Οι 10 καλύτερες ταινίες του 2022 σύμφωνα με τους αναγνώστες του Αθηνοράματος

Δείτε ποια φιλμ τις περασμένης χρονιάς ανέδειξαν στην κορυφαία δεκάδα οι σινεφίλ του «α».

aftersun_new1 «Aftersun»

Ύστερα από τη για ακόμα μια φορά πολυάριθμη συμμετοχή τους στη ψηφοφορία για τις καλύτερες ταινίες του 2022, οι αναγνώστες του Αθηνοράματος ανέδειξαν τις δικές τους αγαπημένες, σε μια χαρακτηριστικά ποιοτική λίστα όπου ισορροπεί ιδανικά το εμπορικό με το καλλιτεχνικό σινεμά.

Ταινίες που σύντομα διεκδικούν Όσκαρ, τίτλοι που έγραψαν ρεκόρ εισπράξεων στο εγχώριο box office, αλλά και φιλμ που συγκίνησαν το σινεφίλ κοινό, έχουν τον πρώτο λόγο στη δεκάδα με τις κορυφαίες κινηματογραφικές στιγμές του 2022. Όλοι όσοι έλαβαν μέρος στη ψηφοφορία διεκδίκησαν ταυτόχρονα 131 σινεφίλ δώρα, τα οποία θα βρίσκονται στους παραλήπτες τους. Δείτε παρακάτω το top-10 των αναγνωστών του Αθηνοράματος.

avatar_the_way_of_water_prosexos
"Avatar: The Way of Water"

Οι 10 καλύτερες ταινίες του 2022 σύμφωνα με τους αναγνώστες του Αθηνοράματος:

10. The Fabelmans
9. Απόφαση Φυγής
8. The Batman
7. Το Μενού
6. Μαγνητικά Πεδία
5. Top Gun: Maverick
4. Το Τρίγωνο της Θλίψης
3. Drive my Car
2. Avatar: The Way of Water
1. Aftersun

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο σκηνοθέτης Θάνος Αναστόπουλος αποκαλύπτει τα "Φαντάσματα της Επανάστασης"

Συζητάμε με το δημιουργό για το νέο υβριδικό φιλμ του, στο οποίο μύθος, πραγματικότητα και αληθινές προσωπικότητες της Ιστορίας εμφανίζονται μαγικά στη σύγχρονη Τεργέστη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/03/2023

Η Ταινιοθήκη μεταμορφώνεται σε μια "Dreamland"

Ένα πλούσιο πρόγραμμα avant-garde, πειραματικών και ποιητικών ταινιών έρχεται στη μικρή αίθουσα του σινεμά της Ιεράς Οδού.

John Wick: Κεφάλαιο 4

Το πολύ σκληρό για να πεθάνει franchise επιστρέφει με σημάδια κόπωσης, πλην όμως προσφέρει ξανά απαράμιλλης γοητείας δράση με τη μορφή ενός σεβάσμιου ρέκβιεμ για τον πλέον δημοφιλή σύγχρονο action hero.

Η Λέιλα και τα Αδέρφια της

Βραβείο κριτικών στις Κάννες για ένα σφιχτοδεμένο, αν και μεγάλης διάρκειας, δράμα χαρακτήρων το οποίο ανατέμνει σε βάθος τις εύθραυστες ισορροπίες, τις εμμονές και τις πολλαπλές αγκυλώσεις της ιρανικής (και όχι μόνον) κοινωνίας.

Utama, το Σπίτι μας

Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο φεστιβάλ του Σάντανς για μια ντοκιμαντερίστικη, οπτικά μαγευτική ελεγεία πάνω σ’ έναν "παρελθόντα" τρόπο ζωής. Γήινο, αθόρυβο και περήφανο.

Ο Άντρας των Ονείρων μου

Βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο Βερολίνο για μια συνολικά προβλέψιμη, αλλά διακριτικά καυστική και συναισθηματικά ώριμη κομεντί πάνω στην ανθρώπινη επικοινωνία, τη μάχη των δύο φύλων και την τεχνητή νοημοσύνη.

Φαντάσματα της Επανάστασης

Ιστορικά γεγονότα, σινεφίλ φαντασία, ταινία εποχής και σύγχρονη κωμωδία συνδυάζονται γεμάτα ιδέες, αλλά χωρίς ισορροπία, σε ένα παιχνιδιάρικο στοχασμό πάνω στην ελληνική ταυτότητα και την ευρωπαϊκή κληρονομιά.