Αναζητούνται θεατές: Πώς θα γεμίσουν ξανά τα σινεμά; Η Tulip Entertainment απαντά

Η Μαριλίζα Τοτόμη, γενική διευθύντρια της εταιρίας διανομής Tulip Entertainment απαντά στις ερωτήσεις του "α" στο πλαίσιο του ρεπορτάζ όπου αναζητούνται χειροπιαστές λύσεις για το μέλλον του κινηματογράφου.

moonage_daydream_screening1 ©Thaleia Galanopoulou

Σε μια κρίσιμη συγκυρία για το μέλλον των σκοτεινών αιθουσών, ξεκινάμε στο "α" ένα εκτεταμένο ρεπορτάζ στο πλαίσιο του οποίου συνομιλούμε με τους ανθρώπους της αγοράς, αναζητώντας χειροπιαστές λύσεις που θα διασφαλίζουν την ύπαρξη του κινηματογράφου στην Ελλάδα.

Στη σειρά των άρθρων που θα δημοσιεύονται τις επόμενες εβδομάδες και έχει ήδη ξεκινήσει, συνεχίζουμε με την εταιρία διανομής Tulip Entertainment και τη γενική διευθύντρια Μαριλίζα Τοτόμη η οποία απαντά στις ερωτήσεις του "α". Το συνολικό σκεπτικό του ρεπορτάζ μπορείτε να το βρείτε εδώ, ενώ όλες οι απαντήσεις των συμμετεχόντων θα βρίσκονται εδώ.

Η κυρία Τοτόμη επέλεξε να τοποθετηθεί συνολικά επί των ερωτημάτων που της θέσαμε, έτσι ακολουθεί παρακάτω η απάντηση που μας έστειλε.

ticket_to_paradise_screening
©Studio Panoulis

"Η πανδημία επέσπευσε μια αλλαγή που διαφαινόταν τον τελευταίο καιρό, την άνοδο της οικιακής διασκέδασης, μέσα από πλατφόρμες. Η απότομη όμως αλλαγή αυτή είναι λογικό να έφερε μία διαστρεβλωμένη εικόνα της υπέρμετρης 'βολής' στον καναπέ.
Το σινεμά είναι εδώ και θα παραμείνει. Έχει περάσει κι άλλες κρίσεις, ενδεχομένως μεγαλύτερες.

Ολόκληρη η αγορά, όχι μόνο η Ελλάδα, βρίσκεται σε αυτή τη μεταβατική περίοδο από την οποία μαθαίνουμε, ως παραγωγοί, ως διανομείς, ως αιθουσάρχες, κατά κύριο λόγο από το κοινό μας, το τι θέλει να παρακολουθήσει και πώς. Από το είδος των ταινιών μέχρι τις ειδικές 'μεγάλες' οθόνες.

Οι ταινίες που φτιάχνονται για τη μεγάλη οθόνη δεν μπορούν παρά να βλέπονται αποκλειστικά σε αυτή: με τέλειες συνθήκες προβολής, με παρέα όχι μόνο τους φίλους μας αλλά και τους αγνώστους που μοιραζόμαστε την εμπειρία.
Η Γιορτή του Σινεμά ήταν μία πρώτη ένδειξη της διάθεσης επιστροφής. Θα γίνουν κι άλλες ενέργειες σε αυτή την κατεύθυνση.

Τρέχουμε αυτή τη μεταβατική χρονιά με 70% περισσότερα εισιτήρια από πέρσι, που ήμασταν κλειστά για 5 μήνες. Και το αντίστοιχο διάστημα Ιουν-Δεκ τρέχει με 20% άνοδο.

Μαριλίζα Τοτόμη"

moonage_daydream_screening2
©Thalia Galanopoulou

 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Νέος τίτλος για τη νέα ταινία του Λάνθιμου - όχι το "Poor Things"

Το (έτοιμο) επόμενο φιλμ του Έλληνα σκηνοθέτη αποκτά καινούριο και πιο σαφές όνομα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
07/12/2023

National Board of Review: Καλύτερη ταινία της χρονιάς οι "Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού"

Μία ακόμα διάκριση για το δράμα εποχής του Μάρτιν Σκορσέζε που βάζει ξεκάθαρη πλώρη για τα Όσκαρ.

Ο Κεν Λόουτς μας μιλάει για τη μελαγχολική "Τελευταία Παμπ"

Ο κορυφαίος Βρετανός σκηνοθέτης μιλάει για το συναισθηματικά και πολιτικά φορτισμένο κοινωνικό δράμα του, το οποίο κλείνει οριστικά(;) μιαν ανεπανάληπτη φιλμογραφία.

Ετοιμαστείτε για τις "ζωντανές" προβολές τρόμου του "Horror Things"

Τις επόμενες εβδομάδες στο Περιστέρι σας περιμένει μια σειρά ειδικά διαμορφωμένων διαδραστικών κινηματογραφικών βραδιών που υπόσχονται έντονες συγκινήσεις.

Οι προβολές του Ίριδα Visions επιστρέφουν!

Το δημοφιλές φεστιβάλ του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών εγκαινιάζει μια νέα σειρά εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο.

Thanksgiving

Φεστιβάλ κακογουστιάς και σαδισμού, στο οποίο αγνοείται η αρχή της φάρσας και το τέλος της σοβαροφάνειας.

Ο Μαέστρος

Μια δυναμική σκηνοθεσία και δύο στιβαρές ερμηνείες φορτώνουν με ένταση μια ανά στιγμές συναρπαστική αλλά εντελώς άνιση βιογραφία με οσκαρικές προοπτικές, η οποία αυτοπαγιδεύεται σε μια φιλόδοξη δραματουργική σύγχυση.