To «Low Profile» είναι στο Σύνταγμα

Με διαλεχτές ετικέτες ουίσκι και την διαχρονική jazz, blues και rock ‘n’ roll μουσική του, το κλασικό ποτάδικο της οδού Λυκαβηττού μετακόμισε στη στοά Μπολάνη.

To «Low Profile» είναι στο Σύνταγμα

Με διαλεχτές ετικέτες ουίσκι και την διαχρονική jazz, blues και rock ‘n’ roll μουσική του, το κλασικό ποτάδικο της οδού Λυκαβηττού μετακόμισε στη στοά Μπολάνη.

To «Low Profile» είναι στο Σύνταγμα - εικόνα 1

Έξι μήνες πέρασαν από τότε που τερμάτισε την λειτουργία του στα μόλις 26 τετραγωνικά μέτρα της οδού Λυκαβηττού και το κλασικό ποτάδικο «Low Profile», εγκαινίασε τη νέα περίοδο της ιστορίας του στη στοά Μπολάνη. Τότε λεγόταν «Low Profile Café». Σήμερα λέγεται «Low Profile Whisky Bar». Το νέο «Low» είναι πιο ευρύχωρο, με δερμάτινο καναπέ και τραπεζάκια για να καθήσεις αλλά και με λίγα ακόμα εξωτερικά τραπέζια εντός της στοάς. Σε μαυροκόκκινο φόντο με τα πορτρέτα του Miles Davis και του Tom Waits να δεσπόζουν στη διακόσμηση. Το soundtrack παραμένει απαράλλαχτο: εκείνο το γνώριμο και ποιοτικό blend από jazz, blues και rock ‘n’ roll ακούσματα που λειτουργούν ως κοινός παρονομαστής των διαφορετικών ηλικιών και τάξεων που συνυπάρχουν αρμονικά πίνοντας γύρω από την βαριά, ξυλόγλυπτη μπάρα. Στα decks βρίσκουμε ξανά τον ραδιοφωνικό παραγωγό Θανάση Μήνα, ο οποίος θα επιλέγει τη μουσική όλα τα Σάββατα των γιορτών (μετά τις γιορτές θα επιλέγει τη μουσική κάθε δευτερο Σάββατο). Ειδικότητά του «Low Profile» παραμένουν ασφαλώς τα ουίσκι με τον κατάλογό του bar να περιλαμβάνει περισσότερες από 60 ετικέτες τις οποίες ο κατάλογος κατηγοριοποιεί ανά χώρα ή και ανάλογα με τις τοποθεσίες της Σκωτίας. Ανά εβδομάδα θα υπάρχει και μια ξεχωριστή σελίδα με ακόμα πιο δυσεύρετες guest ετικέτες. Οι τιμές κυμαίνονται από τα € 6 το απλό ουίσκι έως € 45 το πιο σπάνιο, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα να παραγγείλει κανείς και «half» στη μισή τιμή. Για τις πρώτες ημέρες της λειτουργίας του, το νέο «Low Profile» θα είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 7 μ.μ. και ύστερα, ενώ λίγο πριν το τέλος της χρονιάς θα αρχίσει να λειτουργεί και ως café από τις 12 το μεσημέρι.

Περισσότερες πληροφορίες

Low Profile

Βουλής 7, εντός στοάς Μπολάνη, Σύνταγμα
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Πόσο έτοιμος νιώθεις για το πρώτο super premium gin;

Η Granikal φέρνει στην Ελλάδα το πολυβραβευμένο spirit Martin Miller’s Gin.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/11/2022

Ένας επτάωρος μουσικός μαραθώνιος στο Ωδείο Αθηνών

Οι Red Axes, Jay Jay και K.atou έρχονται για να χορέψουν την Αθήνα στο επόμενο των Κυριακάτικο Eden party του Plisskën Festival.

Νέες συνεργασίες και vegan culture στο "In Love Again"

Το μικρό αδερφάκι του πολυβραβευμένου "Baba Au Rum" δε σταματά να εξελίσσεται.

Κι αν η Μαυρομιχάλη είναι ο επόμενος hot δρόμος των Εξαρχείων;

Κάτι φαίνεται να τρέχει ανάμεσα σε Ιπποκράτους και Χαριλάου Τρικούπη.

Famous Comedy Nights, σε ένα μπαρ κοντά σου

Το Famous Grouse επαναφέρει το Stand Up Comedy στα πιο αγαπημένα μπαρ της πόλης.

Το "By The Glass" σβήνει 10 κεράκια

Και το γιορτάζει με ένα πάρτι, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου.

Για bar-hopping κατά την εβδομάδα του Athens Bar Show

Τα περιβόητα guest bartendings, τα μοναδικά events και όλα όσα θα παίξουν στην αθηναϊκή πίνειν σκηνή, στο πλαίσιο του Athens Bar Show.