Χορταστικό κινηματογραφικό τριήμερο στο Film Factory της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Με ελεύθερη είσοδο σε σεμινάρια και προβολές, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης γίνεται για τρεις μέρες καταφύγιο του σινεμά.

Χορταστικό κινηματογραφικό τριήμερο στο Film Factory της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Για 8η συνεχή χρονιά η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου διοργανώνει το Film Factory (13-15/12), μια διοργάνωση που φέρνει σε πρώτο πλάνο τα μυστικά του σινεμά, τους Έλληνες δημιουργούς και τις ταινίες τους, μέσα από δωρεάν σεμινάρια και προβολές στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Στο πλούσιο πρόγραμμα του φετινού Film Factory βρίσκουμε μεταξύ άλλων: τον Γιάννη Οικονομίδη να μιλά μαζί με τους Χάρη Λαγκούση και Δημοσθένη Παπαμάρκο για το σενάριο της νέας του ταινίας «Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς». Τους σκηνοθέτες Νίκο Λαμπό («Η Δουλειά της») , Ζακλίν Λέντζου («Έκτορας Μαλό: Η Τελευταία Μέρα της Χρονιάς») και Άγγελο Φραντζή ( «Ακίνητο Ποτάμι») να εξηγούν «Πώς κατασκευάζεται μια ταινία», μια συζήτηση με συντονιστή τον κριτικό κινηματογράφου Μανώλη Κρανάκη. Ακόμα, τους κορυφαίους ηθοποιούς Άρη Σερβετάλη, Γιάννη Στάνκογλου, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου και Μαρία Φιλίνη να μιλούν για τις απαιτήσεις της υποκριτικής στο σινεμά στο σεμινάριο με τίτλο «Κράτα με να σε κρατώ να πνιγούμε στο βυθό».

Τέλος, το διήμερο 14-15/12 το Film Factory προβάλλει 4 καθολικά προσβάσιμες ταινίες, με ειδικούς υπότιτλους για άτομα με προβλήματα ακοής. Πρόκειται για τις εξής: «Λούφα και Παραλλαγή» (Νίκος Περάκης, 1984 ), «Μικρό Έγκλημα» (Χρίστος Γεωργίου), «Exotica, Erotica, Etc.» (Ευαγγελία Κρανιώτη, 2015) και «Dolphin Man» (Λεύτερης Χαρίτος). Σημειώστε επίσης το Film Factory Party, το Σάββατο 14/12 με μουσικής της Loo από τις αγαπημένες S.W.I.M.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του 8ου Film Factory:

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link Πρόγραμμα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 23/3

Ο Κιάνου Ριβς επιστρέφει ως Τζον Γουίκ παρέα με δέκα ακόμα κυκλοφορίες που προσεχώς θα βρουν τη θέση τους στις μαρκίζες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/03/2023

Η μόνη ιρλανδική ταινία που πρέπει να δεις τη St. Patrick’s Day

Στο λυρικό "Song of Granite" συνοψίζεται η ψυχή της ιρλανδικής μουσικής παράδοσης και της εξαγνιστικής γοητείας του ανταμώματος στις παμπ.

Κυκλοφόρησε o "Κινηματογράφος 2022" από την Π.Ε.Κ.Κ

Η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου κυκλοφορεί για 30ή συνεχόμενη χρονιά την έκδοση "Κινηματογράφος", τη μοναδική καταγραφή της κινηματογραφικής μας πραγματικότητας στην ελληνική βιβλιογραφία.

Όλα όσα δεν πρέπει να χάσετε στο 23ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Όλα τα must-see της αγαπημένες τρικολόρ διοργάνωσης που επιστρέφει δυναμικά.

Έρχονται προβολές έκπληξη σε έναν κινηματογράφο πολύ κοντά σου

Με τίτλο "Mystery Movie Nights" η Feelgood Entertainment σε προσκαλεί σε μια σειρά αιφνιδιαστικών προβολών, σκέτος γρίφος.

Τυχερό Αστέρι

Το αγαπημένο στον Κορε-έντα ("Κλέφτες Καταστημάτων") θέμα της αυτοσχέδιας οικογένειας επανέρχεται σ’ ένα διασκεδαστικά γλυκόπικρο road movie το οποίο απέσπασε το βραβείο αντρικής ερμηνείας στο φεστιβάλ Καννών.