Ξεχωριστές πρεμιέρες, βραβευμένοι Έλληνες σκηνοθέτες και οι αδερφοί Νταρντέν τον Ιούλιο στο Cinobo

Στην καρδιά του καλοκαιριού απολαύστε μια κινηματογραφική βουτιά στην ελληνική streaming πλατφόρμα με ένα πρόγραμμα γεμάτο εναλλακτικές επιλογές.

Ξεχωριστές πρεμιέρες, βραβευμένοι Έλληνες σκηνοθέτες και οι αδερφοί Νταρντέν τον Ιούλιο στο Cinobo

Ο κινηματογράφος δεν έχει σύνορα μας θυμίζει το Cinobo (Cinema No Borders), που φιλοξενεί νέες arthouse επιλογές, απροσδόκητες πρεμιέρες και δροσερά αφιερώματα από όλο τον κόσμο. Η νεοσύστατη ελληνική streaming πλατφόρμα, υποδέχεται τον Ιούλιο με ένα φρέσκο πρόγραμμα, κρατώντας μας συντροφιά τόσο εν μέσω αστικής ραστώνης, όσο και στο zone out στο χωριό (ακόμα κι αν δεν έχουμε σύνδεση στο διαδίκτυο).

Ξεχωριστές πρεμιέρες, βραβευμένοι Έλληνες σκηνοθέτες και οι αδερφοί Νταρντέν τον Ιούλιο στο Cinobo - εικόνα 1
«Ο Γιος της Σοφίας»

Το Cinobo είναι μια ελληνική πλατφόρμα κι ως εκ τούτου ο ελληνικός κινηματογράφος δεν μπορεί να λείπει από τις συλλογές του. Οι νέοι Έλληνες σκηνοθέτες βγαίνουν μπροστά, σε μια συλλογή υπό την επιμέλεια της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου: τις ταινίες της δεκαετίας 2010-2019 που έχουν λάβει βραβείο ΙΡΙΣ Σκηνοθεσίας. Μεταξύ αυτών συναντάμε τον «Κυνόδοντα» του Γιώργου Λάνθιμου, το «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, την «Κόρη» του Θάνου Αναστόπουλου, το «Xenia» του Πάνου Κούτρα, το «Ο Εχθρός Μου» του Γιώργου Τσεμπερόπουλου και το «Ο Γιος της Σοφίας» της Ελίνας Ψύκου. Δεν λείπουν, ασφαλώς, και οι αγαπημένες ταινίες με καλοκαιρινή αύρα της συλλογής «Summer Cinema at Home», όπως τα «Πριν τα Μεσάνυχτα» (Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, 2013), «Θα Μείνει Μεταξύ μας» (Ζαν-Φρανσουά Ρισέ, 2015), «Κάτω από τον Ήλιο» (Λούκα Γκουαντανίνο, 2015), «Όντως Φιλιούνται;» (Γιάννης Κορρές, 2016), «Το Μεγάλο Ταξίδι της Ζαράφα» (Ρεμί Μπεζανσόν & Ζαν - Κριστόφ Λι, 2012), «Ο Μικρός Νικόλας Πάει Διακοπές» (Λόρεν Τιράρ, 2014) κ.α.

Ξεχωριστές πρεμιέρες, βραβευμένοι Έλληνες σκηνοθέτες και οι αδερφοί Νταρντέν τον Ιούλιο στο Cinobo - εικόνα 2
«Κάτω από τον Ήλιο»

Οι επιλογές, ωστόσο, δεν εξαντλούνται στις ήδη συστημένες συλλογές. Η ομάδα του Cinobo ξεχωρίζει μια ταινία κάθε βδομάδα που θα προβληθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην κατηγορία «Πρεμιέρες Cinobo». Από τις 7/7 προβάλλεται η ταινία «Μετεωρίτες» (2017) του Γκιρκάν Κελτέκ, ένα ασπρόμαυρο, δυστοπικό sci-fi, δυσάρεστα επίκαιρο στη σκιά του παρελθόντος lockdown και της κλιματικής αλλαγής. Το Cinobo συνεχίζει με το «Διακοπές Πολυτελείας» (2018) της Ισαμπέλα Έκλεφ, τη γκανγκστερική ιστορία μιας trophy wife που ξεχώρισε στο Φεστιβάλ του Σάντανς, και το «Babyteeth» (2019) της Σάνον Μέρφι, ένα ανάλαφρο ερωτικό δράμα με συγκινητικές κορυφώσεις. Την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, οι συνδρομητές του Cinobo θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το παρασκήνιο της δικαστικής διαμάχης σχετικά με την απαγόρευση του γάμου ομοφύλων στην Καλιφόρνια, σε ένα ντοκιμαντέρ, πενταετές πόνημα των Μπεν Κότνερ και Ράιαν Γουάιτ, με τίτλο «Υπόθεση Καλιφόρνια» (2014).

