Ο Ριγολέττος σαν πολυαισθητηριακή εμπειρία όπερας για βρέφη και μικρά παιδιά

Η δράση δεν ακολουθεί τη συμβατική μορφή μιας θεατρικής παράστασης· αντιθέτως, στήνει έναν χώρο ανοιχτό στη φαντασία, την αισθητηριακή εξερεύνηση και το παιχνίδι, αποτελώντας μια τρυφερή πρόσκληση σε μια πρώτη διασκεδαστική γνωριμία με τον κόσμο της όπερας.

Ο Ριγολέττος σαν πολυαισθητηριακή εμπειρία όπερας για βρέφη και μικρά παιδιά

Λίγο πριν την ανακοίνωση του προγραμματισμού της νέας σεζόν, οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ανοίγουν τις Δράσεις για όλη την οικογένεια με τον Ριγολέττο, μια διαδραστική παράσταση ειδικά σχεδιασμένη για βρέφη και μικρά παιδιά ηλικίας 1 έως 3 ετών. Μετά την περσινή πρώτη του παρουσίαση, ο Ριγολέττος επιστρέφει για έξι παραστάσεις στις 11 και 12 Οκτωβρίου 2025 στην Αίθουσα VIP της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 

Η διαδραστική παράσταση Ριγολέττος, που γεννήθηκε στο πλαίσιο του κύκλου Όπερα & Μπαλέτο Τσέπης, εμπνέεται από το αριστούργημα του Τζουζέππε Βέρντι και δημιουργεί μια πολυαισθητηριακή εμπειρία όπερας για βρέφη και μικρά παιδιά. Μέσα σε έναν μαγικό κόσμο ήχου, εικόνας και κίνησης, τα παιδιά και οι συνοδοί τους συμμετέχουν ενεργά, αλληλεπιδρούν και εκφράζονται ελεύθερα καθώς ανακαλύπτουν την όπερα μέσα από την πιο τρυφερή τους πρώτη εμπειρία.

Ξεκινώντας από την άρια "La donna è mobile", μια από τις πιο αναγνωρίσιμες μελωδίες του Βέρντι, και αντλώντας έμπνευση από τον θαυμαστό κόσμο των πουλιών, έννοιες όπως η αλλαγή και η μεταμόρφωση γίνονται βίωμα μέσα από κινούμενες εικόνες, εναλλασσόμενα χρώματα, φυσικά ηχοτοπία και ζωντανή μουσική βασισμένη σε διασκευασμένα θέματα του Βέρντι.

Η δράση δεν ακολουθεί τη συμβατική μορφή μιας θεατρικής παράστασης· αντιθέτως, στήνει έναν χώρο ανοιχτό στη φαντασία, την αισθητηριακή εξερεύνηση και το παιχνίδι, αποτελώντας μια τρυφερή πρόσκληση σε μια πρώτη διασκεδαστική γνωριμία με τον κόσμο της όπερας.


Info

11 & 12 Οκτωβρίου 2025
Σάββατο στις 16.30, 17.30 & 18.30, Κυριακή στις 10.00, 11.00 & 12.00
Αίθουσα VIP Εθνικής Λυρικής Σκηνής – ΚΠΙΣΝ
Τιμή εισιτηρίου: €5 (παιδί & συνοδός)
Τα εργαστήρια είναι αυτοτελή.
Διάρκεια: περ. 30 λεπτά

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Τα μικρά παιδιά γίνονται επιστήμονες στο Μουσείο Πειραμάτων

Στο ερώτημα "Τελικά, επιστήμονας γεννιέσαι ή γίνεσαι;" και αν είναι απόγονοι του Thomas Edison θα απαντήσουν μέσω των εργαστηρίων οι μικροί φίλοι, την τελευταία Κυριακή του Ιανουαρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/12/2025

Χριστούγεννα με "Θρετανέλλο": γέλιο, μουσική και παραμύθι

Η "Θρετανέλλο" του Δημήτρη Μπασλάμ μας προσκαλεί να γελάσουμε, να τραγουδήσουμε και να θυμηθούμε — μικροί και μεγάλοι — πόσο όμορφο είναι να μοιραζόμαστε τη χαρά.

Τα παιδιά γνωρίζουν την ΑΙ από κοντά στα εργαστήρια του Ιδρύματος Ευγενίδου

Τα εργαστήρια ΑΙ από εξειδικευμένους εισηγητές, που πραγματοποιεί το Ίδρυμα Ευγενίδου, απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους ηλικίας 13 ετών και άνω.

Μια ξεχωριστή εμπειρία για παιδιά στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Ταξίδι στη μαγεία των Χριστουγέννων σχεδιασμένο για τους μικρούς μας φίλους.

Όλα όσα σε περιμένουν στον Ελληνικό Κόσμο αυτές τις γιορτές

Η μαγεία των Χριστουγέννων έρχεται στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" με πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Χριστουγεννιάτικο camp για παιδιά στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Μια διαφορετική ιστορία, βασισμένη σε χριστουγεννιάτικα έθιμα, ξεδιπλώνεται κάθε μέρα, μέσα από τη δραματοποιημένη αφήγηση.