Παραμύθι Χωρίς Όνομα

Mια εντελώς ερασιτεχνική, απίστευτα κακοστημένη μεταφορά του μυθιστορήματος της Πηνελόπης Δέλτα, σε παραγωγή της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους.

Παραμύθι Χωρίς Όνομα

Στο ευλογημένο βασίλειο του Συνετού Α΄ έχει επέλθει η πλήρης αποδιοργάνωση. Ο νέος βασιλιάς απαξιοί να ασχοληθεί, αρχικαγκελάριος και δικαστής κλέβουν και αυθαιρετούν, ενώ ο λαός ένοχα αδρανεί. Ανακαλύπτοντας την αλήθεια, το νεαρό βασιλόπουλο αποφασίζει να δράσει σε μια εντελώς ερασιτεχνική, απίστευτα κακοστημένη μεταφορά του μυθιστορήματος της Πηνελόπης Δέλτα, σε παραγωγή της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους.

Παραμύθι Χωρίς Όνομα - εικόνα 1

Πόσο πιστά θα μπορούσε άραγε να μεταφερθεί στην οθόνη το υπερβολικά διδακτικό και μάλλον ξεπερασμένου ως αλληγορία σήμερα μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα «Παραμύθι χωρίς όνομα»; Η ταινία του Κώστα Καλπατζίδη παίρνει αρκετές ελευθερίες από το πρωτότυπο υλικό, μένει όμως πιστή στην πλοκή και το πνεύμα του, μεταφέροντάς μας στο βασίλειο του Συνετού Α΄, όπου πλέον έχει επέλθει η πλήρης αποδιοργάνωση. Ο νέος βασιλιάς απαξιοί να ασχοληθεί, αρχικαγκελάριος και δικαστής κλέβουν και αυθαιρετούν, ενώ ο λαός ένοχα αδρανεί.

Ανακαλύπτοντας την αλήθεια, το νεαρό βασιλόπουλο αποφασίζει να αφυπνίσει τους πολίτες και μαζί τους να υπερασπιστεί το βασίλειο απέναντι στους εχθρούς που κινούνται εναντίον του, σε μια εντελώς ερασιτεχνική, απίστευτα κακοστημένη περιπέτεια(;) εποχής σε παραγωγή της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Με τους ερασιτέχνες ηθοποιούς να σπάνε κάθε ρεκόρ πομπώδους ερμηνείας, τη διεύθυνση παραγωγής να δουλεύει με… αρνητικό μπάτζετ και το σκηνοθέτη να περνά από εσωτερικά πλάνα σαπουνόπερας σε ταρκοφσκικά ξεσπάσματα, όλα θυμίζουν κινηματογραφημένη παράσταση παιδικού θεάτρου που δεν πρόλαβε να κάνει πρόβες.

Ελλάδα. 2015. Διάρκεια: 120΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Παραμύθι Χωρίς Όνομα

  • Φαντασίας
  • 2015
  • Διάρκεια: 120 '
  • Κώστας Καλπατζίδης

Στο ευλογημένο βασίλειο του Συνετού Α΄ έχει επέλθει η πλήρης αποδιοργάνωση. Ο νέος βασιλιάς απαξιοί να ασχοληθεί, αρχικαγκελάριος και δικαστής κλέβουν και αυθαιρετούν, ενώ ο λαός ένοχα αδρανεί. Ανακαλύπτοντας την αλήθεια, το νεαρό βασιλόπουλο αποφασίζει να δράσει…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Κατέφθασαν οι πρώτες εικόνες των κινηματογραφικών Beatles

Η εντυπωσιακή μεταμόρφωση των τεσσάρων ηθοποιών μας κάνει να ανυπομονούμε για τις τέσσερις ταινίες του Σαμ Μέντες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/01/2026

Μερικές ταινίες που πρέπει να δεις πριν το "Ανεμοδαρμένα Ύψη", σύμφωνα με την Έμεραλντ Φένελ

Η σκηνοθέτιδα που αναβιώνει το κλασσικό μυθιστόρημα στη μεγάλη οθόνη μοιράστηκε τις "ταινίες-έμπνευση" που πρέπει να δούμε πριν την πρεμιέρα του "Ανεμοδαρμένα Ύψη" στις 12/02.

Εύα Στεφανή, πώς ήταν να μπαίνεις στην "Καρδιά του Ταύρου";

Μιλήσαμε με την καταξιωμένη Ελληνίδα σκηνοθέτρια για το τελευταίο της πρότζεκτ, τη σχέση της με τον εμβληματικό χορογράφο Δημήτρη Παπαϊωάννου και την άνθηση του ελληνικού ντοκιμαντέρ.

"Οι Ζωές των Άλλων": Το αριστούργημα του γερμανικού κινηματογράφου επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη

Είκοσι χρόνια μετά την κυκλοφορία της, η πολυβραβευμένη ταινία επανέρχεται για 7 μοναδικές προβολές, αποκλειστικά στον κινηματογράφο Δαναός.

Σε άλλα νέα, ο Tyler, the Creator θέλει να παίξει σε ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

Μετά τον ρόλο του στο "Marty Supreme", ο διάσημος ράπερ δεν θα ησυχάσει αν δεν παίξει στο μοναδικό σύμπαν του Γιώργου Λάνθιμου.

Τελικά, αξίζει το hype το "Sirat";

Το υπνωτιστικό θρίλερ του Όλιβερ Λάσε έρχεται στις ελληνικές αίθουσες μετά από μια ηχηρή παρουσία κατά την περίοδο των βραβείων και είναι σίγουρο πως θα σας σοκάρει.

Όλες οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 29 Ιανουαρίου.