Οι 10 καλύτερες ταινίες του 2022 σύμφωνα με τους αναγνώστες του Αθηνοράματος

Δείτε ποια φιλμ τις περασμένης χρονιάς ανέδειξαν στην κορυφαία δεκάδα οι σινεφίλ του «α».

aftersun_new1 «Aftersun»

Ύστερα από τη για ακόμα μια φορά πολυάριθμη συμμετοχή τους στη ψηφοφορία για τις καλύτερες ταινίες του 2022, οι αναγνώστες του Αθηνοράματος ανέδειξαν τις δικές τους αγαπημένες, σε μια χαρακτηριστικά ποιοτική λίστα όπου ισορροπεί ιδανικά το εμπορικό με το καλλιτεχνικό σινεμά.

Ταινίες που σύντομα διεκδικούν Όσκαρ, τίτλοι που έγραψαν ρεκόρ εισπράξεων στο εγχώριο box office, αλλά και φιλμ που συγκίνησαν το σινεφίλ κοινό, έχουν τον πρώτο λόγο στη δεκάδα με τις κορυφαίες κινηματογραφικές στιγμές του 2022. Όλοι όσοι έλαβαν μέρος στη ψηφοφορία διεκδίκησαν ταυτόχρονα 131 σινεφίλ δώρα, τα οποία θα βρίσκονται στους παραλήπτες τους. Δείτε παρακάτω το top-10 των αναγνωστών του Αθηνοράματος.

avatar_the_way_of_water_prosexos
"Avatar: The Way of Water"

Οι 10 καλύτερες ταινίες του 2022 σύμφωνα με τους αναγνώστες του Αθηνοράματος:

10. The Fabelmans
9. Απόφαση Φυγής
8. The Batman
7. Το Μενού
6. Μαγνητικά Πεδία
5. Top Gun: Maverick
4. Το Τρίγωνο της Θλίψης
3. Drive my Car
2. Avatar: The Way of Water
1. Aftersun

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.