dalliance House» και, ασφαλώς, το «Theory». Συνδυάζοντας πολλά και διαφορετικά στοιχεία, όπως το ξύλο, η πέτρα, το μέταλλο και το μπετό συνέθεσαν έναν καλαίσθητο spot καθημερινής χρήσης, το οποίο χωρίζεται σε τέσσερις διακριτούς χώρους: το bar στο οποίο κυριαρχεί το ξύλο και η μουσική ακούγεται πιο δυνατά, την μικρή υμιυπαίθρια αυλή με την πτυσσόμενη οροφή, την σάλα με το τεράστιο μοναστηριακό τραπέζι και το lounge του ημιώροφου με το δερμάτινο κρεβάτι να σε καλεί για… διάβασμα.

Το «The Clumsies» άνοιξε στην Πραξιτέλους - εικόνα 3

Φυσικά, στο επίκεντρο της λειτουργίας του «Clumsies» βρίσκονται τα cocktail και τα αποστάγματα. Ο κατάλογός του, ιδιαίτερα πρωτότυπος. Πλάι στην λίστα με τις περιγραφές υπάρχει ένας μικρός δίσκος με βαζάκια τα οποία περιέχουν το άρωμα του κάθε cocktail, ένα εύρημα άκρως κατατοπιστικό για τους αναποφάσιστους, αλλά και για όλους εμάς που δεν μπορούμε να μαντέψουμε ακριβώς ποια θα είναι η γεύση του ποτού μας. Υπάρχουν αρκετές επιλογές σε non alcohol και σε low alcohol cocktails, τρία σωστά μελετημένα υποβρύχια (από αυτά που πίναμε στα ‘90s) καθώς και μενού γευσιγνωσίας το οποίο σου επιτρέπει να δοκιμάσεις τέσσερα από τα cocktail του καταλόγου στην μισή ποσότητα (και στη μισή τιμή). Για τους λάτρεις του τζιν προτείνεται ανεπιφύλακτα το «Τhe Clumsies Old Tom Gin», η νέα ετικέτα τζιν που δημιούργησε η ομάδα του Clumsies σε συνεργασία με την εταιρεία Roots. Το δοκιμάσαμε και το βρήκαμε εξαιρετικό. Την κάρτα του φαγητού, ο ρόλος του οποίου είναι εδώ συνοδευτικός του ποτού, έχει επιμεληθεί ο σέφ Νίκος Καραθάνος.

Το «The Clumsies» άνοιξε στην Πραξιτέλους - εικόνα 4

Τέλος, στον πρώτο όροφο του «The Clumsies» συναντάμε την τελευταία έκπληξη. Ο λόγος για τα δύο φροντισμένα δωμάτια με μπιλιάρδο, τζάκι και την δική τους κάβα. Τον χώρο αυτόν, ο οποίος μπορεί να εξυπηρετήσει έως 10 άτομα, μπορεί να τον κλείσει ο καθένας, για στιγμές ευζωίας με καλή παρέα, premium αποστάγματα και private bartending.

Περισσότερες πληροφορίες

Clumsies (The)

Πραξιτέλους 30, κέντρο
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/04/2024

'Paradiso': Sustainability σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου

Το εμβληματικό σποτ της Βαρκελώνης βλέπει σε μια πιο βιώσιμη μπάρα μέσω (και) του Paradiso Sustainability Summit.

Ο DJ Ravin για ένα τελευταίο ανοιξιάτικο session στο "Athenee"

Ο διάσημος DJ από το Παρίσι αναμένεται να μάς ταξιδέψει ξανά με τις μουσικές του επιλογές στα κορυφαία μπαρ για τα οποία η πόλη φημίζεται.

Οι KAS:ST ξανά στην Αθήνα με ένα εντυπωσιακό audio-visual πρότζεκτ

Το SEDS Lifestyle παρουσιάζει ένα εκρηκτικό lineup στο "Universe Warehouse".

5.475 ημέρες 'Baba Au Rum': Ένα μπαρ για τον κόσμο

Δημιουργικότητα και fun, ρούμια και κοκτέιλ, προσωπικότητα και έξω καρδιά. Ένα από τα πιο επιδραστικά μπαρ της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα της παγκόσμιας μπάρας, κλείνει μία δεκαπενταετία ζωής.

Στις αθηναϊκές παμπ πριν και μετά την St. Patrick's Day

Το αντίστοιχο του ιταλικού εστιατορίου σε μπαρ, είναι η παμπ. Ευτυχώς, υπάρχουν και στην πόλη αρκετά από εκείνα ακριβώς τα μέρη με τη χαλαρή ατμόσφαιρα, τις ένοχα απολαυστικές λιχουδιές και τη μονίμως ρέουσα μπύρα.

Μετά το 'Line', έρχεται το 'Walk In Athens'

Η ομάδα του πρωτοποριακού αθηναϊκού μπαρ παρουσιάζει προσεχώς ένα ακόμη πολύ ιδιαίτερο ολοήμερο κόνσεπτ.