Περισσότεροι από 100.000 θεατές στη "Γιορτή του Σινεμά"

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η πρωτοβουλία για είσοδο €2 πανελλαδικά την περασμένη Πέμπτη (27/10) καθώς ο κόσμος κατέκλυσε τους κινηματογράφους.

Ο κινηματογράφος Νιρβάνα Cinemax 1 & 2 μπαίνει σε νέα εποχή

Μια βόλτα στο κέντρο της πόλης την περασμένη Πέμπτη (27/10) ήταν αρκετή για να αντιληφθεί κανείς πως η Αθήνα, αλλά και κατ' επέκταση όλη η Ελλάδα κινούνταν στους ρυθμούς της "Γιορτής του Σινεμά". Η πρωτοβουλία της Εταιρίας Διανομέων Κινηματογραφικών Ταινιών Ελλάδος (ΕΔΙΚΤΕ) για €2 είσοδο πανελλαδικά σε όλες τις προβολές των σινεμά σε όλη τη χώρα μόνο για μία μέρα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς οι σκοτεινές αίθουσες ήταν κατάμεστες, κάτι που αποδεικνύεται και από τους αριθμούς του box office.

Συνολικά, μόνο στις 27/10, κόπηκαν πανελλαδικά 110.934 εισιτήρια, ένα νούμερο που χρόνια είχε να σημειωθεί στην ελληνική αγορά και σίγουρα πριν την πανδημία. Έπιπλέον ενθαρρυντικό το γεγονός πως όλες οι προβολές της "Γιορτής" βρήκαν ανταπόκριση, ανεξαρτήτως είδους. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως το υπερωικό "Black Adam" προσέλκυσε 21.594 θεατές, ενώ οι ταινίες τρόμου "Το Φως του Διαβόλου" και "Χαμογέλα" έκοψαν 18.277 και 15.025 εισιτήρια, αντίστοιχα. Το άνοιγμα της ελληνικής ταινίας "Εκεί που Ζούμε" μέτρησε 5.585 θεατές και η arthouse "Απόφαση Φυγής" 2.980. Έπειτα, αξίζει να σημειωθεί πως είχαν απήχηση ακόμα και ταινίες που έχουν κυκλοφορήσει εδώ και καιρό, όπως το "Top Gun: Maverick" (414 εισιτήρια από 7 οθόνες) και το βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα "Τρίγωνο της Θλίψης" (1.224 εισιτήρια).

Συμπεραίνοντας, ακόμα και εάν κάποιος δε βίωσε από κοντά αυτήν τη "Γιορτή", είναι προφανές ότι η δράση πέτυχε απόλυτα το σκοπό της. Ο υπογράφων, για παράδειγμα, δε θυμάται την τελευταία φορά που βρέθηκε εκτός κάποιου φεστιβάλ σε μια σκοτεινή αίθουσα για "σινεφίλ" προβολή, η οποία να είναι ασφυκτικά sold out. Συνέβη, όμως, στις 27/10 και ελπίζουμε να επαναληφθεί του χρόνου και γιατί όχι, κάθε μέρα μέχρι τότε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το παιδικό και εφηβικό φεστιβάλ "Psaroloco" επιστρέφει

Το φεστιβάλ ετοιμάζει μια σειρά ταινιών - εργαστηρίων - διαδραστικών εμπειριών και συζητήσεων ειδικά προσαρμοσμένων για μικρούς σινεφίλ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/04/2024

Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στον κινηματογράφο Ίριδα

Οι σπουδαστικές ταινίες και ένα αφιέρωμα σε επιλεγμένες γερμανικές ταινίες μικρού μήκους από τη δεκαετία του ’80 έως και σήμερα, έχουν την τιμητική τους στον πιο νεανικό κινηματογράφο της Αθήνας.

Επίσημο πρόγραμμα Φεστιβάλ Καννών 2025: Ο Λάνθιμος και οι άλλοι

Οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Έλληνα σκηνοθέτη διεκδικούν τον Χρυσό Φοίνικα μαζί με πολυαναμενόμενες ταινίες κορυφαίων δημιουργών όπως ο Φράνσις Κόπολα, ο Πάολο Σορεντίνο και ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ.

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

Το Athens Fashion Film Festival παρουσιάζει το πρώτο Masterclass για την δημιουργία ενός fashion film

Το Masterclass του AFFF με τον οπτικοακουστικό καλλιτέχνη Ραφαήλ Σαμαρά, παρουσιάζεται με αφορμή Fashion Panorama, the Italian New Wave, που διοργανώνει η Ιταλική Πρεσβεία στην Αθήνα.

Fundamentals of Cinema: Η "Ρώμη, Ανοχύρωτη Πόλη" του Ρομπέρτο Ροσελίνι στον Δαναό

Ο Ρομπέρτο Ροσελίνι αφηγείται τρεις μέρες του Μαρτίου του 1944 στη Ρώμη, η οποία υπό γερμανική πλέον κατοχή βιώνει τη βάναυση συμπεριφορά των κατακτητών

Οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου διεκδικούν Χρυσό Φοίνικα

Όπως αναμενόταν η νέα ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη επιλέχθηκε στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ των Καννών όπου στοχεύει το μεγάλο βραβείο.