Ξεχωριστές πρεμιέρες, βραβευμένοι Έλληνες σκηνοθέτες και οι αδερφοί Νταρντέν τον Ιούλιο στο Cinobo - εικόνα 3
«Babyteeth»

Κι επειδή πάντα υπάρχει χώρος στη watchlist, οι νέες αφίξεις προσφέρουν ακόμα περισσότερες επιλογές. Μεταξύ άλλων, τον Ιούλιο ξεχωρίζουν δύο φιλμ βραβευμένων Ιρανών σκηνοθετών, το docufiction «Ένα Ταξί στην Τεχεράνη» (2015) του Τζαφάρ Παναχί, που τιμήθηκε με Χρυσή Άρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου και το «Τι Απέγινε Η Έλι» (2009) του υποψήφιου για Όσκαρ Ασγκάρ Φαραντί. Παράλληλα, στην πλατφόρμα φιλοξενούνται οι αδελφοί Νταρντέν με τις ταινίες τους «Το Παιδί με το Ποδήλατο» (2011) και το «Άγνωστο Κορίτσι» (2016), οι ελληνικές ταινίες «The Waiter» (2018) του Στιβ Κρικρή και «Scopophilia» (2018) των Ναταλία Λαμπροπούλου και Ηλέκτρα Αγγελετοπούλου, τα θρίλερ «Το Πράσινο Δωμάτιο» (2015) του Τζέρεμι Σολνιέ και το «Κουκλόσπιτο του Τρόμου» (2018) του Πασκάλ Λοζιέ, η μαύρη κωμωδία «Κάτω Από το Δέντρο» (2017) του Χάφστεϊν Γκούναρ Σίγουρδσον και η νεανική περιπέτεια «Καλοκαιρινές Νύχτες» (2017) του Ελάιτζα Μπάινουμ με τον Τιμοτέ Σαλαμέ. Τέλος, στην ενότητα «Sunday Classics» θα δούμε μεταξύ άλλων το θρίλερ μυστηρίου «Το Παρίσι μας Ανήκει» (1961) του auteur Ζακ Ριβέτ και την κωμωδία «H Ωραία Σεραφίνα» (1969) της Νέλυ Καπλάν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Την ίδρυση Κρατικής Σχολής Τεχνικών Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού

Το ΑΠΘ αναλαμβάνει την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών για το σχεδιασμό του νέου πανεπιστημιακού ιδρύματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/04/2024

Οι ανησυχίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τον ενιαίο φορέα

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου της ΕΑΚ όπου ακούστηκαν οι βάσιμες επιφυλάξεις των μελών για το νομοσχέδια που αλλάζει το εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο.

Ελληνικό box office: Το "Panda" συνεχίζει να... δέρνει

Ενώ ούτε εμφύλιοι πόλεμοι ούτε τρομακτικά βαμπίρ μπορούν να τα βάλουν με τον ανίκητο Πο, τα animation είναι το μοναδικό είδος ταινιών που συνεχίζει να κινητοποιεί το αδρανές εδώ κι ένα μήνα κινηματογραφικό κοινό.

History Projected "Ιστορία και αρχείο": Κινηματογραφικοί διάλογοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Δείτε το 2ο επεισόδιο που περιλαμβάνει δυο ταινίες για το πολυφωνικό, αναγκαίο παρόν κάθε αρχειακής κατασκευής.

Horrorant Film Festival 2024: Φόβος και τρόμος στο Ελιζέ

Με 58 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και ξεχωριστούς καλεσμένες η horror διοργάνωση επιστρέφει ξανά στο παραδοσιακό σπίτι της.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Όλες οι ταινίες που θα δούμε στα σινεμά το καλοκαίρι του 2024

Ανακαλύψτε τους τίτλους που πρόκειται να βρεθούν στις μαρκίζες των θερινών κινηματογράφων τους επόμενους μήνες.