Περισσότεροι από 100.000 θεατές στη "Γιορτή του Σινεμά"

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η πρωτοβουλία για είσοδο €2 πανελλαδικά την περασμένη Πέμπτη (27/10) καθώς ο κόσμος κατέκλυσε τους κινηματογράφους.

Ο κινηματογράφος Νιρβάνα Cinemax 1 & 2 μπαίνει σε νέα εποχή

Μια βόλτα στο κέντρο της πόλης την περασμένη Πέμπτη (27/10) ήταν αρκετή για να αντιληφθεί κανείς πως η Αθήνα, αλλά και κατ' επέκταση όλη η Ελλάδα κινούνταν στους ρυθμούς της "Γιορτής του Σινεμά". Η πρωτοβουλία της Εταιρίας Διανομέων Κινηματογραφικών Ταινιών Ελλάδος (ΕΔΙΚΤΕ) για €2 είσοδο πανελλαδικά σε όλες τις προβολές των σινεμά σε όλη τη χώρα μόνο για μία μέρα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς οι σκοτεινές αίθουσες ήταν κατάμεστες, κάτι που αποδεικνύεται και από τους αριθμούς του box office.

Συνολικά, μόνο στις 27/10, κόπηκαν πανελλαδικά 110.934 εισιτήρια, ένα νούμερο που χρόνια είχε να σημειωθεί στην ελληνική αγορά και σίγουρα πριν την πανδημία. Έπιπλέον ενθαρρυντικό το γεγονός πως όλες οι προβολές της "Γιορτής" βρήκαν ανταπόκριση, ανεξαρτήτως είδους. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως το υπερωικό "Black Adam" προσέλκυσε 21.594 θεατές, ενώ οι ταινίες τρόμου "Το Φως του Διαβόλου" και "Χαμογέλα" έκοψαν 18.277 και 15.025 εισιτήρια, αντίστοιχα. Το άνοιγμα της ελληνικής ταινίας "Εκεί που Ζούμε" μέτρησε 5.585 θεατές και η arthouse "Απόφαση Φυγής" 2.980. Έπειτα, αξίζει να σημειωθεί πως είχαν απήχηση ακόμα και ταινίες που έχουν κυκλοφορήσει εδώ και καιρό, όπως το "Top Gun: Maverick" (414 εισιτήρια από 7 οθόνες) και το βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα "Τρίγωνο της Θλίψης" (1.224 εισιτήρια).

Συμπεραίνοντας, ακόμα και εάν κάποιος δε βίωσε από κοντά αυτήν τη "Γιορτή", είναι προφανές ότι η δράση πέτυχε απόλυτα το σκοπό της. Ο υπογράφων, για παράδειγμα, δε θυμάται την τελευταία φορά που βρέθηκε εκτός κάποιου φεστιβάλ σε μια σκοτεινή αίθουσα για "σινεφίλ" προβολή, η οποία να είναι ασφυκτικά sold out. Συνέβη, όμως, στις 27/10 και ελπίζουμε να επαναληφθεί του χρόνου και γιατί όχι, κάθε μέρα μέχρι τότε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ένα φεμινιστικό ντοκιμαντέρ και το "Άκουσέ με" στο ΚΠΙΣΝ

Το νέο φιλμ της Μαρίας Ντούζα αλλά και μια επίκαιρη ταινία τεκμηρίωσης του HBO προβάλλονται στο πλαίσιο του φεστιβάλ WOW - Women of the World Festival.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/03/2023

Ο σκηνοθέτης Θάνος Αναστόπουλος αποκαλύπτει τα "Φαντάσματα της Επανάστασης"

Συζητάμε με το δημιουργό για το νέο υβριδικό φιλμ του, στο οποίο μύθος, πραγματικότητα και αληθινές προσωπικότητες της Ιστορίας εμφανίζονται μαγικά στη σύγχρονη Τεργέστη.

Η Ταινιοθήκη μεταμορφώνεται σε μια "Dreamland"

Ένα πλούσιο πρόγραμμα avant-garde, πειραματικών και ποιητικών ταινιών έρχεται στη μικρή αίθουσα του σινεμά της Ιεράς Οδού.

John Wick: Κεφάλαιο 4

Το πολύ σκληρό για να πεθάνει franchise επιστρέφει με σημάδια κόπωσης, πλην όμως προσφέρει ξανά απαράμιλλης γοητείας δράση με τη μορφή ενός σεβάσμιου ρέκβιεμ για τον πλέον δημοφιλή σύγχρονο action hero.

Η Λέιλα και τα Αδέρφια της

Βραβείο κριτικών στις Κάννες για ένα σφιχτοδεμένο, αν και μεγάλης διάρκειας, δράμα χαρακτήρων το οποίο ανατέμνει σε βάθος τις εύθραυστες ισορροπίες, τις εμμονές και τις πολλαπλές αγκυλώσεις της ιρανικής (και όχι μόνον) κοινωνίας.

Utama, το Σπίτι μας

Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο φεστιβάλ του Σάντανς για μια ντοκιμαντερίστικη, οπτικά μαγευτική ελεγεία πάνω σ’ έναν "παρελθόντα" τρόπο ζωής. Γήινο, αθόρυβο και περήφανο.

Ο Άντρας των Ονείρων μου

Βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο Βερολίνο για μια συνολικά προβλέψιμη, αλλά διακριτικά καυστική και συναισθηματικά ώριμη κομεντί πάνω στην ανθρώπινη επικοινωνία, τη μάχη των δύο φύλων και την τεχνητή νοημοσύνη.