Περισσότεροι από 100.000 θεατές στη "Γιορτή του Σινεμά"

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η πρωτοβουλία για είσοδο €2 πανελλαδικά την περασμένη Πέμπτη (27/10) καθώς ο κόσμος κατέκλυσε τους κινηματογράφους.

Ο κινηματογράφος Νιρβάνα Cinemax 1 & 2 μπαίνει σε νέα εποχή

Μια βόλτα στο κέντρο της πόλης την περασμένη Πέμπτη (27/10) ήταν αρκετή για να αντιληφθεί κανείς πως η Αθήνα, αλλά και κατ' επέκταση όλη η Ελλάδα κινούνταν στους ρυθμούς της "Γιορτής του Σινεμά". Η πρωτοβουλία της Εταιρίας Διανομέων Κινηματογραφικών Ταινιών Ελλάδος (ΕΔΙΚΤΕ) για €2 είσοδο πανελλαδικά σε όλες τις προβολές των σινεμά σε όλη τη χώρα μόνο για μία μέρα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς οι σκοτεινές αίθουσες ήταν κατάμεστες, κάτι που αποδεικνύεται και από τους αριθμούς του box office.

Συνολικά, μόνο στις 27/10, κόπηκαν πανελλαδικά 110.934 εισιτήρια, ένα νούμερο που χρόνια είχε να σημειωθεί στην ελληνική αγορά και σίγουρα πριν την πανδημία. Έπιπλέον ενθαρρυντικό το γεγονός πως όλες οι προβολές της "Γιορτής" βρήκαν ανταπόκριση, ανεξαρτήτως είδους. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως το υπερωικό "Black Adam" προσέλκυσε 21.594 θεατές, ενώ οι ταινίες τρόμου "Το Φως του Διαβόλου" και "Χαμογέλα" έκοψαν 18.277 και 15.025 εισιτήρια, αντίστοιχα. Το άνοιγμα της ελληνικής ταινίας "Εκεί που Ζούμε" μέτρησε 5.585 θεατές και η arthouse "Απόφαση Φυγής" 2.980. Έπειτα, αξίζει να σημειωθεί πως είχαν απήχηση ακόμα και ταινίες που έχουν κυκλοφορήσει εδώ και καιρό, όπως το "Top Gun: Maverick" (414 εισιτήρια από 7 οθόνες) και το βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα "Τρίγωνο της Θλίψης" (1.224 εισιτήρια).

Συμπεραίνοντας, ακόμα και εάν κάποιος δε βίωσε από κοντά αυτήν τη "Γιορτή", είναι προφανές ότι η δράση πέτυχε απόλυτα το σκοπό της. Ο υπογράφων, για παράδειγμα, δε θυμάται την τελευταία φορά που βρέθηκε εκτός κάποιου φεστιβάλ σε μια σκοτεινή αίθουσα για "σινεφίλ" προβολή, η οποία να είναι ασφυκτικά sold out. Συνέβη, όμως, στις 27/10 και ελπίζουμε να επαναληφθεί του χρόνου και γιατί όχι, κάθε μέρα μέχρι τότε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Την ίδρυση Κρατικής Σχολής Τεχνικών Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού

Το ΑΠΘ αναλαμβάνει την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών για το σχεδιασμό του νέου πανεπιστημιακού ιδρύματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/04/2024

Οι ανησυχίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τον ενιαίο φορέα

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου της ΕΑΚ όπου ακούστηκαν οι βάσιμες επιφυλάξεις των μελών για το νομοσχέδια που αλλάζει το εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο.

Ελληνικό box office: Το "Panda" συνεχίζει να... δέρνει

Ενώ ούτε εμφύλιοι πόλεμοι ούτε τρομακτικά βαμπίρ μπορούν να τα βάλουν με τον ανίκητο Πο, τα animation είναι το μοναδικό είδος ταινιών που συνεχίζει να κινητοποιεί το αδρανές εδώ κι ένα μήνα κινηματογραφικό κοινό.

History Projected "Ιστορία και αρχείο": Κινηματογραφικοί διάλογοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Δείτε το 2ο επεισόδιο που περιλαμβάνει δυο ταινίες για το πολυφωνικό, αναγκαίο παρόν κάθε αρχειακής κατασκευής.

Horrorant Film Festival 2024: Φόβος και τρόμος στο Ελιζέ

Με 58 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και ξεχωριστούς καλεσμένες η horror διοργάνωση επιστρέφει ξανά στο παραδοσιακό σπίτι της.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Όλες οι ταινίες που θα δούμε στα σινεμά το καλοκαίρι του 2024

Ανακαλύψτε τους τίτλους που πρόκειται να βρεθούν στις μαρκίζες των θερινών κινηματογράφων τους επόμενους μήνες.