Δύο νέα παιδικά βιβλία από τις εκδόσεις Ίκαρος

Πρόκειται για δύο προσθήκες στη σειρά προσχολικών βιβλίων "Κούκου-τσα" της Ίνγκελα Π. Αρένιους για παιδιά 0-2 ετών.

Κούκου-τσα

Δύο νέα παιδικά βιβλία από τη σειρά προσχολικών βιβλίων "Κούκου-τσα" έρχονται προσεχώς (Πέμπτη 27 Μαρτίου) από τις εκδόσεις Ίκαρος. Πρόκειται για τα "Κούκου-τσα Σπίτι" και "Κούκου-τσα Ζώα" της Ίνγκελα Π. Αρένιους. Η εικονογράφος Ίνγκελα Π. Αρένιους με την ρετρό αισθητική της, επηρεασμένη από τις δεκαετίες του ’50 και του ’60 μαζί με την Καμίλα Ριντ σχεδίασαν μια σειρά βιβλίων που απευθύνεται στις πολύ μικρές ηλικίες. Να παίξουμε κρυφτό μαζί στο σπίτι ή μήπως να παίξουμε κρυφτό με τα ζώα; Οι μικροί μας φίλοι θα ενθουσιαστούν με την εικονογράφηση, τα κινούμενα μέρη σε κάθε σελίδα και τον καθρέφτη-έκπληξη στο τέλος. Ένα βιβλίο για τα πολύ μικρά παιδιά (0-2 ετών).

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

H Ίνγκελα Πίτερσον Αρένιους γεννήθηκε το 1967 στη Σουηδία. Η τέχνη και το σχέδιο ήταν πάντα ένα σημαντικό κομμάτι στη ζωή της, και πριν τη καριέρα της ως εικονογράφος εργαζόταν ως καλλιτεχνικός διευθυντής στη Στοκχόλμη. Από το 1992 εργάζεται ως εικονογράφος με διεθνή αναγνώριση στη διαφήμιση, στο σχέδιο, και στις εκδόσεις βιβλίων. Είναι παθιασμένη με το ρετρό στυλ, το οποίο αντικατοπτρίζεται εμφανώς στα έργα της, όπως επίσης και η χαρά της για την τυπογραφία και τα χρώματα. Ζει στη Στοκχόλμη με τον σύζυγό της και τα δυο τους παιδιά.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

PLAYMOBIL Sky Trails: Το παιχνίδι που συνδυάζει δράση και φαντασία φτάνει στην Κηφισιά

Ένα παιχνίδι που συνδυάζει δημιουργικότητα, κατασκευή και δράση, σε ένα μοναδικό λανσάρισμα γεμάτο εκπλήξεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/09/2025

Μη χάσετε μια βόλτα στο Βοτανικό Κήπο Διομήδους με τις Μορφές Έκφρασης

Τι θα λέγατε να ξεκινήσουμε μια φανταστική βόλτα στο δάσος; Ξεκινούν και πάλι οι παραστάσεις της ομάδας που κλείνει 30 χρόνια πορείας, υπό την καθοδήγηση της Άννας-Σεβαστής Τζίμα.

Μικρός Νότος και το φθινόπωρο με τρεις αγαπημένες παραστάσεις για παιδιά

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος επιστρέφει με φθινοπωρινές παραστάσεις σε επιλεγμένους ανοιχτούς χώρους της Αττικής: από τον "Ραφτάκο των λέξεων", στις "Αισωπομαχίες" και τη θρυλική "Ντενεκεδούπολη".

Δύο εμπνευσμένες παιδικές δράσεις ξεκινά η ομάδα Flux for Art

"Πλανήτης SOS-η αποστολή των πουλιών" και "Της Πλάκας μυστικά - Μάντεψε ποιος ζει στη γειτονιά" είναι οι τίτλοι των δύο οικογενειακών δράσεων για παιδιά από 4 έως 10 ετών.

Πώς προστατεύουμε τα παιδιά από τα ατυχήματα με ζώα;

Δείτε εντός όλες τις οδηγίες ασφαλείας από το σωματείο "Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος".

Ο Γιώργος Χατζηπιερής μας ταξιδεύει με τον "Τεμπέλη Δράκο" στο Ηρώδειο

Για 20 χρόνια, ο Γιώργος Χατζηπιερής και ο "Τεμπέλης Δράκος" αποτελούν φαινόμενο του παιδικού τραγουδιού, γεφυρώνοντας λογική και φαντασία με μουσικές που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Στις 11 Σεπτεμβρίου το Ηρώδειο υποδέχεται τον Δράκο με Ελένη Τσαλιγοπούλου, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Φοίβο Δεληβοριά και άλλους· διαβάστε όσα μας είπε.

Δύο νέα παιδικά βιβλία για τα ζώα από το Καλειδοσκόπιο

Τα παιδικά βιβλία "Η αρκούδα που αγαπούσε τα δέντρα" και οι "Τρεις φίλοι στο ποτάμι" μόλις κυκλοφόρησαν σε συνεργασία με τον Αρκτούρο.