Ένας από τους πιο εντυπωσιακούς θερινούς κινηματογράφους της Αθήνας επιστρέφει

Το ΕΜΣΤ για ακόμη μια χρονιά αναδεικνύει την Ταράτσα του στον πιο εντυπωσιακό θερινό κινηματογράφο της Αθήνας.

cinefix © Μελιτίνη Νικολαΐδη

Tο EMΣT μεταμορφώνει για άλλη μια χρονιά την Tαράτσα του σε έναν από τους πιο εντυπωσιακούς θερινούς κινηματογράφους της Αθήνας, το CineFIX. Με πανοραμική θέα σε ολόκληρη την πόλη, και φόντο την Ακρόπολη, η Tαράτσα του ΕΜΣΤ προσφέρει το ιδανικό περιβάλλον για την προβολή ταινιών, βίντεο και οπτικοακουστικών καλλιτεχνικών έργων. Το πρόγραμμα ξεκινάει στις 28 Μαΐου σε εβδομαδιαία βάση και θα διαρκέσει όλο το καλοκαίρι.

Πέμπτη 28 Μαΐου στις 21:00
Chris Marker & Pierre Lhomme
Le joli mai (The Lovely Month of May), 1963
145’



Το ΕΜΣΤ αποχαιρετά τον Μάιο με το εμβληματικό ντοκιμαντέρ των Chris Marker και Pierre Lhomme που καταγράφει το Παρίσι τον Μάιο του 1962, αμέσως μετά τη λήξη του πολέμου της Αλγερίας. Μέσα από συζητήσεις με κατοίκους της πόλης, εργάτες, φοιτητές, διανοούμενους και περαστικούς  η ταινία συνθέτει ένα πολυφωνικό πορτρέτο της γαλλικής κοινωνίας σε μια στιγμή μετάβασης. Ένα κινηματογραφικό δοκίμιο για την καθημερινότητα, την πολιτική συνείδηση και την ατμόσφαιρα μιας εποχής.

Στα γαλλικά με ελληνικούς υπότιτλους


Παρασκευή 5 Ιουνίου στις 20:30 

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης γιορτάζει το Athens Pride 2026

20:30 | Συζήτηση
"Ένας αιώνας plus: Η πορεία της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας από τον Magnus Hirschfeld έως  σήμερα"

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά.

  • Συμμετέχουν: Κώστας Γιαννακόπουλος – Καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Γρηγόρης Βαλλιανάτος – Πολιτικός επιστήμονας, δημοσιογράφος

Συντονισμός: Φοίβος Σακαλής


21:15 | Προβολή ταινιών
Εύα Στεφανή, Morning Glory, 2022, 2’26’’
Rosa von Praunheim, The Einstein of Sex: Life and Work of Dr. M. Hirschfeld, 1999, 96’

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τελικά, αξίζει να δεις την "Γκρίζα Ζώνη" του Γκάι Ρίτσι;

Τζέικ Τζίλενχαλ, Χένρι Κάβιλ και Έιζα Γκονζάλες σε ένα διαφορετικό heist mοvie. Αξίζει στη μεγάλη οθόνη;

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/05/2026

Γιατί η "Αρκουδότρυπα" είναι το must-watch του καλοκαιριού

Από τις 21/05 θα μπορείτε να δείτε το βουκολικό queer ρομάντζο των Χρυσιάννα Παπαδάκη και Στέργιου Ντινόπουλου που βραβεύτηκε στη Βενετία και τη Θεσσαλονίκη.

"Top Gun": Το κινηματογραφικό φαινόμενο που κλείνει φέτος τα 40!

Με αφορμή την επετειακή προβολή του "Top Gun" και του σίκουέλ του, "Top Gun: Maverick", θυμόμαστε τους λόγους που έφτασαν τις δύο αυτές ταινίες στην κορυφή.

79ο Φεστιβάλ Καννών: Ο θρίαμβος Παβλικόφσκι, η απογοήτευση Φαραντί

Το "Fatherland" του Πάβελ Παβλικόφσκι μπήκε επικεφαλής στην κούρσα για τον Χρυσό Φοίνικα, την ώρα που το "Parallel Tales" επιβεβαίωσε πως οι διεθνείς συμπαραγωγές δεν ταιριάζουν στον Ασγκάρ Φαραντί.

Η Νικολέτα Παράσχη ακολούθησε την Ιερά Οδό, στην κυριολεξία

Σε ύφος roadmovie, το ντοκιμαντέρ της σκηνοθέτιδας με τίτλο "Ιερά Οδός, 21 χλμ" μόλις κυκλοφόρησε στις αίθουσες κι εμείς κάναμε μία χορταστική συζήτηση μαζί της.

Οι νέες ταινίες που θα δούμε στα σινεμά από την Πέμπτη 21/05

Star Wars, Αλ Πατσίνο, η Αρκουδότρυπα κι όλα όσα θα δούμε την επόμενη εβδομάδα (21-27/05)

Η Ταινιοθήκη γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με δωρεάν ξεναγήσεις

Η συλλογή του Μουσείου Κινηματογράφου περιλαμβάνει προ-κινηματογραφικές συσκευές και βοηθητικό υλικό που σχετίζεται με την παραγωγή και προβολή ταινιών.