Ανοίγει για φέτος το θερινό Cine Πολεμικό Μουσείο

Ο ολοκαίνουριος υπαίθριος κινηματογράφος της Ριζάρη ετοιμάζεται για την πρώτη ολοκληρωμένη καλοκαιρινή σεζόν του.

cine_polemiko_mouseio_opening7 ©Leonidas Toumpanos

Άναψε για πρώτη φορά τους ολοκαίνουριους του προβολείς του πέρσι, στη μέση της καλοκαιρινής περιόδου, όμως φέτος το θερινό Cine Πολεμικό Μουσείο είναι έτοιμο για την πρώτη πλήρη σεζόν του, καθώς ανοίγει τις πόρτες του αύριο 18/5.

Η νεότατη άφιξη στο κινηματογραφικό τοπίο της Αθήνας που συστήθηκε στο κοινό το περασμένο Ιούλιο, βρίσκεται απέναντι από το μετρό Ευαγγελισμός επί της οδού Ριζάρη και, όπως προδίδει το όνομά του, δίπλα ακριβώς από το Πολεμικό Μουσείο. Με μοντέρνο μίνιμαλ σχεδιασμό, αμφιθεατρική διάταξη – κάτι σπάνιο για θερινό κινηματογράφο, εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και άνεση σε όλους τους χώρους ώστε να προσέρχονται ανεμπόδιστα και άτομα με κινητικές δυσκολίες, το σινεμά έχει τη δυναμική να αποτελέσει σημείο αναφοράς. Ο ξεχωριστός χαρακτήρας του οφείλεται, επιπλέον, στα σνακ που μπορούν να απολαύσουν οι θεατές. Εκτός από τα κλασικά νάτσος και ποπ κορν, το κυλικείο προσφέρει finger food φτιαγμένα αποκλειστικά για το Cine Πολεμικό Μουσείο, συνοδεία δροσερών κοκτέιλ και premium μπυρών. Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως κατά την είσοδό σας, μαζί με το εισιτήριο (€ 12, € 7 παιδικό) προσφέρεται ένα ποτό καλωσορίσματος. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

cine_polemiko_mouseio_opening6
©Leonidas Toumpanos

Επιπλέον, στο προαύλιο με τον καταπράσινο κήπο, βρίσκεται επίσης το all-day μπαρ – εστιατόριο "Sinema", το οποίο διαθέτει ένα πληθωρικό μενού επιλογών με signature cocktails και νόστιμα γλυκά, ώστε να αποτελεί την ιδανική έξοδο πριν και μετά την προβολή. Όμως, με τι ξεκινάει φέτος το Cine Πολεμικό Μουσείο; Από αύριο στις μαρκίζες του θα βρίσκεται η γαλλική κομεντί "Ο Σοφέρ της Κυρίας Μαντλέν" με πρωταγωνιστή τον Ντάνι Μπουν. Η υπόθεση αφορά τον Σαρλ, ένα ταξιτζή με οικονομικά προβλήματα, ο οποίος παίρνει κούρσα την 92χρονη Μαντλέν, η οποία αφήνει το σπίτι της για να μπει σε οίκο ευγηρίας. Η διαδρομή θα εξελιχθεί σε μια ολοήμερη περιήγηση στο Παρίσι που θα αλλάξει τη ζωή τους.

Βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών στον κινηματογραφικό οδηγό του "α". Επίσης, βρείτε εδώ όλες τις ταινίες που πρόκειται να δούμε στα θερινά σινεμά, αλλά και εδώ τα highlights του φετινού κινηματογραφικού καλοκαιριού. Τέλος, διαβάστε εδώ τις εντυπώσεις μιας από την περσινή πρώτη ημέρα λειτουργίας του Cine Πολεμικό Μουσείο.

Περισσότερες πληροφορίες

Πολεμικό Μουσείο

Βασ. Σοφίας & Ριζάρη 2, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
02/05/2024

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.