Χορταστικό κινηματογραφικό τριήμερο στο Film Factory της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Με ελεύθερη είσοδο σε σεμινάρια και προβολές, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης γίνεται για τρεις μέρες καταφύγιο του σινεμά.

Χορταστικό κινηματογραφικό τριήμερο στο Film Factory της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Για 8η συνεχή χρονιά η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου διοργανώνει το Film Factory (13-15/12), μια διοργάνωση που φέρνει σε πρώτο πλάνο τα μυστικά του σινεμά, τους Έλληνες δημιουργούς και τις ταινίες τους, μέσα από δωρεάν σεμινάρια και προβολές στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Στο πλούσιο πρόγραμμα του φετινού Film Factory βρίσκουμε μεταξύ άλλων: τον Γιάννη Οικονομίδη να μιλά μαζί με τους Χάρη Λαγκούση και Δημοσθένη Παπαμάρκο για το σενάριο της νέας του ταινίας «Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς». Τους σκηνοθέτες Νίκο Λαμπό («Η Δουλειά της») , Ζακλίν Λέντζου («Έκτορας Μαλό: Η Τελευταία Μέρα της Χρονιάς») και Άγγελο Φραντζή ( «Ακίνητο Ποτάμι») να εξηγούν «Πώς κατασκευάζεται μια ταινία», μια συζήτηση με συντονιστή τον κριτικό κινηματογράφου Μανώλη Κρανάκη. Ακόμα, τους κορυφαίους ηθοποιούς Άρη Σερβετάλη, Γιάννη Στάνκογλου, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου και Μαρία Φιλίνη να μιλούν για τις απαιτήσεις της υποκριτικής στο σινεμά στο σεμινάριο με τίτλο «Κράτα με να σε κρατώ να πνιγούμε στο βυθό».

Τέλος, το διήμερο 14-15/12 το Film Factory προβάλλει 4 καθολικά προσβάσιμες ταινίες, με ειδικούς υπότιτλους για άτομα με προβλήματα ακοής. Πρόκειται για τις εξής: «Λούφα και Παραλλαγή» (Νίκος Περάκης, 1984 ), «Μικρό Έγκλημα» (Χρίστος Γεωργίου), «Exotica, Erotica, Etc.» (Ευαγγελία Κρανιώτη, 2015) και «Dolphin Man» (Λεύτερης Χαρίτος). Σημειώστε επίσης το Film Factory Party, το Σάββατο 14/12 με μουσικής της Loo από τις αγαπημένες S.W.I.M.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του 8ου Film Factory:

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link Πρόγραμμα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.